fbpx
Uncategorized

Recenzija BMV Ks1 sDrive 18i 2023

2023 BMV Ks1 sDrive 18i
Od brenda za koji se čini da se naginje svetu gde je više uvek više, dolazi početni SUV koji izgleda nudi više za manje.

BMV Ks1 sDrive 18i iz 2023. je vaš najpristupačniji način da postanete BMV SUV, a u svom novom izgledu treće generacije približava se pružanju svih BMV SUV vozila koji su vam potrebni.

To je oštar izgled, kako u konceptu tako i u izvedbi, koristeći više od najnovijih BMV-ovih elemenata ugaonog dizajna, a ne bilo kakve crtane ili smele izjave. Svetlo metalik Cape Iork Green (jedan od osam izbora) našeg automobila dobro funkcioniše sa satenskom završnom obradom „bisernog hroma“ i crnim panelima.

Kontrastni elementi i dobro proporcionalni točkovi od 19 inča daju osnovnom Ks1 veoma moderan i dobro promišljen izgled. Ukratko, izgleda dobro i ne trudi se previše u procesu.

Ali koliko god da izgleda pametno, to je i dalje automobil od 60.000 dolara sa pogonom na prednje točkove i trocilindričnim motorom od 115 kV, koji sada mora da radi više u odnosu na sve više premium opcije iz Evrope, Japana i Koreje. Srećom, najmanji Ks u BMV štali ima mnogo trikova u rukavu.

Koliko košta BMV Ks1 u Australiji?
Kada su cene za U11 Ks1 prvi put objavljene pre otprilike godinu dana, Ks1 sDrive 18i je bio na listi za 53.900 dolara pre troškova na putu. Proteklih dvanaest meseci bili su pomalo loši za BMV cene, a sada vam je potrebno 60.400 dolara pre opcija i na putevima da biste dobili svoj Ks1.

Dobra vest je, na neki način, da je i dalje 10.000 dolara jeftiniji od Ks1 kDrive 20i sa pogonom na sve točkove (70.400 dolara), ali ako vršite nadogradnju sa automobila prethodne generacije, ovo će biti ne beznačajan korak u odnosu na tražena cena starog modela od 48.900 dolara.

Početni Ks1 zaista potcenjuje početni Mercedes-Benz GLA200 (63.200 USD), ali stavlja BMV u sredinu Audi K3 opsega (od 50.600 USD do 66.600 USD), neelektrični Lekus UKS liniju (46.085 USD do 79.990 USD) , i novi salon Alfa Romeo Tonale (49.900 do 77.500 dolara) – sve pre troškova na putu.

Jednostavno rečeno, Ks1 nije konkurent za vrednost kao što je nekada bio.

Ipak, sa novim automobilom dobijate „više“ Ks1, kako po veličini (53 mm je duži, 24 mm širi, 44 mm viši i ima 22 mm duže međuosovinsko rastojanje), tako i opremi.

U stvari, uprkos našem automobilu koji sadrži paket za poboljšanje od 4615 dolara (metalna boja, panoramski krov, prednja sedišta sa električnim pogonom, podesiva zadnja sedišta, zvučni sistem sa 12 zvučnika), Ks1 sDrive 18i nedostaje veoma malo sa njegove liste standardnih kompleta.

Prilagodljivi tempomat, dvozonska kontrola klime, električna vrata prtljažnika, head-up displej, DAB digitalni radio, ulazak i pokretanje bez ključa, LED prednja svetla, kamera za surround pogled, pomoćnik za vožnju unazad i 18-inčne aluminijumske felne su samo početak.

Koliko prostora BMV Ks1 ima unutra?
Kao što je gore navedeno, Ks1 je narastao u odnosu na prethodnu generaciju automobila, koji je bio impresivno upakovana mašina sama po sebi. Trebao bih da znam, ja sam imao jedan.

Dok je dokumentovani prostor prtljažnika smanjen sa 505 litara na 476 litara iznad poda, uključujući i prostor ispod poda, na raspolaganju je ukupno 540 litara. Novi Ks1 ostaje veoma fleksibilna i funkcionalna platforma za život, jer ima toliko korisnog prostora.

U prtljažniku imate odeljak ispod poda koji je odličan za držanje stvari tipa „možda će nam trebati jednog dana“ koje svi držimo u automobilu, kao i izlaz od 12 volti za kompresor guma, ali bez rezervnog točka.

