fbpx
Automobili

Poređenje između nove Toiote GR 86 i GT 86

Zadržava ono bitno, dok poboljšava određene tačke.
Dugo očekivana, Toiota GR 86 je debitovala na mreži. To je model koji svojim imenom podseća na svet moto-sporta napravljen u Tojoti sa akronimom GR za Gazoo Racing . Za ovu generaciju Toiota je primenila isti recept kao i GT 86, dok je evoluirala po mnogim tačkama. Da biste mogli bolje da vizualizujete promene, nudimo vam ovo poređenje između Toiota GT 86 i GR 86.

Novi izgled
Estetske promene između dve Tojote odmah upadaju u oči, počev od potpuno redizajniranog prednjeg dela sa bočnim usisnicima za vazduh umesto svetala za maglu. Tako dobija na agresivnosti i ličnosti, a dobija puna LED svetla i redizajniranu rešetku (nadahnuta je prvom generacijom Jaguara F-Tipe).

Njegov stil ostaje neuredan. Krov zadržava dve „neravnine“, ali one su manje izražene i kvadratnije u poređenju sa GT 86, dok se oblik ogledala menja.

Mala peraja nestaje
Upućivanja na Supru mogu se videti u profilu, sa zadnjim poklopcem, koji se podiže da bi se formirao spojler umesto malog spojlera GT 86. Tu su i novi usisnici za vazduh iza zadnjih točkova i mnoštvo linija. Izraženiji, dajući GR 86 mišićaviji izgled.

Antena na krovu, koja je sada zastarela, nestala je i zamenjen je „spojlerom“ u istoj boji kao i telo.

(Skoro) poznato s leđa
Zadnji deo Toiote GR 86 takođe je pretrpeo značajne modifikacije i sada svetla delimično podsećaju na različite Iarise i C-HR. U donjem delu, pak, sasvim je druga priča, iz ekstraktora izlaze dva – strogo stvarna – izduvna gasa.

Digitalni enterijer
Jedna od slabih tačaka Toiote GT 86 uvek je bila unutrašnjost, kako u pogledu materijala – uglavnom tvrde plastike – tako i u pogledu tehnologije, sa malim ekranom osetljivim na dodir za infotainment sistem.

Na GR 86, to je druga priča. Tu je 7-inčni ekran za digitalne instrumente i 8-inčni za info-zabavu, kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlai.

Ispod su dugmad za dvozonsku klimu, uz bok dugmeta za uključivanje / isključivanje. Volan još jednom ima savršeno kružni oblik i postavljen je u gotovo vertikalni položaj. Konačno, poluga ručne kočnice, koja je preživela eru elektronskih kontrola, nalazi se na dohvat ruke.

Atmosfersko zadovoljstvo
Ono što je Toiotu GT 86 učinilo istinskom legendom jesu njene mehanike: atmosferski bokser motor napred, pogon na zadnje točkove i ručni menjač. Sve je ostalo, ali ažurirano: 2,0-litarski 200 ks ustupa mesto 2,4-litarskim 235 ks i 250 Nm obrtnog momenta , za 0-100 km / h za 6,3 sekunde ili 1,1 sekundu manje od GT 86.

Ne postoji elektrifikacija ili turbo, a za menjač kupci mogu da biraju između ručnog ili 6-stepenog automatskog. Već znamo kakav bi bio naš (i vaš) izbor.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button