fbpx
Uncategorized

Pregled Mitsubishi Outlander PHEV Aspire 2022: prva vožnja u Australiji

Koliko košta Mitsubishi Outlander PHEV u Australiji?
Mitsubishi Outlander PHEV iz 2022. godine ponovo uvodi hibridni pogonski sklop u liniji Outlander, potvrđujući Mitsubishijevu poziciju kao jednog od retkih proizvođača automobila koji nudi jedinstvenu poziciju na tržištu srednjih SUV vozila.

To nije jedina stvar koja je posebna u vezi sa Mitsubishi Outlanderom – automobil je jedna od nekoliko odabranih opcija u kategoriji koja nudi izbor od sedam sedišta, dok takođe ima jednu od najjačih garancija na australijskom tržištu.

Mitsubishi je bio prvi brend koji je uveo jedinstvene kvalitete plug-in hibridnog pogona u popularnu kategoriju SUV vozila srednje veličine sa prethodnim Outlanderom PHEV, koji je debitovao 2013. Ali sada se takmiči 2022. protiv rivala koji isto misle kao kao Ford Escape ST-Line PHEV i MG HS Plus EV.

Dolazi skuplji nego ikad – cene sada počinju od 54.590 dolara (pre troškova na putu) za početni nivo ES i protežu se na sever do 68.490 dolara za vodeću specifikaciju Ekceed Tourer. Na lansiranju smo najviše vremena proveli u varijanti Outlander PHEV Aspire srednjeg nivoa, koju ćemo prvenstveno predstaviti u ovoj recenziji. Košta 60.990 dolara plus troškovi na putu.

Iako je ovaj put skuplja opcija, Mitsubishi je doneo više u skoro svim oblastima. Postoji veća baterija od 20kVh, sada ide dalje sa električnim dometom od 84km (NEDC), a možete imati sedam sedišta u kabini od Ekceed specifikacije pa naviše.

Standardna oprema u čitavom asortimanu uključuje digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, infotainment ekran od 9,0 inča, kontrolu klime i pogon na sva četiri točka. Specifičnost za Aspire varijantu je kombinovana presvlaka kože i antilop, električna vrata prtljažnika, grejanje prednjih sedišta, ulaz bez ključa (blizina), bežično punjenje pametnog telefona, kamera od 360 stepeni i točkovi od 20 inča.

Takođe dobija mogućnosti utovara vozila koje omogućavaju Outlanderu da deluje kao mobilni akumulator koji napaja stvari kao što je oprema za kampovanje. Sve kategorije modela u liniji pogonjeni su izmenjenom verzijom prethodnog pogonskog sklopa – atmosferskim 2,4-litarskim četvorocilindričnim motorom. Zajedno sa električnim izlazima (o kojima ćemo uskoro više razgovarati), Outlander PHEV šalje 185kV/450Nm na sva četiri točka.

Koliko prostora ima Mitsubishi Outlander unutra?
Kada se nalazi u unutrašnjosti Outlander PHEV Aspire, trenutni utisak je da se oseća lepše od svog srednjeg pozicioniranja. Površine su prekrivene lepim materijalima mekim na dodir, a dizajn je ogroman korak u odnosu na svog prethodnika.

Mitsubishi je nagovestio nameru da preuredi svoj karakter uključivanjem više premijum aspekata u celokupan rad – uključujući materijale koji se koriste u unutrašnjosti automobila. Iako se možda ne oseća tako lepo kao unutrašnjost Mazde, možemo videti da se trud ulaže u način na koji je instrument postavljen, a nedostatak tvrde plastike je odličan.

Međutim, nisu sve dobre vesti – ima dosta savijanja na oblogama na vratima, koje podsećaju na stare Mitsubishije.

Mitsubishi-jeve velike dimenzije za segment omogućavaju veliku količinu prostora za putnike unutra, lako se uklapajući u moj okvir od 195 cm. Možete lako manevrisati osnovom sedišta u udoban položaj za vožnju zahvaljujući električnom sedištu vozača koje je uključeno u Aspire varijantu, iako vaš putnik nema isti luksuz i kao rezultat toga sedi više.

Postoji dobar prostor za skladištenje oko centralne konzole, odnosno dobar utor ispred mjenjača (sa bežičnim punjačem), dva držača za čaše i konzolna korpa pristojne veličine da biste sakrili predmete od znatiželjnih očiju.

Što se tiče instrumentacije, većina kontrola je sama po sebi razumljiva i jednostavna za upotrebu, uključujući rotirajući birač režima vožnje, neobičan menjač i kontrole klima uređaja.

Drugi red nudi dobar prostor za noge, visoku liniju krova za više bandite na zadnjim sedištima i udobno sedište za sedenje. Ima manje razloga za uzbuđenje (od prvog reda) u pogledu pogodnosti, ali postoje džepovi za karte, sklopivi središnji naslon za ruke sa držačima za čaše i otvori za vazduh.

Nismo provodili vreme u automobilima sa rasporedom sedam sedišta na lansiranju (dostupno na varijantama Ekceed i Ekceed Tourer). Koleginica Suzana Gatri je vozila autlender sa sedam sedišta na benzin i napomenula da bi trebalo da bude rezervisan samo za fleksibilnu decu jer je u trećem redu tesan prostor. Pošteno za Mitsubishi, on opisuje konfiguraciju sa sedam sedišta kao raspored 5+2.

Sa drugim redom na mestu, kapacitet prtljažnika je naveden na 485L, što je pristojno za SUV srednje veličine – posebno onaj koji ima bateriju od 20kVh i povezane elektromotore. Taj prostor za prtljažnik se može proširiti na 1478L spuštanjem drugog reda, koristeći zgodne reze u prtljažniku.

