fbpx
Automobili

Terenska linija Subaru ‘Vilderness’, koja se lansira ovog meseca za ciljanje Jeepa i Bronca

Subaru treba da lansira novu paletu off-road varijanti u SAD-u, a australijska ruka Subaru-a pokazuje interes.

Subaru se priprema da u svoju ponudu doda nove modele „Vilderness“, koji su usmereni upravo na kupce koji žele veće terenske mogućnosti.

Preko noći, Subaru je nagovestio da će se lansiranje “nečeg divljeg” dogoditi krajem marta 2021. Samo prošlog meseca, severnoameričkim dilerima Subaru-a rečeno je o predstojećem lansiranju Vilderness-a, prema informacijama iz industrijske kuće Automotive Nevs.

U ovoj fazi nije jasno da li će Subaru predstaviti Vilderness kao odgovarajuću pod-marku ili samo novu varijantu „Vilderness Edition“ za neke od svojih modela.

Iako detalji tek treba da se potvrde, priča se da dolaze Forester Vilderness i Outback Vilderness, dok se na karticama može naći i Vilderness verzija KSV (na severnoameričkim tržištima poznata kao Crosstrek).

U februaru 2021. godine u izjavi koju je Cararu Advis izdao Subaru Australia, kompanija je „sa zanimanjem posmatrala napredak u SAD“, ukazujući na to da se novi terenski automobili još uvek ocenjuju na lokalno izdanje.

Očekuje se da će Vilderness modeli nuditi povećane visine vožnje, oklop podvozja, zdepastije gume za sve terene i potencijalno crnu plastičnu oblogu na četvrtinama panela – slično dizajnerskim nagoveštajima koji se očekuju na predstojećem potpuno električnom SUV-u Subaru Evoltis.

Izgleda da Subaru ide nakon rastućeg off-road segmenta u SAD-u, ciljajući Jeep i novi Fordov podbrand Bronco, lansiran sredinom 2020. godine.

Pratite CarAdvice za više detalja nakon što detalji na Subaru Vilderness pločici postanu zvanični 31. marta 2021, u 3:00 AEDT (2:00 KLD vreme).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button