fbpx
Uncategorized

2023 Mini Countriman Cooper S Mini Vaša recenzija

2023 Mini Countriman Cooper S
Da biste izabrali bilo koji Mini u odnosu na konvencionalniju alternativu, morate biti bar malo neobični. Nema ništa loše u takvom kvalitetu, ali je definisan i svestan izbor izabrati Mini Countriman Cooper S iz 2023. u odnosu na jednog od njegovih malih luksuznih SUV rivala, kao što su Mercedes-Benz GLA, BMV Ks1 ili Volvo KSC40.

Mini-jev poseban stil stila pronalazi snažnu, strastvenu publiku. Ali BMV podbrend nije izričito poznat po svom uzvišenom luksuzu, impresivnoj praktičnosti ili enterijerima prožetim tehnologijom. Countriman mali SUV dizajniran je da se bori protiv ovih asperzija.

Sa modelom koji sada stari (sada je star šest godina bez većeg ažuriranja), željni smo da vidimo kako ova jedinstvena opcija stoji u svom segmentu. Posebno jer smo na pragu potpuno novog modela nakon predstavljanja Mini Hatch-a 2024.

Koliko košta Mini Countriman u Australiji?
Da bismo mu dali puno ime, ova recenzija se fokusira na Mini Countriman Cooper S Mini Iours iz 2023. Kakva puna usta. Ali sačekajte, postaje još zbunjujuće…

U okviru Mini Countriman asortimana, postoje četiri varijante koje možete izabrati: Cooper, Cooper S, Cooper SE (plug-in) Hibrid i John Cooper Vorks. Ove varijante određuju pogonski sklop koji se nalazi ispod kože.

Da bi se izdvojila od ostatka asortimana, specifikacija Mini Iours uključuje spoljašnje delove Piano Black, poboljšanu boju, opcije presvlake i točkova, crnu oblogu glave u kabini, električno podešavanje sedišta, panoramski krov, zastakljivanje za zaštitu od sunca i glavu -up displai.

Tamo gde početne Countriman varijante počinju od 48.850 dolara pre troškova na putu, naš Countriman Cooper S Mini Iours košta 63.950 dolara pre troškova na putu.

Za tu cenu takođe je opremljen bežičnim Apple CarPlai vezom, bežičnim punjenjem telefona, električnim vratima prtljažnika, prilagodljivim tempomatom, ulaskom bez ključa i Harman Kardon zvučnim sistemom.

Snagu obezbeđuje 2,0-litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjenjem koji daje 141kV/280Nm samo na prednje točkove. Koristi sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

Koliko prostora Mini Countriman ima unutra?
U unutrašnjosti, Mini Countriman je zabavno mesto. Kružni dizajn centralne konzole ne samo da izgleda lepo, već je i lako da se osvrnete, a jednostavna rasklopna oprema stare škole obezbeđuje da nema gužve oko menjanja stvari u hodu.

Kožna presvlaka i oblik sedišta su čvrsti, ali sedišta imaju osećaj kvaliteta i ima dovoljno podrške od klupa u obliku salona.

Ali nije svaki deo Mini kabine jednostavan. U stvari, mnogo toga je kompromitovano i potrebno mu je ažuriranje. Nevolje počinju sa pružanjem ruku i podešavanjem stvari kao što je retrovizor, koji je prokleto daleko da se stigne čak i ako ste blizu moje visine od 194 cm.

Isto tako, dugmad na volanu vire predaleko od volana, skoro kao da se tamo nalazi negativna antena. Nehotice na kraju pritisnete dugmad dok upravljate automobilom.

U istoj oblasti je mala digitalna instrument tabla, koja se nalazi pomerena od linije očiju vozača i pojavljuje se sa blagim nagibom. Prilično razočaravajuće za tako poznatog proizvođača. Ergonomski problemi se nastavljaju kada pokušate da otvorite vrata i nespretno savijete ruku unazad da biste dobili pravu kupovinu na otvaranju vrata.

