fbpx
Automobili

Porsche izdanja zaustavljaju prodaju 2021. Caiman, Bokster, 718 Spider

Porsche je najavio povlačenje i zaustavljanje prodaje za 190 svojih modela Caiman iz 2021. godine (na slici gore), Bokster i 718 Spider zbog rizika od pucanja klipnjače. Pogođenim modelima, koji uključuju 2021 Caiman GT4, 718 Spider, Caiman GTS 4.0 i Bokster GTS 4.0, možda će trebati zamena motora kako bi se otklonio opoziv.

Porsche je rekao da je isporučeno 20 ovih vozila, koja će svi dobiti nove motore. Porsche se seća 190 od svojih modela Caiman, Bokster i 718 Spider iz 2021. godine sa ravnim šest motora preko klipnjače koja može pucati i dovesti do oštećenja motora, zastoja i potencijalnog požara. Nemački proizvođač automobila takođe je izdao naredbu o zaustavljanju prodaje za kupe, rekao je portparol Porsche-a za Car and Driver.

Od 190 pogođenih vozila, koja uključuju 2021 Caiman GT4, 718 Spider, Caiman GTS 4.0 i Bokster GTS 4.0, 20 je isporučeno kupcima. Portparol je rekao da će svim 20 tih vozila biti zamenjeni motori, dok će se druga vozila – uključujući ona koja su već kupljena, ali još nisu isporučena zbog zaustavljanja prodaje – proceniti kako bi se utvrdilo da li je zamena motora neophodna.

Porsche nije upoznat sa bilo kakvim problemima koji su nastali zbog neispravne klipnjače, a takođe je rekao da su svi vlasnici koji su preuzeli vozila obavešteni o opozivu. Prema dokumentima koji su podneti Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA), Porsche je prvi put saznao za opoziv 8. marta. Portparol Porsche-a odbio je da precizira kašnjenje isporuke za one koji još nisu dobili svoja vozila, ali na Porsche-ovom forumu, Rennlist.com, jedan kupac 718 Caiman GT4 objavio je pismo trgovca rekavši da će isporuka kasniti tri do šest meseci da biste ispravno rešili problem. Vlasnici mogu da provere veb lokaciju NHTSA opoziva kako bi saznali da li je to pogođeno njihovim vozilom.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button