fbpx
Uncategorized

Pregled Mazda BT-50 SP 2022

2022 Mazda BT-50 SP
Doba životnog stila ute je dobro i zaista, što je navelo Mazdu da doda svoju čuvenu SP značku svom BT-50 uteu.

SP je krasio mnoge Mazde, označavajući status vrhunskog ranga na njenim limuzinama i hečbekovima tokom godina. Sada je na redu BT-50, SP naslov je više od samo nekoliko hromiranih slova na vratima prtljažnika.

Mazda BT-50 SP 4k4 iz 2022. je japanska marka koja se bavi rastućim segmentom „životnog stila“ sa dvostrukom kabinom, dodajući malo plišanosti inače radnom konju, da bi se suprotstavio Ford Ranger Vildtrak, Toiota HiLuk SR5 i njegovim blizancima Isuzu D-Mak Ks-Terrain ispod kože.

Ta plišanost seže do široke upotrebe crne i tamno sive. Zatamnjenoj rešetki se pridružuju satenske legure od 18 inča, tamne metalne krovne šine, crni prošireni lukovi točkova, crna rešetka, crna sportska šipka i poklopac toneau, i tamno sive bočne stepenice.

Unutrašnjost, kompletna preobrazba do kože jedinstvena je za SP klase crne i kožne obloge „Driftvood“ sa detaljima od sintetičkog antilop, takođe u crnoj boji.

Iako su vizuelne promene obilne, nema promena u motoru i menjaču BT-50, SP pokreće isti 3,0-litarski četvorocilindrični turbo dizel uparen sa šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem koji šalje pogon na honorarni sistem pogona na sva četiri točka.

Koliko košta Mazda BT-50 u Australiji?
Pre samo nekoliko godina, činilo bi se očigledno apsurdnim sugerisati da bi automobil sa dva kabina koštao koliko i srednji luksuzni automobil iz Evrope. Ipak, kako su dvostruki taksi postali popularni, tako je i novac tražen za njih.

Kao primer, Mazda BT-50 SP koja se nalazi na vrhu asortimana i košta 73.239 dolara (na putu, NSV) sa automatskim menjačem, prema našem testnom automobilu ovde. Odabirom za šestostepeni manuelni menjač uštedećete oko tri hiljade (70.089 dolara vožnje).

Naš testni automobil nosio je premaz boje betonsko sivog liskuna, jednu od šest nijansi koja košta 695 dolara. Jedina besplatna nijansa je Ice Vhite.

To stavlja BT-50 SP u prilično tanak vazduh kao jednu od skupljih ‘lifestile’ kabina sa dve kabine na tržištu, tražeći pažnju kupaca sa Ford Ranger Vildtrak (od 73.218 dolara vožnje) i Tojotom HiLuk SR5 (od 66.201 dolara vožnje).

I da ne zaboravimo mehaničkog blizanca BT-50, Isuzu D-Mak Ks-Terrain, koji počinje sa veoma sličnim 72.944 dolara za vožnju (van promotivnih ponuda).

Kao što i priliči vrhunskom rangu, lista standardne opreme je izdašna. Osim enterijera specifičnog za SP, Mazdina „lifestile“ kabina sa duplom kabinom nosi listu opreme iz BT-50 GT razreda.

A to znači da su dobrote poput dvozonske kontrole klime, grejanja prednjih sedišta, ulaska i pokretanja bez ključa, bežičnog Apple CarPlai-a, žičanog Android Auto, 9,0-inčnog ekrana osetljivog na dodir za info-zabavu, digitalnog radija, satelitske navigacije i LED farova i dnevnih svetala. standardne.

To je dovoljno pristojna lista na papiru, sasvim sigurno dovoljna da zadovolji zahteve kupaca koji traže duplu kabinu koja kombinuje nivo udobnosti i praktičnosti fokusiran na porodicu.

Ali konkurencija u segmentu je takođe veoma vruća. Hajde da saznamo kako se Mazda BT-50 SP slaže.

Koliko prostora Mazda BT-50 ima unutra?
Uvek sam mislio da kabina BT-50 nudi zreli pogled na segment sa dvostrukom kabinom. Što se tiče dizajna, Mazda je shvatila da ne želi svaki kupac radni program sa tvrdim površinama i minimalnom funkcionalnošću. Ovim kupcima je omogućeno niže u rasponu BT-50, ali ova nova SP varijanta pokazuje promenljivo lice kupaca sa dvostrukom kabinom.

A to znači da ima puno vrhunskih materijala i udobnosti.

Kožna sedišta su udobna – takođe grejana – i iako ja lično ne uživam u celokupnom ambijentu dvobojne crne i „Driftvood“ – neke vrste smeđe blatnjave boje – unutrašnjeg dekora, izgleda prefinjeno. Zaškiljite i možda ćete pomisliti da ste ušli u Bentlei. Lol, ne baš, ali shvataš.

Postoji pristojna količina prostora za vaše stvari, sa par držača za čaše, centralnom kantom za skladištenje lepe veličine, izdašnim džepovima na vratima u koje mogu da stane flaše i par pregrada za rukavice, jedna je postavljena na instrument tablu, druga niže niz instrument tablu.

Volan, presvučen kožom, lepo stoji u ruci i izgleda kao da je mogao da dođe od bilo koje Mazde u asortimanu. U tome nema ničeg utešnog. Slično tome, ručica menjača izgleda i oseća se kao da je izašla iz porodičnog SUV-a.

Drugi red nastavlja da podvlači Mazdin fokus na udobnost. Zadnja sedišta su udobna sa pristojnom količinom prostora u svim ključnim delovima za putnike na zadnjim sedištima.

Postoji par držača za čaše u preklopivom naslonu za ruke, dok kuka za kaput – ili torba – na naslonu suvozačevog sedišta nudi zgodno mesto za pričvršćivanje predmeta.

Ventilacioni otvori u drugom redu obezbeđuju udobnost ambijentalne temperature, iako tamo nema odvojenih kontrola klime, što znači da ste po volji putnika u prvom redu.

Jedna USB tačka znači da će se deca prepirati oko toga ko treba da puni njihov uređaj, dok za one sa mališanima, ISOFIKS sidra sedišta nalaze se na vanbrodskim klupama.

Pozadi, kada je obložena standardnom plastičnom oblogom, a naš testni automobil je nosio poklopac tonea koji se može zaključati, kojim se ručno upravlja. Sama kada je dugačka 1571 mm, široka 1120 mm između lukova točkova i visoka 490 mm, sa visinom tereta – rastojanjem od tla do poda kade – od 833 mm. To je standardna cena za ovaj segment.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button