Skladištenje je prilično ograničeno oko centralne konzole – korpa sa poklopcem sadrži bežični punjač za telefon, postoji otvoreni prostor ispod konzole na preklapanje, a postoji i mesto za dva držača za čaše i tanak džep ispred.

Drugi red sadrži lepu količinu prostora za mali SUV, a postoji i dovoljno visoka linija krova tako da ne morate sagnuti glavu. Prostor za noge i stopala su pristojni.

Dalje pozadi, otvaraju se električna vrata prtljažnika i otkrivaju prtljažnik od 450L. Može se proširiti do 1390L sa preklopljenim sedištima u odnosu 40:20:40, dok postoje zgodne mreže za prtljag u blizini prostora za točkove, podnog prostora za skladištenje i zastora za teret.

Da li Mini Countriman ima Apple CarPlai i Android Auto?
Infotainment ekran osetljiv na dodir smešten je u kružnu kontrolnu tablu, iako je po današnjim standardima primetno označen ekran sa slovima. Sa dijagonalom od 8,8 inča, postoji bezbroj drugih brendova koji nude više ekrana. Takođe, to je stariji stil BMV-derivatnog rasporeda koji je, iako star, veoma lak za rukovanje.

Grafika je šarena i visoke definicije za funkcije kao što su mape, dok se prečice na dugmad (i rotacioni kontroler) nalaze na rotacionom kontroleru centralne konzole kako bi se olakšalo prebacivanje između funkcija.

Dostupna je mogućnost preslikavanja na pametnom telefonu – koristio sam bežični Apple CarPlai – iako je bilo slučajeva kada je veza ispala. Po mom iskustvu, ovo je tipičan problem i za slične BMV proizvode.

Mini infotainment nudi digitalni radio, Bluetooth vezu sa telefonom, satelitsku navigaciju i onlajn povezivanje za vremensku prognozu i vesti. Mini Connected omogućava vlasnicima da se povežu sa svojim automobilom preko uparenog pametnog telefona sa uslugama kao što su lokacija vozila, daljinsko zaključavanje/otključavanje, prethodno hlađenje kabine i još mnogo toga.

Koju bezbednosnu tehnologiju poseduje Mini Countriman?
Uprkos nedostatku trenutne ANCAP bezbednosne ocene, to ne znači da Mini Countriman Cooper S Mini Iours nije bezbedan. Uključen je paket aktivnih i pasivnih sigurnosnih sistema, čak i sa osnovnom specifikacijom Cooper Classic.

Sa Mini Iours-om, Countriman Cooper S dobija autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, adaptivni tempomat, unapred kondicionisani sistem za hitno kočenje, asistent za parkiranje sa prednjim i zadnjim senzorima i upozorenje o napuštanju trake.

Takođe dobija dve ISOFIKS pozicije za zadnja sedišta i šest vazdušnih jastuka raspoređenih po celoj kabini.

Koliko košta održavanje Mini Countrimana?
Mini kupci su sada pokriveni petogodišnjom/neograničenom kilometražom garancije za Mini automobile. Britanska marka je bila jedan od najnovijih proizvođača koji se pretplatio na široko prihvaćeni industrijski minimum.

Ovo je praćeno trogodišnjom pokrivenošću pomoći na putu kojoj se može pristupiti 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Brend nudi kupovinu unapred za paket usluga od pet godina/80.000 km, koji košta 2020 dolara. Ovo je jeftinije od rivala uključujući Mercedes-Benz GLA (2550 dolara, tri godine) i Volvo KSC40 (3000 dolara, pet godina). Za razliku od drugih proizvođača koji predviđaju kada automobil treba dovesti na održavanje, Minis će automatski obavestiti vozača kada je potreban servis.

Procena za sveobuhvatno osiguranje za Countriman Cooper S Mini Iours iznosi 1492 dolara godišnje na osnovu uporedne ponude zasnovane na 35-godišnjem muškom vozaču koji živi u Chatsvoodu, Novi Južni Južni zapad. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button