fbpx
Automobili

2022 Lekus LKS600 Ultra Lukuri recenzija

Ako želite da se uhvatite u koštac sa neravnim terenom u vrhunskom luksuzu, to je to.

Lekus LKS600 iz 2022. je u suštini Toiota LandCruiser serije 300 sa više svega. Više luksuza, više opreme i još više u ulozima vešanja.

Ovaj Leksus ima amortizere podesive po visini za razliku od drugih sličnih vozila koja dele njegove gene. To, međutim, nije sve, jer ono što naš konkretni Lekus LKS600 čini još posebnim je to što je u specifikaciji stranih dostojanstvenika ili VVIP ‘Ultra Lukuri’.

To znači da ova kopnena barža od 2,6 tona može da preveze samo četiri odrasle osobe – iako u čistoj raskoši i luksuzu.

Pre nego što detaljno istražimo Lekus LKS600 2022, vredi prvo pogledati asortiman. Dolazi u četiri verzije: LKS600, LKS600 F Sport, LKS600 Sports Lukuri i naša verzija sa četiri sedišta, Lekus LKS600 Ultra Lukuri.

Sva četiri pokreće Toiotin novi i srčani tvin-turbo benzinski V6 sa 305 kV/650 Nm. Početni Lekus LKS600 za 2022. počinje od 135.812 dolara pre vožnje na putevima, ili oko 165.000 dolara za vožnju.Slede 2022 Lekus LKS600 F Sport i Sports Lukuri modeli, svaki sa svojim jedinstvenim ukusom. Prvi počinje od 153.500 dolara pre na putu, a drugi od 148.888 dolara pre na putu.

F-Sport model dodaje jedinstveni stil eksterijera na sportsku temu, zadnji diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i podešavanje šasije, dok Sports Lukuri donosi otmjenost poput električnog preklapanja i grejanja drugog reda sedišta, rashladne kutije, vrata koja se lagano zatvaraju i dvostrukih Infotainment paket na zadnjim sedištima.

Četvrti i poslednji model u asortimanu je naš specijalni model sa četiri sedišta, Lekus LKS600 Ultra Lukuri iz 2022. Masažna zadnja sedišta, “režim opuštanja” sa otomanom na rasklapanje i “klima za tuširanje” koja kišu hladnog vazduha direktno preko glave i tela su samo početak.

Cena mu je od 210.800 dolara pre na putu, ili oko 225.000 dolara na putu.

Da vidimo da li vredi novčića.Prošiveni enterijer našeg testnog automobila Sunflare sa temom oompa-loompa je svetao i narandžast i nije za svakoga. To nije sve što se oseća kao strano, jer dugme za pokretanje izgleda jasno obrnuto i podjednako čudno za gledanje i bockanje.

Napravljen je na taj način jer ima ugrađeni skener otiska prsta umesto unakrsnih referenci ko drži ključ i ko je vlasnik ključa, a zatim odlučuje da li da upali automobil. To je pametna tehnika koja može pomoći u odvraćanju kradljivaca luksuznih automobila.

Kada se smestite, automobil zna ko ste i obukli ste malo sunca da se borite protiv svetlo narandžaste unutrašnjosti, možete početi da budete preplavljeni nizom sklopnih uređaja.

Na klasičan Lekus način, postoje prekidači i dugmad za svaku funkciju. Prepun akronima kao što su DAC CRAVL i MTS, nema sumnje u količinu čvrstog i robusnog LandCruisera 300 koji podupire luksuz iznutra.

Postoji čak i kutija za prenos niskog dometa prema razvodnom uređaju. Osim subjektivnosti boje i dizajna enterijera, to je dobro izgrađena i završena kabina.

Pored hektara kože i jako zrnastog vinila – zajedno sa elementima lažnih šavova – tu je i originalna drvena obloga koja omekšava raspoloženje i podiže uočeni kvalitet.

Prednja sedišta su takođe epski udobna, sa mekim i mekim naslonima za glavu koji pozdravljaju vaš um. Vozačevo sedište je podesivo u 14 smera sa veoma dobrim lumbalnim podešavanjem, a sa suvozačeve strane u 12 smera. Oba su takođe zagrejana i provetrena.

Što je još važnije, vozačeva klupa se podiže dovoljno visoko da nižem vozaču pruži sve tačke koje su im potrebne za upravljanje velikim Lekusom oko velikog dima. Pored para velikih držača za čaše i pametno integrisane podloge za bežično punjenje nalazi se rashlađeni naslon za ruke – savršen za sendvič vašeg deteta.

Prelazak u drugi red uvodi čistu raskoš. Ako ste dovoljno srećni da sedite na levom zadnjem suvozačevom sedištu, pogodili ste džekpot. To je jedino sedište gde možete dodirnuti fiksni digitalni ekran da biste preklopili sedište suvozača uz instrument tablu i otkrili otoman za vaše prljave cipele.

Leksus tvrdi „podešavanjem položaja otomana tako da se prsti oslanjaju na naslon sedišta, a listovi na otoman, noge su udobno poduprte čak i tokom vožnje van puta”. Smešno s obzirom da imate i ceo metar prostora za noge. U režimu potpunog opuštanja, zaista je udobniji od Rolls-Roice Ghost produženog međuosovinskog razmaka iz 2022.

