fbpx
Automobili

2021 Ford Mustang Mach-E GT predstavlja zabavu

Pogledajte pored tanke veze Ford Mustang Mach-E 2021. sa tradicionalnim automobilima poni marke i naći ćete veoma privlačno električno vozilo-dovoljno dobro da je zaslužilo nagradu za automobil i vozača ikada u kategoriji EV godine. Ali značka Mustanga koju nosi dočarava slike snažnih uzbuđenja dodatih brzini. Mach-E se jednostavno bori da isporuči one u nižim tonovima, koji dostižu samo 346 konjskih snaga. Da bi se električni terenac Blue Oval približio nivou uzbuđenja koji se očekuje od Fordovog galopirajućeg ponija, moraćete da pređete na ovaj Mach-E, novi model GT orijentisan na performanse sa svojim stadom dodatnih konja.

Obilje snage godinama je bila ključna osobina Fordovih najboljih Mustang modela. Iako raspored pogona na sve točkove Mach-E GT znači da nema sagorevanja pušenja u gumama, njegov kombinovani broj ponija se uspinje do čvrstih 480 konjskih snaga, zahvaljujući snažnijem motoru na prednjoj osovini (zadnja jedinica je deli sa manjim modelima).

To je više nego dovoljno gunđanja da zapanji nesuđene putnike i skrene pažnju carinika. Uz pomoć obrtnog momenta od 600 funti, dovoljno je i da se GT ubrza do 60 km / h za 3,8 sekundi, što je više od sekunde brže nego što smo zabeležili za verziju koja nije GT, i tako brzo kao poslednjih 526 -hp Mustang Shelbi GT350R koji smo testirali. Odluka za GT Performance Edition-paket od 5000 USD na vrhu GT-a od 61.000 dolara-dodaje dodatnih 34 funti stope zaokreta i smanjuje fabrički navedenu vrednost od 0 do 60 na 3,5 sekundi. Za referencu, performansama Tesla Model I sa dvostrukim motorom snage 470 KS 2020, koje počinju od 62 400 USD, bilo je potrebno 3,6 sekundi da dostigne 60 km / h na našem testiranju.

Omogućavanje elektrona motorima GT-a je veća baterija sa proširenim opsegom od 88,0 kVh, koja je opcionalna na modelima koji nisu GT. Za modelsku godinu 2022., rekalibrirano programiranje upravljanja energijom povećaće korisni kapacitet pakovanja za 3 procenta, povećavajući njegovo skladištenje na 91,0 kVh. (Slično, 2022 Mach-Es sa standardnom baterijom imaće kapacitet od 70,0 kVh, u odnosu na sadašnjih 68,0.) Ford kaže da ovi dobici neće promeniti navedeni domet automobila, koji se procenjuje na respektabilnih 270 milja za obični GT i 260 za GT Performance Edition.

Pored povećanog učinka, oba GT modela sede 0,4 inča niže na sportski postavljenom ogibljenju i imaju šire 20-inčne felne sa gumama 245/45R-20-za sva godišnja doba na redovnim letnjim gumama GT i Pirelli P Zero PZ4 Elect za Performance Edition, potonji je prvi za bilo koji Mach-E. Performanse takođe donose jedinstven dizajn točkova, veće rotore prednjih kočnica i prilagodljive magnetorheološke amortizere. Moći ćete da uočite Mach-E GT po njihovim crveno obojenim kočionim čeljustima (prednji delovi su četvoro klipovi Brembo jedinice), plus GT značke na zadnjim vratima, revidiranim prednjim i zadnjim odbojnicima i tamno obrađenim rešetkama sa osvetljenim osvetljenjem. poni simboli. Uključena su i prednja sportska sedišta sa većim podupiračima. Performance modeli sadrže još više prihvaćene Ford Performance jedinice sa lepljivim umetcima.

Mat akcelerator i GT pružaju trenutni, snažni udar koji obećava dizajn inspirisan Machtang-om Mustang, brzo brišući kratke ravne linije na kalifornijskoj magistrali Pacific Coast severno od San Franciska. Teško je primetiti dodatni obrtni moment Performance Edition-a u odnosu na standardne GT-e, ali njegove lepljivije gume i poboljšani amortizeri otkrivaju više mogućnosti upravljanja Mach-E. Nosite preveliku brzinu u oštar ugao i opseg ovog relativno visokog, teškog krosovera je očigledan, ali je njegova ukupna ravnoteža prijatno neutralna i pruža impresivnu okretnost i kontrolu tela.

