fbpx
Automobili

2022 Audi A3: Dvije opcije motora za Australiju, dospijevaju u roku od nekoliko mjeseci

Predviđeno je da novi Audi A3 Sportback iz 2022. godine i serija limuzina budu lansirani u Australiji do kraja 2021. godine sa dve opcije motora-plus brzim S3 predvodnikom.

Detalji objavljeni na veb stranici Sistema za sertifikaciju drumskih vozila (RVCS) australijske vlade ukazuju na to da će novi A3 biti ponuđen sa dva benzinska motora, kada stigne u salone Audija Australije kasnije ove godine: 1,5-litarski četvorocilindarski turbopunjač snage 110 kV/250 Nm (oznaka 35 TFSI) i 2,0-litarski turbo četvorocilindraš sa 140 kV/320 Nm (marka 40 TFSI).

Oba motora su dostupna u verzijama karoserije Sportback i limuzine, a upareni su sa sedmostepenim automatskim menjačima sa dvostrukim kvačilom-ali dok je 35 TFSI pogon na prednje točkove, 40 TFSI dodaje sistem na sva četiri točka na zahtev .

Iako će kupcima prethodne generacije A3 te opcije izgledati poznate, 1,5-litarski agregat 2022 35 TFSI je nov, zamenjujući manje efikasan mlinac od 1,4 litra koji je ugrađen u odlazeći automobil 2021.-i iako nije potvrđeno, očekujte videti direktno poboljšanje efikasnosti potrošnje goriva od najmanje 0,2 l/100 km u odnosu na prethodni model.

Novi A3 jedno je od retkih vozila Volksvagen Grupe koje koriste noviju jedinicu od 1,5 litara u Australiji, pridružujući se manjem gradskom automobilu A1-sa Volksvagen Golfom i škotom Octavijom blizancima ispod kože koji se lepe sa starijim 1.4, uparenim sa osmostepeni automatski menjač.

A3 modelima će se pri lansiranju pridružiti S3 hot hatch, fokusiran na performanse, koji uparuje 2,0-litarski turbo četvorocilindrični motor od 228kV/400Nm (do 15kV/20Nm u odnosu na stari model) sa sedmostepenim automobilom sa dvostrukim kvačilom i svim -pogon.

Dok će cene i specifikacije za asortiman A3 biti otkriveni u narednim mesecima, liste opreme koje je Drive ekskluzivno otkrio u junu za S3 hot hatch daju nagoveštaj šta očekivati od 35 TFSI i 40 TFSI.

Stavke koje dele A3 i S3 verovatno će uključivati 10,1-inčni infotainment zabavni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai-om, Android Auto-om i digitalnim radiom, 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu, dvozonsku kontrolu klime, senzore za parkiranje, bežično punjenje pametnog telefona i ključ bez ključa. ulaz.

Dostupni sigurnosni sistemi, ugrađeni kao standard ili kao opcija, uključivaće autonomno kočenje u nuždi sa detekcijom pešaka i biciklista (i podršku za raskrsnice), prilagodljivi tempomat sa funkcijom zaustavi-i-kreni, pomoć pri praćenju trake, pomoć pri zadržavanju trake, nadzor mrtvog ugla, upozorenje o unakrsnom saobraćaju unazad i poluautomatizovano parkiranje.

S3 će standardno biti opremljen matričnim LED prednjim svetlima, 19-inčnim Audi Sport točkovima, adaptivnim amortizerima, električnim sportskim sedištima sa četvorosmernim lumbalnim delom vozača, presvlakama od nappa kože, zvučnim sistemom Bang & Olufsen sa 15 zvučnika, metalnom bojom , i višebojno unutrašnje osvetljenje.

Cene za A3 tek treba da budu potvrđene, mada povećanje u odnosu na ekvivalentne verzije odlazećeg asortimana-po ceni od 40.700 dolara pre troškova na putu za A3 Sportback 35 TFSI (ne-S linija), na 54.500 dolara pre troškova na putu za limuzina A3 40 TFSI S Line. Lider u ceni 36.600 dolara pre nego što na putu A3 Sportback 30 TFSI ne dobije zamenu.

Procene prodavaca ukazuju na to da će cene S3 početi od 70.000 dolara pre nego što se na putu pojave troškovi za Sportback poklopac, i 73.000 dolara pre nego što se plate na putu za sedan-što se povećava u rasponu od 64.200 dolara na 65.800 dolara u trenutnom asortimanu.

Potpuni detalji o asortimanu Audi A3 i S3 za modele hatch i sedan 2022 biće objavljeni u narednim mesecima, uoči australijskog lansiranja do kraja 2021. godine-pod pretpostavkom da nema daljeg odlaganja COVID-19 ili poluprovodnika.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button