Možda se ne oseća tako visokokvalitetnim i napravljenim od fino tokovanog i brušenog aluminijuma kao Rolls, ali do istog ishoda dolazi drugačije. Oba zadnja sedišta imaju jedinstvenu penu i specijalnu prošivenu kožu kako bi meko ublažili vaš derriere – ali oba će ići toliko daleko da će ga takođe maziti.

Funkcija masaže ima šest programa, od kojih tri ciljaju na celo telo (osvežavanje celog tela, istezanje celog tela i jednostavno celo telo) i četiri specifična elementa vašeg umornog okvira (gornji deo tela, donji deo tela, rame ili donji deo leđa).Takođe ima pet nivoa intenziteta. Otkrio sam da je nivo 5 (maksimalni) dovoljan da se osećam povređeno, dok je naš guru za masažu tvrdio da to nije dovoljno za njenu volju.

Bez obzira na to, to je jedan od najudobnijih i najluksuznijih drugih redova sedišta koje možete kupiti za svoj novac. Direktno ispred vas je par 11,6-inčnih ekrana koji se napajaju HDMI ulazima, ali bez pune samostalne funkcionalnosti.

Dakle, osim ako ne želite da ponesete uređaj da ga priključite, oni su prilično beskorisni. Unutar središnje konzole u ​​drugom redu nalaze se četiri USB-C porta, starinski priključci za slušalice za infotainment sistem, još jedna utičnica od 12 volti i kutija za skladištenje dovoljno velika za ćebe.

Uspeo sam da uguram dečje sedište između velikih monitora i sedišta pozadi, ali očigledno je da je ovaj automobil dizajniran za odrasle. U prtljažniku, luksuz dolazi po ceni. Nije tako veliko kao što mislite, sa pola površine ograđeno kako bi se drugi red sedišta mogao nagnuti pod uglom od 48 stepeni.

Umesto masivnih 1109L prostora za skladištenje koje dobijate sa standardnim Lekus LKS600 sa pet sedišta, dobijate samo 767L sa modelom Sports Lukuri sa četiri sedišta. I dalje je dovoljno velika za tri do četiri velika kofera, dovoljno velika za vašu dvonedeljnu prodavnicu i sigurno će stati u sve što vam deca bacaju na njega.

Međutim, drugi red se ne preklapa, pa zaboravite na ideju da svoj karbonski drumski bicikl bacite pozadi. Moraće da ide na krov.Infotainmentom upravlja par ekrana: glavni ekran od 12,3 inča za Apple CarPlai, Android Auto i sav taj džez, plus sekundarni ekran od 7,0 inča isključivo za kontrolu klime i sisteme upravljanja terenom.

Iako izgleda zauzeto, uskoro ćete shvatiti da je donji ekran samo moderan izgled standardnog sistema za kontrolu klime koji obično ima dugmad. Stvarni infotainment sistem koristi najnoviji Lekus softver i drago mi je da mogu da kažem da već ne izgleda zastarelo.

Brend ima lošu istoriju sa vrhunskim infotainment sistemima – jednom kada je instalirao touchpad i kursor u svoje automobile koje je očekivao da će ljudi koristiti tokom vožnje – a takođe je opstao sa blokovskom grafikom iz ere 2000-ih do sada.

Nova softverska šema u Lekus LKS600 za 2022. je sveža, ažurna i usuđujem se reći minimalistički u svom pristupu. Lako se kreće, deluje kao pametni telefon i konačno je u skladu sa evropskim automobilima slične cene.

Sva vozila u ponudi su opremljena neverovatnim stereo sistemom Mark Levinson sa 25 zvučnika. Neverovatno je šarolik, a solo bubnja koji prska činelama iz Porcupine Tree’s Trains-a briljantno prikazuje čitavu kabinu.

Legendarni bubnjar Gevin Ričard Harison izvodi neke svemoćne bubnjeve u toj numeri, a njegovo fizičko putovanje udaranja visoko postavljenom cimbalom za prskanje, udaranja flomastera, a zatim niskog završetka na pedali za dvostruki udarac je tako verno predstavljeno u kabini. Imati 25 zvučnika zaista omogućava epsku i veliku zvučnu pozornicu.Lekus LKS600 nije bio podvrgnut testiranju sudara u Australiji.

Međutim, i dalje košta 225.000 dolara, pa budite sigurni da ima mnogo naprednih sistema za pomoć vozaču (ADAS). „Safeti sistem+“ brenda je standardno opremljen kočenjem pre sudara koji uključuje pešake i bicikliste tokom dana, pomoć pri praćenju trake, prepoznavanje putnih znakova i prilagodljivi tempomat.

Naš specifični 2022 Lekus LKS600 Ultra Lukuri takođe ima 12 vazdušnih jastuka, preko sistema sa 10 vazdušnih jastuka u verzijama sa pet i sedam sedišta.

Ako se nađete van puta, Lekus-ova kontrola spuštanja nizbrdo sa režimom puzanja, prilagodljivim sistemom vuče i prenosnom kutijom na niskom dometu olakšaće rad na većini terena.

Kao što je ranije pomenuto, pametan novi izum Toiote je da integriše skener otiska prsta u dugme za pokretanje. Ako se potrudite da registrujete otisak prsta u sistemu, to znači da samo vi možete da pokrenete automobil.

To znači da prevaranti ne mogu jednostavno uzeti vaše ključeve i pokrenuti automobil. Možete očekivati da će više brendova koristiti ovu tehnologiju u budućnosti s obzirom na porast krađe luksuznih automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button