fbpx
Uncategorized

Pregled Jaguara F-Pace R-Dinamic SE 2022

Jaguar F-Pace 2022 osvojio je svoju klasu najboljeg srednjeg luksuznog SUV-a ove godine na nagradama Drive Car of the Iear.

Odbranio se od vruće konkurencije da bi dobio gong, uključujući uvek popularan Porsche Macan iz 2022., uvek dobar Audi K5 iz 2022. i uvek naš omiljeni Volvo KSC60 iz 2022.

Možda jedan od najtežih segmenata iz kojih se može izaći kao pobednik. U ovoj recenziji ćemo provoditi vreme sa 2022 Jaguar F-Pace R-Dinamic SE P250.

Uz zalogaj na stranu, on je jedan korak iznad početnog modela Jaguar F-Pace S i onaj koji održava dovoljno „Jaguara“ da impresionira vaše prijatelje i kolege. Počinje od 87.000 dolara pre puteva i opcija, oko 4.800 dolara više od početnog nivoa Jaguar F-Pace R-Dinamic S 2022.

Standardna oprema na našem Jaguar F-Pace R-Dinamic SE za 2022. uključuje sportski stil eksterijera, točkove od 20 inča, električno podesiva i grejana kožna sedišta u 12 smera i aluminijumske unutrašnje obloge. Fantastično, s obzirom na cenu.

Naš konkretan test automobil je još više izjednačio stvari dodavanjem kliznog panoramskog krova (4420 USD), paketa za dinamičko upravljanje sa adaptivnim amortizerima (2910 USD), točkova od 21 inča (1560 USD), crnog paketa za spoljašnji stil (1430 USD), 3D kamere za parkiranje (950 USD) , staklo za privatnost (950 USD), električno podešavanje stuba volana (845 USD), osvetljene i metalne ploče za ogrebotine (767 USD), i na kraju rezervni točak smanjenog preseka (490 USD).

Izvinite na salvi informacija; međutim, vredi znati pravu detaljnu cenu onoga o čemu čitate.

Jedina besplatna opcija je zadivljujuća metalik boja Bluefire koja u telu izgleda jednako dobro kao i na pikselima vašeg ekrana. Ukupni troškovi pre početka vožnje za naš tačan Jaguar F-Pace R-Dinamic SE P250 iz 2022. su 101.322 dolara, ili oko 112.000 dolara na putu.

To što je model F-Pace P250 znači da ga pokreće 2,0-litarski četvorocilindrični turbo punjač sa 184 kV/365 Nm. Gruntom se manipuliše preko briljantnog osmostepenog automatika opremljenog pretvaračem obrtnog momenta, a zatim se šalje na sva četiri točka.

Hajde da otkrijemo šta ga čini pobednikom u klasi.Oseća se, izgleda i miriše skupo. Isto važi i za razvodne uređaje, jer panel klima uređaja ima dugmad koja se mogu okretati, gurnuti, pa čak i povući da bi se promenila njihova funkcija i namena, za razliku od mnogih drugih na tržištu.

Osećaj povlačenja nije najintuitivniji, ali težina i taktilnost sklopnog uređaja su upravo ono što biste očekivali u automobilu koji košta duplo više, a kamoli 80.000 dolara.

Ostali suptilniji elementi – kao što je novi Pivi Pro softverski paket za informacije i zabavu – nastavljaju da govore jezikom vrhunskog kvaliteta, sa jednostavnim stvarima kao što su vreme i mediji koji se lepo i minimalno prikazuju na velikom ekranu.

Kožna sedišta koja su standardno postavljena predstavljaju zadovoljstvo za ležanje; međutim, nemojte se odlučiti za belu kožu kao što je naš automobil za štampu. Zauvek sam čistio trgovačke boje sa teksasa, pesak sa dečijih ruku i sve ostalo što je uspelo da se iščetka na površini.

U izložbenom salonu izgleda sjajno, ali nemojte upasti u zamku. Međutim, bez obzira na boju, sedišta su veoma podesiva, sa lumbalnom podrškom koja se može proširiti i pomerati kako bi odgovarala vašem jedinstvenom obliku tela, grejana i pametna sa memorijom u dve pozicije.

Sprečavanje umora na dvosatnoj vožnji prema jugu je vrsta stvari u kojoj su ove klupe dobre. Jednom kada pređete sa luksuzom i naviknete se na njega, ni sitnica vas neće razočarati.Osim masivnog i pokrivenog jama za odlaganje na centralnoj konzoli koji je ispunjen ogromnim držačima za čaše, utičnicom i kutijom za odlaganje telefona, tu su i džepovi na vratima savršeni za flašu vode Camelbak od 750 ml, pa čak i drski kutak za odlaganje urezan na bočnim stranama ( na neki način na koje se oslanjaju kolena).

