fbpx
Automobili

Ford Mustang postaje potpuno električan 2029. godine – izveštaj

Ford Mustang sledeće generacije možda će svoj kultni V8 motor odbaciti za potpuno električni pogonski sistem.

Prema industrijskoj vesti Autoline, kompanija za prenos podataka AutoForecast Solutions objavila je informacije o novom generaciji Mustanga, čija bi proizvodnja mogla da bude odložena do kraja 2028.

Popularni Ford kupe može se ponuditi sa jednim potpuno električnim pogonskim sklopom, napuštajući benzinski V8 format koji pokreće Mustang od njegovog lansiranja 1965. godine.

Aktuelni šesti naraštaj Mustang predstavljen je krajem 2013. godine, a popravku lica dobio je 2018. godine.

Kašnjenje sa uvođenjem modela sedme generacije pripisuje se preuređivanju kompanije Flat Rock za smeštaj proizvodne linije za električna vozila.

Ovi prikazi umetnika Somak Bisva zamišljaju kako bi mogao izgledati Ford Mustang iz 2029. godine.

Ford već neko vreme nagoveštava svoj pomak ka elektrifikaciji Mustanga, uvođenjem Mustang Mach-E električnog terenca krajem 2019. i izgradnjom potpuno električnog vučnog automobila, Mustang Cobra Jet 1400.

Blue Oval je takođe predstavio električni Mustang coupe na sajmu SEMA 2019.

„Ford nije krio činjenicu da elektrifikujemo naše najpopularnije pločice sa imenima“, rekao je tada Fordov šef za razvoj proizvoda i kupovinu Hau Thai-Tang.

Sa brojnim vladama koje uvode zabrane prodaje potpuno novih benzinskih i dizel automobila od 2030. godine, Ford je možda doneo odluku da nastavi razvoj trenutne platforme Mustang većim delom ove decenije i pokrenuo sledeću gen model kao čisto električno vozilo.

U novembru 2020. godine, glasnogovornik kanadskog sindikata automobila otkrio je detalje novog 6,8-litarskog V8 motora koji je Ford razvio za Mustang i F-150.

Motor „velikog bloka“ mogao bi na kraju biti lakrdija Mustanga na benzinski pogon, što znači veliko – i konačno – ažuriranje trenutnog modela.

Ako se glasine pokažu tačnima, očekuje se da će verzija sa velikim izgledom stići 2023. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button