fbpx
Uncategorized

Pregled kampera Volksvagen California Beach 2023

2023 Volksvagen California Beach TDI340 4Motion
Uzmite jedan Volksvagen Transporter i modifikujte ga u kamperski kombi spreman za vožnju sa poda izložbenog salona. To je ukratko Folksvagen Kalifornija, a s obzirom na to koliko brzo su prethodna serija kombija pokupljena (jednog dana), nije iznenađenje što Folksvagen Australija prati još jednu seriju.

Ima smisla: Australijanci tek sada počinju da se vraćaju avionima da putuju u inostranstvo, ali mnogi su još uvek oduševljeni idejom o dugom odmoru na australijskim putevima.

Mnogi veliki proizvođači karavana primećuju velika kašnjenja u isporuci porudžbina, a većina stvari pogodnih za vuču takođe kasni. Ovaj Folksvagen Kalifornija će izaći na tržište bez manjka potražnje.

Koliko košta Volksvagen California u Australiji?
Cene su porasle sa ovom serijom, sa kalifornijskim početnom cenom od 90.990 dolara plus troškovi na putu za California Beach TDI340, dok nabavka verzije sa pogonom na sve točkove košta 4.000 dolara više za početnu cenu od 94.990 dolara plus troškovi na putu. Snažnija vodeća varijanta TDI450 (sa pogonom na sve točkove) košta 100.990 dolara plus troškovi na putu.

Odatle, postoji širok spektar opcija koje možete izabrati. Boja (uključujući hladnu, ali skupu dvobojnu opciju), unapređeni materijali sedišta i unutrašnja tehnologija, električna klizna vrata i LED farovi, za početak.

Za one koji više žele da napuste bitumen, 4Motion varijante mogu biti opcione sa zaključavanjem zadnjeg diferencijala, kontrolom nizbrdica i dodatnom zaštitom podvozja.

Naš tester je California Beach TDI340 sa pogonom na sve točkove (pun naziv California Beach 2.0L TDI340 4Motion 7-Speed DSG), sa skoro 20 gorila vrednim opcijama da se tražena cena podigne do 114.750 dolara pre troškova na putu.

Prilično veliki deo novca, ali ne zaboravite da dobro opremljen karavan može koštati sličan novac pre nego što uzmete u obzir nešto čime ćete ga vući. Druge opcije poput Achtung Campers koštaju slične iznose, dok je Trakka opet skuplja.

Ne zaboravite, Mercedes-Benz takođe ima sličan kamper kombi Marco Polo Horizon, čija je cena od 121.000 dolara pre troškova i opcija na putu.

Koliko prostora ima Kalifornijska plaža unutra?
Pre nego što stignemo do kampa, hajde da pričamo o ovom kamperu kao vozilu.

Sa širokim spektrom opcija koje su ugrađene u naše testno vozilo, California predstavlja moderan i luksuzan model klasičnog pokretača u obliku kutije. Tu su udobna sedišta od kvalitetnih materijala, puno odličnih dodirnih tačaka i neke lepe tehnologije.

Položaj sedenja je klasičan u stilu kombija, koji sedi visoko iznad volana i sa dobrom vidljivošću okoline. To je užasno drugačije iskustvo od nečega poput Kia Carnivala, koji impresionira svojom prirodom nalik automobilu. Ovo je nalik na kombi i donosi šarmantnu prednost u doživljaj unutrašnjosti.

Iskustvo nalik na kombi pomaže u ulozima za skladištenje. Postoji mnogo prostora za skladištenje na kontrolnoj tabli i na karticama na vratima, što nadoknađuje to što nemate centralnu konzolu za svoje stvari. Sedišta u drugom redu imaju male plastične kade koje se izvlače, koje su se pokazale zgodnim za odlaganje komadića i bobova.

Zadnji deo, podeljen postavom kreveta koja je zgodna kao polica/pregrada, upija dosta vaše opreme. A ako vam treba više prostora, možete postaviti nekoliko krovnih šina za ukupnu nosivost krova od 94 kg.

Budite upozoreni: vrata prtljažnika su prilično teška za zatvaranje, posebno ako ste niski. Budite spremni da zatvorite svoje telo, posebno ako ste sklonili stolice za kamp. Kaiš koji je Folksvagen postavio pomaže.

Takođe ima dosta utičnica. Mnogi 12V utikači su nisko postavljeni po celoj kabini, što je jasno za cilj da bude korisno kada ste u kampu. Međutim, kada se normalno vozite, oni će vam ostati pri ruci.

Drugi red je dosta prostran i udoban, sa lepim sedištima i puno prostora u prostoru za noge. Prozori su ručni i bočno klizni, ne otvaraju se ni lako ni mnogo. A pošto su postavljena na šinama, sedišta se mogu pomerati napred i nazad na velike udaljenosti.

Što je važno, jer na ovaj način postavljate krevet u prizemlju. Priznajem da sam morao da konsultujem uputstvo za upotrebu da bih to ispravio, jer postoji određena vrsta redosleda koji treba da uradite da bi sedište činilo polovinu osnove kreveta. Druga polovina je polica iza sedišta, koja se onda sve prekriva u sklopivi dušek. Udoban je i dobro radi.

Podignite krov i dobićete dve stvari: još jedan krevet na vrhu ili čitav prostor za stajanje unutra. Krevet je udoban, sa lepim dušekom, prozorima koji se otvaraju, svetlima i USB utičnicom.

Imali smo po jednu odraslu osobu i jedno dete u svakom krevetu, i svaki dan smo se budili odmorni i srećni. Što nije uvek slučaj kada ste zaglavljeni u relativno malom prostoru. Za penjanje do potkrovlja potrebno je da gazite po prednjim sedištima i naslonima za ruke, pa budite spremni da očistite unutrašnjost nakon što je koristite za kampovanje. A to bi moglo biti veliko pitanje za neke od manje mobilnih među nama.

Ali sačekajte, to nije sve. Pronađite dve sklopive direktorske stolice na vratima prtljažnika i spojite ih sa malim stolom koji se krije na vratima sa strane vozača. Postavite ih nakon što ste postavili tendu, i dobićete mali mali kamp u rekordnom roku.

Četiri dana smo živeli u Kaliforniji kao kamper i otkrili smo da je to odlično. Ušunjali smo eski u prostor za noge u drugom redu za hladna pića, a naš pribor za kafu ispod jednog od sedišta. Ovde nema prave kuhinje, tako da morate spakovati mali šporet za ručak i dodatni sto, ili potražiti spoljni izvor ishrane. Ovo drugo smo uradili ovog puta, ali smo kampovali ozbiljnije kada smo prošli put u Kaliforniji.

Svi prozori imaju ugrađene roletne, osim magnetnih prednjih roletni. Nešto poput rešenja za zaštitu od mulja dole bi pomoglo dole u ​​toplijim noćima, ali oni gore mogu da imaju pristup lepom protoku vazduha.

Koristite dodatni ekran na krovu da kontrolišete dodatna svetla i proverite nivo vašeg kampa, između ostalog (kao što je naš opcioni električni krov).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button