Pretpostavljam da to znači da možete održati luksuzni automobil da izgleda luksuzno tako što ćete zakopati razna sranja koja prate vašu decu, a la maramice, maramice, stvari sa kojima možete jesti, a možda i rezervni set odeće – u očekivanju kuda idete tog dana .

U drugom redu, prostor je dobar za veličinu i tip vozila. Visok sam 183 cm i sedeći pozadi iza sopstvenog vozačkog položaja imam 7–8 cm prostora za kolena i dovoljno prostora za sve ostalo.

Jedna od glavnih prednosti koja se oseća pozadi potiče od tradicionalnije linije krova. Za razliku od nekih njegovih kupe krovova ili više stilizovanih konkurenata, ima dovoljno prostora za glavu da se omogući ergonomski pogodan bok, sjajan staklenik iz koga se može viriti i visoka linija krova koja čini svaku vrstu sedišta za podršku deci lakim za upotrebu (kapsula/ okrenut napred/nazad).

Jedini dosadni deo kada sami ulazite i izlazite, ili izvlačite svoju decu, je veliki prepust na zadnjim vratima pored spoljnih ručki. Zvuči kao smešna stvar za bockanje štapom, ali iskreno, na uskim parkiralištima ili čak u tržnim centrima, može biti teško pristupiti drugom redu.

Ostale stvari za petljanje pozadi uključuju par otvora za ventilaciju i utičnicu za struju, ali ne i namenski treći red kontrola klime. Prtljažnik počinje od ogromnog i praktičnog 793L i proširuje se na 1842L sa preklopljenim drugim redom.

Fantastičan je za velike stvari i nećete imati problema da spakujete mali odmor za četvoročlanu porodicu unutra. Naš testni automobil je takođe opremljen rezervnim točkom smanjenog preseka koji štedi prostor.Jaguar F-Pace 2022 ima najnoviji informativno-zabavni sistem Pivi Pro od 11,4 inča Pivi Pro sa Apple CarPlai, Android Auto, DAB+ radiom i aktivnom tehnologijom za poništavanje buke.

U suštini, pametni sistem prenosi frekvencije kroz zvučnike da bi se suprotstavio buci sa puta koju detektuje preko mikrofona, slično kao što rade dobre slušalice. Pametne stvari. Ovaj novi info-zabavni sistem je takođe povezan sa internetom preko ugrađene SIM kartice, što znači da može da uradi sve, od upozoravanja nadležnih organa u slučaju nesreće do prikaza vremena uživo iznad vaše glave.

Takođe novo za MI23 F-Pace modele je uvođenje bežičnih Apple CarPlai i Android Auto; nešto je prvobitno nedostajalo kada je novi model stigao ovde prošle godine. Lepo je videti to sada uključeno.

Konačno, softverski paket je taj koji je ovde pravi sladoled. Ne samo da izgleda zapanjujuće, već je i poslastica za korišćenje i veoma prilagodljiva.

Provedite oko sat vremena sa njim da prilagodite izgled i postavite neke omiljene, i videćete na šta mislim. Standardno uklopljeni Meridian zvučni sistem je takođe dobar izbor za novac, čak i ako je u pitanju ‘lite’ verzija sa samo 380 vati i 11 zvučnika.

Dao je Undervorld-u If Rah dovoljno udarca, basa i sintisajzera na centralnoj bini da natera moje goste da nateraju svoje goste, a Metalličin Ride The Lightning zvučao je tako loše kao što je uvek bio.

To je ravno, limeno i zvuči kao da je snimljeno u bunaru, kako je zamišljeno. Opcioni sistem Meridian Surround Sound od 2600 dolara sa 19 zvučnika je riper, ali ‘lite’ verzija koja dolazi sa traženom cenom je više nego zadovoljavajuća.Ako razmišljate o Jaguar F-Pace 2022, Audi K5 2022 i Volvo KSC60 iz 2022 bi takođe trebali biti na vašoj listi za razmatranje.

Da rezimiramo, naš Jaguar F-Pace R-Dinamic SE za 2022. počinje od 87.000 dolara pre nego što se kreće na putevima. Audi K5 45TFSI Sport iz 2022. košta manje od 80.800 dolara i slično je opremljen, ali nije tako velik kao Jaguar. Ne potcenjujte vrednost prostora za pokretanje.