Da li Mitsubishi Outlander ima Apple CarPlai?
U sve varijante Outlander PHEV asortimana ugrađen je 9,0-inčni ekran za informacije i zabavu na dodir. Slično kao i kontrolna tabla na kojoj se nalazi, glatki ekran i uredna priroda softvera veliki su korak napred u odnosu na stare Mitsubishi sisteme.

Mape i ekrani menija imaju lep izgled, a navigacija između različitih podešavanja je jednostavna. Ako niste ljubitelj sistema, Apple CarPlai i Android Auto preslikavanje pametnog telefona je dostupno kao rezervna kopija.

Ekran informativno-zabavnog sistema ima niz tastera za prečice i točkića za promenu stavki kada ste u pokretu. Takođe možete urediti početni ekran kako želite pomoću podesivih ikona.

Aspire klasa dobija digitalnu instrument tablu od 12,3 inča koja koristi zanimljive merače nalik na točkić za prikaz napora i brzine pogonskog sklopa, dok se sredina ekrana može konfigurisati da prikazuje različite informacije.

Takođe je opremljen head-up displejom koji prikazuje stvari poput brzine ispred vozača, tako da nema izgovora za prekoračenje postavljenog ograničenja brzine.

Da li je Mitsubishi Outlander siguran automobil?
Outlander PHEV nasledio je ANCAP bezbednosni rezultat sa pet zvezdica koji je dodeljen njegovom pandanu na benzin ranije u 2022. Protokoli 2020–2022 koje trenutno koristi ANCAP su najstroži.

Kao deo testiranja, Outlander je postigao 92 procenta u bezbednosti dece, a dobio je 83 procenta za bezbednosnu pomoć i kategorije odraslih putnika.

Outlander PHEV Aspire je opremljen aktivnim sigurnosnim kompletom koji uključuje autonomno kočenje u slučaju nužde, upozorenje o napuštanju trake, pomoć pri zadržavanju trake, praćenje mrtvog ugla, prepoznavanje saobraćajnih znakova, prilagodljivi tempomat, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, autonomno kočenje u slučaju nužde pozadi i kamera za surround pogled.

Ima osam vazdušnih jastuka uključujući prednji centralni vazdušni jastuk. Sa nedostatkom buke motora koja bi upozorila pešake na postojanje Outlandera, automobil emituje jedinstven zvuk zvona tako da zvuči kao da je škola izašla svaki put kada idete na parkiranje.

Koliko košta održavanje Mitsubishi Outlander PHEV?
Dok je stari Mitsubishi Outlander PHEV imao malo konkurenata o kojima bi pričali, ovaj novi dolazi na vruće tržište. Koristeći Outlander PHEV Aspire kao vodič, gore pomenuti Ford Escape ST-Line PHEV je jeftiniji sa 53.440 dolara plus troškovi na putu, iako se ne može pohvaliti tako velikim pogonskim sklopom kao Outlander PHEV.

Mitsubishi pokriva kupce Outlander PHEV sa industrijskom garancijom od 10 godina/200.000 km, iako je upozorenje da ćete morati da servisirate isključivo unutar Mitsubishi mreže. Proizvođač očekuje da servisirate Outlander PHEV svakih 12 meseci (ili 15.000 km), dok svaka od prvih pet poseta košta 299 dolara.

Tražili smo ponudu osiguranja na mreži na osnovu 35-godišnjeg muškarca iz Sidneja i dobili ponudu od 1088 dolara. Ovo je niže od uporedivog citata Ford Escape PHEV od 1355 dolara. Cijene osiguranja su date kao indikacija i ponude će se razlikovati na osnovu vaših informacija.

Da li je Mitsubishi Outlander PHEV štedljiv?
Prema Mitsubishiju, Outlander PHEV radi 1,5 L/100 km u kombinovanom ciklusu goriva koristeći i benzin i električnu energiju, ali naša potrošnja nakon otprilike 50 km bila je 0,6 L/100 km. Kada se baterija od 20 kVh isprazni, potrošnja goriva je skočila na 5,3 L/100 km. Ove brojke su prikupljene na kratkoj konferenciji za štampu, tako da verovatno nisu najreprezentativniji slučaj tipične upotrebe.

Kada je u pitanju punjenje baterije od 20 kVh, Mitsubishi navodi 9,5-časovno vreme punjenja od 0-100% na domaćoj utičnici od 240V, 6,5-časovno vreme punjenja pomoću kućne zidne kutije i 38-minutno punjenje od 0-80% vreme na DC punjenju.

To nije jedini način na koji možete napuniti bateriju – ugrađeni generator može da napuni automobil od 0-80 procenata za 1,5 sata. I prednji i zadnji elektromotori mogu delovati kao generatori koji takođe šalju energiju nazad u bateriju.

Na nivou Aspire i više, automobil dolazi sa dva priključka za napajanje sa tri pina koji obezbeđuju snagu od 1500 vati vozila do opterećenja. Ovo funkcioniše na isti način kao što smo videli u automobilima kao što je Hiundai Ionik 5, pri čemu možete da napajate predmete kao što su aparat za kafu, oprema za kampovanje ili punjač za laptop.

Mitsubishi je takođe jedan od retkih proizvođača koji nudi mogućnosti od vozila do mreže i od vozila do kuće, koje mogu da pošalju snagu baterije nazad u mrežu ili u dom. Međutim, ova mogućnost još nije dostupna, čeka se komercijalno izdanje Vallbok Kuasar dvosmernog punjača.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button