fbpx
Uncategorized

Poslednja serija SUV-ova Hiundai Kona N performansi je sada u Australiji

U Australiji je ostalo manje od 30 novih primeraka Hiundai Kona N – visoke verzije Hiundai i30 N hot heč heča – pošto je model uklonjen lokalno nakon samo dve godine.

Hiundai Australia kaže da je poslednja serija vozila stigla u lokalne izložbene salone i da je – u vreme objavljivanja – ostalo samo 26 novih primeraka bez dodeljenog imena kupca, koji se nalaze u Novom Južnom Velsu, Viktoriji, Kvinslendu i Zapadnoj Australiji.

Kako je ranije izvestio Drive, proizvodnja Hiundai Kona N je prestala dve godine nakon što je predstavljen kao veći blizanac Hiundai i30 N hot hatcha koji ostaje u salonima.

Glavna kancelarija Hiundaija u Južnoj Koreji nije potvrdila planove za novu Konu N – zasnovanu na novoj generaciji Kona asortimana koji se sada nalazi u salonima – i planovi za izradu verzije visokih performansi „će se razmotriti kasnije“.

Međutim, Drive razume da novi N vodeći motor nije planiran ni u kom obliku, i da je najveći motor sa turbopunjačem za koji je nova Hiundai Kona projektovana da podrži 1,6-litarski četvorocilindrični u verziji N Line od 146 kV/265 Nm.

Bilo je spekulacija o električnoj Kona N, ali rukovodioci Hiundai N-a su rekli da električna tehnologija od 400 volti i baterija unutar nove Kona Electric nisu u stanju da podrže upotrebu na trkačkoj stazi za koju se očekuje da će Hiundai N automobil sa performansama biti sposoban .

2,0-litarski turbo motor u odlazećoj Kona N – koji se deli sa i30 N heč i limuzinom – star je više od jedne decenije i ne očekuje se da će ispuniti nove evropske standarde za emisiju izduvnih gasova 2026. godine.

Četvrtina prodaje Hiundai Kona N je u Evropi – i vrlo malo tržišta van Evrope i Australije prodaje i30 N heč, koji je zasnovan na automobilu predstavljenom 2016. godine, a trebalo bi da bude drugi, iako blagi, remont krajem ove godine ili početkom sledeće godine.

Hiundai Australia je prijavio 643 Kona N-a koliko je prodato do sada ove godine – što predstavlja 10 odsto kombinacije modela Kona – i 1506 od kada je lansiran u Australiji krajem 2021.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button