Drugi izbor – Volvo KSC60 R-Design iz 2022. – počinje od 82.490 dolara. Iako jeftin, do trenutka kada zagolicate specifikacije, izjednačićete teren, a njegov blagi hibridni sistem nije toliko pametan kao što mu ime sugeriše.Nakon što se smestite u vaš luksuzni novi Jaguar, on nastavlja da isporučuje većinu istog na putu.

Kvalitet vožnje je uzvišen, sa opcionim i jeftinim paketom prilagodljive šasije našeg automobila koji mu pruža najbolju udobnost i kontrolu. Redovni režim je pripremljen za izlet u predgrađu do dečje škole, sa udarnim rupama i opštim nesavršenostima na putu koji se izravnavaju zahvaljujući briljantnom kvalitetu prigušenja Jaga.

Učvršćen u sportskom režimu i na bržim deonicama puta – van predgrađa – takođe ostaje jednako dobar. Iskreno, režim ‘ukočenog’ ne deluje tako kruto, ali dokaz je u pudingu, i on mnogo bolje drži automobil u uspravnom položaju ako odlučite da krenete dugim putem kući sa ljutnjom.

Uzimajući u obzir vekovne napore brenda na grand tourers-u, nije iznenađenje da je Jaguar postigao ovaj idealan balans kontrole karoserije i udobnosti sa svojim F-Pace SUV-om. Takođe dobijamo i letvu upravljača proporcionalnu brzini kao standard u Australiji, i onu koja dinamički prilagođava svoju težinu u hodu.

Takođe je podešen kako treba, oseća se delikatno laganim na parkingu, čvršćim pri redovnim brzinama, i još jednom na autoputu. Kabina je takođe dobro izolovana u poređenju sa ostalima u istoj klasi, pošto se moji uobičajeni delovi autoputa sa grubom strugotinom nisu pokazali dovoljno grubi da poremete ambijent unutra.

Nije potrebno pokretanje stereo uređaja, niti primećene iritacije. Brend je nedavno uveo tehnologiju aktivnog poništavanja buke u obnovljeni Jaguar F-Pace asortiman, tako da očito da tehnologija dobro funkcioniše.

Nenamerno, bio sam u Porše Macanu iz 2022. nedelju dana ranije, koji sam takođe stavio na isti put. Sve u svemu, Jag je imao poslednju reč u tišini i prefinjenosti.

Takođe biste mogli da tvrdite da deo glatkoće dolazi od živahnog 2,0-litarskog četvorocilindričnog motora sa turbopunjačem. Uprkos velikom automobilu teškom skoro 1900 kg, motor proizvodi prijatnih 365 Nm obrtnog momenta od 1300 do 4500 obrtaja u minuti, što je pola njegove tajne.

Samo vam pokazuje koliko je daleko stigao moderni četvorocilindrični motor, jer sigurno nije nedovoljno snazan. Dovoljno je odvažno sa partnerom i detetom u pratnji, i ne zvuči previše loše ako mu date pasulj niz rampu, ako sam iskreno iskren.

Automatski pretvarač obrtnog momenta sa osam brzina je opet nešto na šta možete da pokažete ako razmišljate o prefinjenosti, glatkoći i snazi. Njegov raspon od osam odnosa je raspoređen u korist brzog ubrzanja, ali i dalje ostaje dovoljno preopterećen za autoput.

Čini se da je osam brzina idealan broj, posebno kod pogonskih agregata ove veličine i prirode. Pogonski agregat ne može biti savrsen, a u ovom slučaju je potrošnja goriva i sistem stop-start ono što ga najviše izneveri.Pored ukusne i pristupačne cene, sve što vam je potrebno je ugrađeno u standard. Dobijate vrhunski dizajn iznutra i spolja, materijale vrhunskog kvaliteta, prostran prtljažnik i izdašan drugi red, najnoviji i najbolji infotainment, živahni motor i pogon na sva četiri točka, samo da vas zagreju.

Naš automobil je bio zagolican nekim opcijama, ali na izboru za Vozni automobil godine 2022, Jaguar F-Pace koji smo tada testirali bio je blizu standarda i još uvek jednako dobar. Jedina briga koju imamo je potrošnja goriva, ali se čini da je to kompromis da bi manji 2,0-litarski četvorocilindraš zapevao i obavio posao.

Drugi u klasi spuštaju loptu u ključnim oblastima, bilo da se radi o prostoru, ceni/vrednosti ili ukupnom izvršenju. Jaguar F-Pace 2022 je na neprekidnom usavršavanju već više od pet godina, a ova najnovija verzija ga je konačno približila mestu u klasi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button