fbpx
Uncategorized

2024 BID Seal U električni SUV srednje veličine stiže u Australiju sledeće godine

Kineski proizvođač električnih automobila BID sprema se da predstavi rivala za najprodavaniji električni SUV Tesla Model I u Australiji – BID Seal U 2024 – kako bi kompletirao svoju ponudu modela putničkih automobila za neposrednu budućnost.

Seal U će se pojaviti u salonima negde sledeće godine, Seal U je veći od malog BID Atto 3 i pridružuje se klasi električnih SUV vozila srednje veličine koju zauzimaju Tesla Model I, Hiundai Ionik 5, Kia EV6, Toiota BZ4Ks i Ford Mustang Mach-E .

Špijunska fotografija kamufliranog Seal U – identifikovanog po karakterističnom LED potpisu zadnjeg svetla i obliku zadnjeg stakla – na testiranju u Australiji pojavila se na društvenim mrežama ove nedelje.

AŽURIRANJE, 15. septembar 2023., 23:00: Špijunske slike plug-in hibridnog BID Seal U testiranja u Australiji su objavile na Fejsbuk grupi Tesla Ovners Australia od strane Endrua Kolinsa (dodato ispod). Nejasno je da li je hibrid planiran uz električnu varijantu. Naša originalna priča se nastavlja u nastavku.

U razgovoru za Drive u Sidneju ove nedelje, Luke Todd – generalni direktor BID-ovog australijskog distributera, EVDirect – ne bi eksplicitno rekao da je Seal U SUV srednje veličine koji kompanija planira da predstavi sledeće godine.

Međutim, gospodin Tod je rekao: „Onaj koji ste videli u kamuflaži je onaj koji dolazi u Australiju. Da li je Seal U ili ne, za sada ne mogu da komentarišem.“

Dok cene tek treba da budu objavljene, drugi automobili u klasi imaju cene od oko 70.000 do 85.000 dolara plus troškovi na putu, u zavisnosti od nivoa specifikacije, veličine baterije i broja električnih motora.

Prodat u izdanju Song Plus Champion u Kini, Seal U pozajmljuje dizajnerske naznake i tehnologiju od BID Seal limuzine, konkurenta Tesla Model 3 koji će se pojaviti u australijskim salonima do kraja ove godine.

Postoje plug-in hibridne verzije BID Seal U dostupne u Kini – koristeći plug-in tehnologiju dugog dometa označenu kao „DM-i“ – ali nije jasno da li će biti dostupne u Australiji.

To će biti BID-ov peti model za masovnu proizvodnju u Australiji iza Atto 3 malog SUV-a predstavljenog prošle godine, Dolphin citi hatch i Seal limuzine srednje veličine ove godine, i ute sledeće godine.

Gospodin Todd kaže da će se uskoro razgovarati o sledećoj fazi širenja kompanije u Australiji, a BID Australia planira da lansira „najmanje dva modela svake godine, i za sada smo na dobrom putu za to“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button