fbpx
Automobili

Prodaje se Audi RS6-R ABT Jona Olssona za više od 300.000 evra!

Jedinstven je u svetu i razvija 850 ks.
Prošle godine, Jon Olsson je bio izuzetno srećan što je dobio svoj novi trkački automobil. Kao i obično, snimio je nekoliko video zapisa, od isporuke do celokupne prezentacije vozila. Njegov trkački automobil je Audi RS 6 Avant, modifikovan od poznatog nemačkog tjunera za automobile ABT Sportsline.

Očigledno je da je ovaj Audi RS 6 Avant – ili Audi RS6-R ‘Leon’ njegovog nadimka – jedinstven u svetu. Za volanom zaista nećete ostati neprimećeni ma gde se nalazili na ovoj planeti.

Čudno, Jon Olsson nije dugo držao ovaj automobil u svojoj garaži. Zapravo, garaža JM Automocion ga je upravo stavila na prodaju u Španiji. Saznajemo da je ovaj Audi RS6-R ABT prešao samo 1000 km i da je pušten u upotrebu u januaru 2020. godine . Otkrivamo i njegovu prodajnu cenu, posebno slanu.

Cena ovog čudovišta od 850 ks je 349.900 EUR! Previše je skupo, znajući da se Audi RS 6 Avant u Francuskoj prodaje novi od 134.850 €. Prodavac, međutim, može opravdati razliku u ceni mnogim modifikacijama napravljenim na automobilu, kupac još uvek mora da se uveri, jer je po ovoj ceni moguće preći u drugu fazu i priuštiti mnogo senzacionalniji superautomobil .

Kada je napustio radionice ABT Sportsline , ovaj „Leon RS6“ je razvio 785 ks. Jon Olsson je obećao da je ta snaga samo privremena i da će ubrzo biti povećana na 850 KS ili čak 1000 KS modifikovanjem nekoliko mehaničkih delova. Na kraju će biti 850 ks, što nije mali podvig za porodični karavan.

Moguće je prevazići ovu snagu, prethodni Audi RS 6 Avant mogao bi da razvije do 1000 KS. Setimo se da je isti pripremitelj napravio RS6-E , prvi Audi RS 6 hibrid koji razvija 1018 ks za 1291 Nm obrtnog momenta.

Trenutno generacija C8 najpoželjnije karavan amonde „razvija“ samo 600 KS. Audi bi uskoro mogao da objavi snažniju verziju koja nudi oko 650 KS, ali još uvek nema ničeg zvaničnog.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button