Za vozača, ergonomija je odlična sa predmetima za svakodnevnu upotrebu kao što su držači za čaše i ležište za punjenje telefona na dobrom mestu.

Novoj „plutajućoj“ konzoli je lako pristupiti, iako sam smatrao da je nedostatak kontrolera za informativno-zabavni sistem malo nedostajao, s obzirom na to da ga većina drugih BMV-a još uvek koristi i primorava vas da dodirnete ekran u pokretu.

Visoka kabina nudi vozačima preko šest stopa dovoljno prostora za glavu, što pomaže u stvaranju ogromnog osećaja prostora u Ks1. Položaj sedenja je dobar (kada se podese nasloni za glavu), sa dobrim prostorom za kolena i prste čak i za one pozadi.

Iako je dostupan samo kao deo opcionog paketa poboljšanja, klizni drugi red je veoma koristan, posebno ako imate decu koju povremeno treba približiti prednjim sedištima (ali i odgurnuti dalje). Imajte na umu da klupa klizi 60:40, a ne u skladu sa preklopivim naslonom 40:20:40.

Takođe pozadi su dva držača za čaše u naslonu za ruke, USB portovi i ventilacioni otvori, plus džepovi na vratima lepe veličine.

Vredi napomenuti da se šarka na skladištu otvara prema putniku i može biti nezgodno ubaciti stvari tamo, ali to je zaista moja jedina zamerka u pogledu načina na koji unutrašnjost funkcioniše.

Ks1 je ranije bio malo kasniji, a sada sa većim otiskom, nastavlja da nudi jedan od najfunkcionalnijih, najprostranijih i najkorisnijih enterijera u igri.

Da li BMV Ks1 ima Apple CarPlai i Android Auto?
U Ks1 je teško propustiti par svetlih ekrana visoke definicije, 10,7 inča za infotainment i 10,25 inča za vozača koji su postavljeni na jednu, zakrivljenu ploču na vrhu kontrolne table.

Kao i svi novi BMV modeli, Ks1 koristi BMV OS8 (ili OS8.5 ako pokrenete ažuriranje) koji ima izvornu podršku za bežični Apple CarPlai i Android Auto. To je veoma sveobuhvatan sistem, ali je izgubio malo na svojoj upotrebljivosti u pokušaju da ponudi sve više i više funkcija.

Da budem iskren, može biti malo neodoljiv za korišćenje, posebno ako ste navikli na starije BMV interfejse. Šta nije u redu sa tim zgodnim nizom unapred podešenih dugmadi za prečice u kojima smo svi uživali toliko godina?

Kao što je gore pomenuto, BMV je uklonio „klasični“ iDrive točak sa centralne konzole, zbog čega se oslanjate na glasovnu kontrolu (više frustrirajuće nego funkcionalno) ili dodirivanje ekrana dok ste u pokretu.

Ovo, u kombinaciji sa dubokom i složenom strukturom menija u sistemu OS8, donekle je korak unazad za upotrebljivost. Otkrio sam da provodim previše vremena petljajući po ekranu za ono što bi trebalo da budu jednostavni zadaci, a ne idealni kada svi treba da posvetimo mnogo više pažnje putu.

Što se tiče povezivanja, postoje dva USB-C porta napred i još dva pozadi. Podloga za bežično punjenje radi dobro, ali sam otkrio da je bežični CarPlai nepouzdan sa mojim telefonom i odlučio sam da umesto toga koristim izvorni BMV interfejs.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima BMV Ks1?
Ks1 sDrive 18i uključuje BMV Driver Assist Plus kao deo svoje standardne opreme. Ovo uključuje praćenje mrtvog ugla, upozorenje o napuštanju trake, upozorenje o promeni trake, upozorenje na prednji sudar (sa intervencijom kočnice), upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi i prevenciju sudara pozadi.

Paket „Profesionalni“ (dostupan na Ks1 kDrive 20i) je prvobitno bio uključen kao deo paketa „poboljšanja“, ali sada više nije dostupan na Ks1 18i. Ovo je dodalo upozorenje na poprečni saobraćaj i pomoć pri centriranju trake, obe zgodne opcije, ali nijedna nije upadljiva po njihovom odsustvu.

Možete podesiti osetljivost sistema tako da odgovara vašem stilu vožnje preko interfejsa ekrana osetljivog na dodir.

