fbpx
Automobili

2022 Audi K4 Sportback 50 E-Tron Kuattro pregled

K4 E-Tron nije mogao stići u bolje vreme za Audi. Uz poticaje vlada širom svijeta, prodaja električnih automobila-zajedno s naporima da se uspostavi mrežna infrastruktura za punjenje kako bi bili punjeni i u pogonu-najveća je u povijesti.

Prvi put predstavljen u obliku konceptnog automobila na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, kompaktni SUV Audi K4 E-Tron Sportback 2022. godine, zasnovan je na posvećenoj platformi MEB (Modularen Elektrik Baukasten-Modularni električni alat) matične kompanije Audi, matične kompanije Volksvagen. Njegov razvoj je sproveden uporedo sa nedavno predstavljenim Volksvagen ID.4, Cupra Born i Škoda Eniak – od kojih se prva dva proizvode zajedno u Volksvagenovoj fabrici u Zvickauu u Nemačkoj.

Zajedno sa svojom platformom, sva četiri dele zajedničke pogonske sklopove, kao i druge ključne arhitektonske elemente.

Sličnosti između novog Audija i njegovog brata iz MEB-a ogledaju se u proporcijama njegove spoljašnjosti, od kojih se najviše ističe relativna kratkoća poklopca motora i način na koji se osnova A-stubova postavlja napred, u pokušaju da se poveća unutrašnji prostor. On daje visokom K4 E-Tron-u prilično jedinstven izgled u ponudi Audija.

Kao i kod konvencionalnijeg motora sa sagorevanjem K3, kupci mogu da biraju između dva različita stila karoserije. Uključeni su takozvani SUV sa kosim vratima prtljažnika, kao i model Sportback sličniji kupeu sa ravnim vratima prtljažnika koji se voze ovde.

Nema greške u činjenici da je K4 E-Tron na električni pogon. Napred, smela maskirana maska sa jednim okvirom sa Audijevim potpisom sa četiri prstena. Sveukupni stil ostaje u skladu sa ranijim konceptom sa istaknutim bočnim linijama iznad velikih kormilarnica i donjeg dela vrata, što pomaže u dodavanju strukture inače glatkim bokovima, dok veliki spojler iznad vrata prtljažnika pomaže u ublažavanju protoka vazduha preko jako zakrivljenog krova . Audi tvrdi da je koeficijent otpora vazduha vodeći u klasi od 0,26.

Iznutra, novi Audi odmah impresionira. Kabina je veoma savremena, i po izgledu i po osećaju. Takođe je viši po ocenjenom kvalitetu od bilo koje druge braće i sestara iz Volksvagen grupe. Prednja sedišta su postavljena unazad zahvaljujući teškim nagibima vetrobrana, a pedale su postavljene relativno visoko zbog ravnog poda. Međutim, postoji veliki raspon uzdužnih i visinskih podešavanja, omogućavajući vam da brzo zauzmete udoban položaj za vožnju iza višenamjenskog upravljača u obliku šesterokuta.

Ispred je velika prostranost kontrolne table, ali su svi materijali veoma prijatni po izgledu i osećaju. Kao i jasnoća dva digitalna ekrana-10,25-inčna jedinica za instrumente i standardna 10,1-inčna centralno montirana jedinica, opcionalna na 11,6 inča, za MMI (multimedijalni interfejs) infotainment sistem koji sadrži „Hei Audi ‘razgovorno prepoznavanje glasa. Kupci mogu birati između tri različita vizuelna podešavanja: standardni, virtuelni i virtuelni plus.

K4 E-Tron je takođe prvi Audijev model koji ima head-up ekran u proširenoj stvarnosti. Slično onom dostupnom na ID.4, on odražava informacije, uključujući komande za navigaciju, na vetrobransko staklo u dva odvojena polja i sa različitom dubinom polja.

To je odlično okruženje za vožnju, sa mnogo različitih rupa, uključujući velike držače za boce na svakom od vrata. Osobine koje štede prostor MEB platforme u kombinaciji sa relativno dugim međuosovinskim razmakom od 2764 mm pružaju impresivan smeštaj, posebno pozadi, gde K4 E-Tron nudi veći prostor za noge od bilo kog od njegovih ključnih rivala, BMV-a iKs3 i Mercedes-Benz EKA, obojica koriste prilagođene platforme svojih braće i sestara iz motora sa sagorevanjem.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button