Iako možete aktivirati postavku vožnje sa jednom papučicom sa maksimalnom regeneracijom kočnice dodirom na 15,5-inčni centralni ekran osetljiv na dodir, agresivniji režim neobuzdane vožnje (tu su i ukroćeniji Vhisper i Engaged podešavanja) donosi pristojnu količinu standardnog regen-a izoštravanje odgovora pogonskog sklopa i povećanje napora pri upravljanju. Kvalitet vožnje je oštar, ali nikada grub u ovom režimu i po prirodi podrazumevano udoban, čak i preko nekoliko slomljenih delova trotoara koje smo mogli da pronađemo. Obični GT sa svojim pasivnim amortizerima upravlja većinom neravnina sa sličnom glatkoćom, mada smo primetili neke neotesane pokrete hobi konja pri velikim frekvencijama, poput onih na koje možete naići između kolovoznih šavova na autoputu. Kao što ste i očekivali, daleko je lakše pregaziti GT kada je opremljen za sva godišnja doba, jer te gume mogu brzo izgubiti kupovinu ako naglo oslobodite 600 funti stopa obrtnog momenta koji ubrzava iz uskog zavoja.

Jedinstven za GT modele je novi Unbridled Ektend način rada, koji je dizajniran da obezbedi održive performanse tokom dužih vožnji optimizacijom termičkog upravljanja baterijom i postavljanjem svih njenih sistema šasije na pun napad. U ovom režimu, kočnice postaju odzivnije i lišene reggena, upravljanje postaje linearnije, a jačina zvuka sintisajzera pogona „voli-ne-voli“ koji svira kroz stereo zvučnike malo se povećava (može se isključiti ako više volite blizu tišine). Prednji prema zadnjem delu snage takođe postaje pristrasan, ide sa 50/50 na 40/60, a pragovi za intervenciju kontrole vuče i stabilnosti su popušteni. Što je još važnije, ta pomoć za vozača sada se mogu u potpunosti deaktivirati pomoću dugmeta pored komandi prednjih svetala-funkcije koja je Mach-Es-u ranije nedostajala. Dodaće se svim modelima za modelnu godinu 2022.

Uz pomoć preciznog upravljanja GT -om, stabilne platforme i dubokog obrtnog momenta, Unbridled Ektend je učinio Performance Edition hrušom koja će se prevrtati oko lavirinta čunjeva postavljenih na napuštenom parkingu. Ford nas je sprečio da isključimo sigurnosne mreže automobila i klizimo po ukosnicama staze, ali smo se i dalje dovoljno zabavljali da nam bar na trenutak nije smetao nedostatak vatre i sumpora ispod haube. Ako ništa drugo, pomicanje granica GT-a otkrilo je da bi šasija Mach-E-a mogla podnijeti još više gume ispod njega, iako bi veće gume zasigurno iscrpile dio njegovog dometa.

Ipak, postoje upozorenja: Unbridled Ektend daje prednost doslednosti nad potpunom snagom, što znači da je pravolinijski potisak manji nego u normalnom neobuzdanom okruženju. I ima vrlo stroge uslove za aktiviranje koji se odnose na toplotu i struju koja teče kroz bateriju i iz nje, pa ćete morati da je uključite pri pokretanju ili nakon što je automobil malo seo i ohladio. Takođe smo saznali da bi sedišta Performance Edition-a, iako ih inače lepo podržavaju, mogla bolje da rade pri držanju pilota na mestu tokom velikih manevara.

S obzirom na veću snagu i ravnotežu GT-a u odnosu na manji Mach-Es, njegova nadopuna-skoro 10.000 dolara više od Premium modela sa pogonom na sva četiri točka sa sličnom opremom i istim opsegom-izgleda razumno. U poređenju sa nešto skupljim Teslinim modelom I Performance, bolje je izgrađen i daleko privlačniji za rad. Kao Mustang, Mach-E i dalje zaslužuje svoje mesto u istoriji te natpisne pločice. Ali GT dokazuje da, sa dovoljno konjskih snaga i hardverom za rukovanje, čak i miran, prilagodljiv crossover može uzbuditi sivu materiju ljubitelja poni automobila.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button