fbpx
Uncategorized

Pregled Mazde 2 2023: Pogled mladog vozača

2023 Mazda 2 Pure manual hatch
Sadašnja generacija Mazda 2 je oslonac australijske male automobilske scene već skoro deceniju. DJ serija Mazda 2 stigla je 2014. godine, pobedila je u svojoj prodajnoj kategoriji godinu dana kasnije i ostala na prva tri podijuma u ​​trci prodaje malih automobila do 2020. godine, kada je niz nadogradnji bezbednosnih i asistenčnih tehnologija takođe povećao cenu za 35 procenat.

Od tada, vesela mala Mazda 2 je prošla kroz još dva povećanja cena, iako ovog puta dolazi sa blagim fejsliftingom, novim izborom boja i zabavnim malim pomeranjem blokova boja na prednjem i zadnjem braniku, ali se nije povratila svoje prodajno mesto u odnosu na isplativije alternative.

Još uvek postoji mnogo kompaktnih automobila i SUV-ova koji su pristupačniji od 22.410 dolara plus troškovi na putu za Mazdu 2, pri čemu neki uključuju troškove na putu ili automatski menjač (ili oboje) u svojim cenama za jeftiniju ukupnu vožnju na putu Cena. Kupci koji paze na budžet mogu birati između Kia Picanto, Kia Rio, MG 3, MG 5, MG ZS, Suzuki Svift, Suzuki Ignis, Hiundai Venue, Kia Stonic) sa Mazdom 2 koja se bori da održi korak sa najprodavanijim MG 3 u VFACTS zbiru od početka godine (10.642 v. 3548 jedinica prodato do kraja avgusta).

Još značajnije su performanse dilera Mazde CKS-3, malog SUV-a koji je baziran na Mazdi 2, po ceni iznad nje (od 26.800 dolara pre troškova na putu), i koja je nadmašuje za faktor od oko tri do- jedan (sa 10.708 prodaja).

Možda bi se tada činilo da je Mazda 2 završila svojim tokom.

Stvar je u tome što mali heč još uvek ima šta da ponudi, ako ne za današnje kupce, već za vozače sutrašnjice.

Fanki je, opremljen svim ključnim karakteristikama, dobro napravljen, lak za vožnju, i iako još uvek nije tako pristupačan kao što je nekada bio, nije nečuveno skup. Pogotovo kada uzmete u obzir da litar mleka, koji je u proseku koštao 1,55 dolara u 2015, sada iznosi 2,80 dolara.

Da bih saznao da li Mazda 2 ima dovoljno da buduće australijske vozače odvede putem lične slobode i nirvane plejliste na putu, pitao sam budućeg australijskog vozača (moju ćerku tinejdžerku Avu) o njenim razmišljanjima o ključnim elementima malog Mazda 2 i ono što je važno za nekoga u njenim (ne baš) vozačkim cipelama.

Koliko košta Mazda 2 u Australiji?
Asortiman Mazde 2 za 2023. počinje od 22.410 dolara (pre troškova na putu) za naš početni nivo Pure manual hatch. Možete imati istu opremu, ali sa šestostepenim automatskim za 2000 dolara više, i dodati neke veće legure od 16 inča, antenu sa perajima ajkule i gomilu crnih ukrasnih elemenata (uključujući krov od lažnih karbonskih vlakana) za još jedan 800 dolara putem Pure SP-a.

Mazda očekuje da Evolve od 25.910 dolara čini najveći deo prodaje, jer ovde dobijate LED svetla za vožnju, head-up displej, klima uređaj sa kontrolom klime, integrisanu satelitsku navigaciju, prepoznavanje saobraćajnih znakova i zatamnjenje retrovizora. Vrhunac asortimana je Mazda 2 GT od 27.610 dolara koja dodaje sedišta od kože i veštačke antilop, ulaz bez ključa, kameru od 360 stepeni, prilagodljivi tempomat, prednje parking senzore i jedinstvene aluminijumske felne.

Postoji limuzina dostupna u Pure i GT opremama po istoj ceni kao i heč.

Svi automobili koriste isti 1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor i svi imaju pogon na prednje točkove. Mazda 2 se proizvodi na Tajlandu.

Vraćajući se na naš Pure, lista standardne opreme je jaka sa stavkama kao što su automatski brisači, retrovizori sa električnim sklapanjem, automatski LED farovi, tempomat, medijski interfejs sa ekranom osetljivim na dodir od 7,0 inča i mnoštvo standardne tehnologije za pomoć vozaču .

Ažuriranje za 2023. uključuje novu prednju masku koja uključuje tanju rešetku sa novim panelom koji je kodiran u boji na Pure i Pure SP i mrežicom na Evolve i GT. Nazovite me ludim, ali mi se najviše sviđa proširenje boje na Pure/SP.

Tu je i zabavan, ofsetni jezičak u boji i na prednjem i na zadnjem braniku koji jednostavno dodaje interes prisutnosti male Mazde. Ponovo, Pure i Pure SP dobijaju žutu boju, gde Evolve i GT imaju crvenu boju, bez obzira na boju vaše spoljašnje boje.

Govoreći o tome, vrhunska boja privlači cenu od 595 dolara na svim nivoima opreme, a postoji devet izbora dostupnih u čitavom asortimanu.

Naš automobil je Jet Black Mica (jedina boja koja nije dostupna na crnom pakovanju Pure SP iz očiglednih razloga), koja je jedna od nijansi (zajedno sa Snovflake Vhite Pearl, Air Steam Blue, Platinum Kuartz, Aero Grei i Aluminium) do dolaze bez dodatnih troškova.

Verovatno, malo veći priručnik za Kia Rio S od 19.690 USD nudi bolju ponudu, a Kia Stonic S od 22.290 USD je moderniji (oba pre troškova na putu). MG 3 hatch ispod 20.000 dolara je pravi pobednik u prodaji, međutim, sa preko 10.000 jedinica preseljenih od godine do danas, auto MG od 19.990 dolara daleko je ispred svih ostalih ponuda po visokoj ceni, bez obzira na stil tela, pokazujući da krajnja vrednost i dalje igra jaku ruku.

U tom cilju, Mazda 2 se oseća bolje na svojim oštrijim cenama ako je namenjena kupcima koji prvi put dolaze ili mlađim porodičnim vozačima, ali ipak ima smisla u Evolve kompletu ako želite nešto malo više sprave.

Šta je moj kupac tinejdžer mislio o raspadu asortimana?

Ava: Ne znam šta je sve to, a ionako bih koristila svoj telefon za navigaciju. Trenutno sve zvuči skupo, ali kada čujete koliko koštaju drugi automobili, sve ispod 30.000 dolara zvuči kao da ima prilično dobru cenu. Sviđa mi se što postoje neke lepe boje besplatno, a volim crnu i svetlo plavu. Međutim, u smislu vrednosti, ako su mi mama i tata pomogli da kupim ovo, čini se pristupačnim. Nije kao da je novi Range Rover. Ali ti imaš samo jedno dete, pa kako ja to vidim, tata će to ionako platiti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button