Tu je i sedam vazdušnih jastuka (dvostruki prednji, dvostruki prednji, dvostruki zavesa i centralni), prilagodljiva LED prednja svetla sa automatskim dugim svetlima i kamera od 360 stepeni.

Koliko košta održavanje BMV Ks1?
BMV nudi petogodišnji paket sa servisom za Ks1 po ceni od 2150 dolara. Ovo podržava prvih pet planiranih usluga (kako je određeno servisnim protokolom automobila zasnovanim na stanju) do 80.000 km ili 60 meseci.

Godišnje osiguranje preko NRMA-e procenjuje se na 2221,55 dolara, na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškarca vozača, koji živi u Četsvudu, Novi Južni Jug. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Kako vozi BMV Ks1?
Kao urbani trkač, sDrive 18i je sve što vam je potrebno.

Motor B38, koji je prvi put viđen u Mini Cooperu, je mala jedinica koja nudi dovoljno snage (vrh od 115 kV), ali mora da se pojača da bi se pronašao. Upotrebljiviji je opseg maksimalnog obrtnog momenta od 230 Nm između 1500 i 4600 obrtaja u minuti, što čini Ks1 dovoljno osetljivim, čak i ako nije previše brz.

Ovo ipak nije brzalica, a za vožnju gradom udobnost i smirenost automobila na neravnim i neravnim površinama su impresivni, jer je to miran ambijent u kabini.

Naš automobil se vozi na opcionim točkovima od 19 inča, koji izgledaju mnogo bolje od običnih 18 inča i osećaju se dovoljno udobno. Prethodni Ks1 je zaista bolje funkcionisao na manjim točkovima, ali ovi mnogo bolje čine da se automobil oseća dobro vaspitanim.

To je gradski automobil bez napora. Udaljava se srećno od svetla, ali se isto tako brzo opušta u svom bezbrižnom trčanju.

Iz opisa možete zaključiti da ovo nije automobil koji će vam zatreperiti u pogledu performansi i uzbuđenja na putu, ali nije tako dizajniran. Najviše ćete biti uzbuđeni da nakratko prođete niz rampu autoputa, samo da biste mirno podesili tempomat na postavljeno ograničenje i vratili se na svoju najnoviju seriju podcasta o istinitom zločinu.

Brzine se menjaju glatko pri brzini, zahvaljujući sedmostepenoj jedinici sa dvostrukim kvačilom, i čak se njima prilično dobro upravlja pri malim brzinama, sa samo malim „elastičnim“ osećajem kada se kreće iz mesta.

Još jednom, ako dolazite iz prethodnog Ks1 ili drugog BMV-a, na nove upravljačke prekidače i konfiguraciju na volanu će biti potrebno malo navikavanja. Proces u dva koraka za promenu onoga što instrument tabla prikazuje je ključni primer ovde, zadatak koji nije težak u izolaciji, već nešto novo i drugačije za naučiti.

Da li da kupim BMV Ks1 kao?
Pošto sam posedovao prethodnu generaciju BMV Ks1 (kDrive 25i), bio sam impresioniran činjenicom da je novi automobil bio u stanju da preuzme već pametan i upotrebljiv kompaktni SUV i učini ga još funkcionalnijim.

Da, skupo je, kao da označite kutiju za paket slatkiša, trošite 70.000 dolara na put za najosnovniji pogon koji BMV nudi.

Nemojte pogrešiti, novi Ks1 je lep mali automobil. Ukupni kvalitet je impresivan, uklapanje i završna obrada su dobri, ali ponekad možete osetiti da je automobil postao lakši (ili jeftiniji) nego ranije – pokušajte da zatvorite vrata kada je prozor spušten i slušajte zvuk čini.

Da li se to čini kao dobra vrednost ili ne, to je nešto što ćete morati da odlučite kada ga vozite.

Za mene, činjenica da kupujemo novi porodični automobil i da je Ks1 na vrhu liste govori jedno, ali činjenica da ga još nisam kupio govori drugo.

Sve što mu je potrebno je malo oštrija cena (kao, na primer, kada je lansiran) i Ks1 sDrive 18i ima sve što vam je potrebno za razuman, dopadljiv, moderan urbani SUV koji radi mnogo više od mnogih u kategoriji veličine iznad.

Dokazati da čak i kada se radi o brendu koji samo voli da dodaje više, počinjanje sa manje zapravo nije loša stvar.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button