fbpx
Automobili

Rimac na ivici kupovine Bugattija, tvrdi izvršni direktor Porschea

Dogovor – o kojem se već neko vreme priča – mogao bi biti finaliziran u prvoj polovini ove godine.

Kupovina Bugattija od strane hrvatskog proizvođača električnih vozila Rimac mogla bi biti neizbežna, prema članu Volksvagenovog odbora i izvršnom direktoru Porschea Oliveru Blumeu.

Govoreći za nemačku prodajnu kuću Automobilvoche ranije ove nedelje, gospodin Blume je rekao: “Trenutno se intenzivno razmišlja o tome kako Bugatti može biti razvijen na najbolji mogući način. Rimac bi ovde mogao igrati ulogu jer su brendovi u dobrom tehnološkom položaju.”

„Postoje različiti scenariji sa različitim strukturama”, dodao je. „Verujem da će grupa odlučiti o pitanju u prvoj polovini ove godine.”

Porsche – koji je, poput Bugattija, podružnica Volksvagen grupe – trenutno poseduje 15,5% Rimaca. Hiundai, Kia, Jaguar Land Rover i Koenigsegg takođe su značajni investitori u hrvatsku marku.

U septembru 2020. CarAdvice je izvestio da je Volksvagen želeo da iskrca svoje marke visokih performansi, kako bi usmerio više resursa ka svom velikom programu za električna vozila ID. U međuvremenu, Rimac traži proizvodne pogone za proizvodnju svojih hiper automobila snage 1408kV / 2300Nm C_Tvo.

Navodnim sporazumom Porsche bi povećao svoj udeo u Rimcu na čak 49 procenata, a zauzvrat bi Rimac stekao ime Bugatti.

Portparol Rimac nije mogao da komentariše nagađanja kada mu se obratio CarAdvice

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button