fbpx
Uncategorized

Pregled Nissan Kashkai e-Pover 2024: prva vožnja u Australiji

2024 Nissan Kashkai e-Pover
Kada pomislite na hibride, Nissan nije prvi brend koji vam pada na pamet. Jedinstvena e-Pover tehnologija proizvođača automobila koja ispija gorivo se širi u njegovoj liniji, a najnoviji model koji ima koristi je Nissan Kashkai mali SUV.

Mi smo veliki obožavaoci Nissan Kashkai-a u Drive-u, a model je pokazao dobre rezultate u prethodnim poređenjima. Čak je osvojio našu nagradu za najbolji mali SUV za 2023. Drive Car of the Iear.

Implementacija e-Pover tehnologije obećava povrat uštede goriva poput onih koje nude Toiotini konvencionalni hibridni sistemi. Ali pristup sistema e-Pover smanjenju emisija i računa za gorivo se razlikuje od pristupa drugih hibrida.

Drive je prisustvovao predstavljanju modela u Australiji kako bi otkrio kako jedinstvena tehnologija funkcioniše ispod haube Nissan Kashkai Ti e-Pover 2024.

Koliko košta Nissan Kashkai?
Nažalost, Nissan nudi samo e-Pover osnove na vodećem modelu Ti. To znači da ako želite štedljiv Nissan Kashkai, njegova cena je 51.590 dolara pre troškova na putu.

Nissan Australia je otvoren za proširenje dostupnosti e-Pover-a na niže specificirane varijante u asortimanu, slično kao što je brend učinio sa Ks-Trail ST-L e-Pover. Međutim, generalni direktor Adam Paterson nije dao vremenski okvir.

Takmiči se u segmentu malih SUV vozila zajedno sa hibridnim rivalima kao što su Toiota Corolla Cross Atmos Hibrid FVD (47.030 USD plus ORC) i Hiundai Kona Hibrid Premium N Line (46.500 USD plus ORC). Poređenja radi, Nissan je skupa perspektiva, posebno kada se uzme u obzir da njegovi rivali tvrde da troše još manje goriva.

Da ukratko objasnimo hibridni sistem e-Pover, Nissanova tehnologija kružnog toka efikasno pokreće električni pogon sa benzinskim gorivom.

Za razliku od paralelnog hibridnog sistema, koji pokreće točkove pomoću elektromotora ili motora sa unutrašnjim sagorevanjem – ili oboje odjednom – e-Pover sistem koristi benzinski motor za napajanje baterije, koja zauzvrat pokreće točkove. Ovo se zove serijski hibridni sistem.

Rečeno je da ovo ne samo da nudi iskustvo vožnje poput EV-a, već i eliminiše neugodnost uključivanja električne baterije visokog napona kao što biste to učinili sa plug-in hibridnim ili potpuno električnim vozilom.

Postoji relativno malo načina da se razlikuje e-Pover od njegove benzinske alternative. Trainspotters će primetiti malo drugačiju prednju rešetku sa novom plastičnom trakom i oznakom e-Pover sa strane i na prtljažniku.

Specifikacije za e-Pover odražavaju one kod Ti. To znači digitalni instrument tablu od 12,3 inča, head-up displej u boji od 10,8 inča, Bose zvučni sistem sa 10 zvučnika, vrata prtljažnika sa električnim pogonom bez upotrebe ruku, crnu oblogu glave, poluautomatsku pomoć pri parkiranju i ambijentalno unutrašnje osvetljenje.

Koliko je veliki Nissan Kashkai?
Iako Kashkai Ti ima tamnu oblogu, sjajno je videti da veliki panoramski krov omogućava obilju svetlosti da uđe u kabinu. Lagani i prozračni osećaj je u suprotnosti sa većinom unutrašnjih površina, s obzirom da su tamne, ali čini da se prostor oseća većim nego što jeste.

Prostor prednjih sedišta je dovoljno prostran čak i za visoke putnike, a zahvaljujući električnim komandama za podešavanje, lako sam mogao da promenim položaj sedišta (između vozača). Sedišta takođe nude funkcije grejanja i masaže.

Veliki digitalni displeji za vožnju i info-zabavu izgledaju otmeno – više od naknadne misli zaglavljene na instrument tabli – a šavovi sedišta sa efektom jorgana su veoma vrhunski u ovom segmentu malih SUV vozila. Većina materijala je prijatna na dodir i osećaj je napravljen da izdrži rastojanje.

Za odlaganje u prednjem redu, tu su dva držača za čaše na centralnoj konzoli, držači za flaše u džepovima na vratima, pristojan skrovište ispod naslona za ruke na centralnoj konzoli i, naravno, pretinac za rukavice.

Razočaravajuće je videti halogena svetla u drugom redu danas, ali je barem svetlo sa krovnog otvora korisno. Nema stvarnog smanjenja u kvalitetu materijala drugog reda, što je uvek lepo videti na pristupačnom kraju tržišta.

Postoje zadnji ventilacioni otvori, jedan USB-A, jedan USB-C, džepovi za karte i sklopivi centralni naslon za ruke sa dva držača za čaše.

Dostupan prostor je tesan za visoke stanare poput mene. Visok sam 194 cm i kolena su mi bila pritisnuta u naslon sedišta, mada bi odrasli prosečne veličine trebalo da budu dobro. Jedan sjajan aspekt Kashkaija je to što se zadnja vrata otvaraju super široko, što ga čini lakim za klizanje unutra.

Količina prostora za glavu je pristojna, čak i ispod glomaznog panoramskog krova.

Prtljažnik sam po sebi ima hvale vredan kapacitet od 452 litra, ali pravi trik je Ti-ekskluzivni prilagodljivi sistem za skladištenje Divide-N-Hide, koji dobro dođe zauzetim roditeljima. Omogućava da se pod prtljažnika podeli na pregrade tako da prtljag ili predmeti ne lete oko šupljine dok ste u pokretu.

Njegov kapacitet prtljažnika je dobar u poređenju sa njegovim segmentom, s obzirom na to da Toiota Corolla Cross stane samo 380L, a Hiundai Kona Hibrid stane 407L.

Prtljažnik Kashkaija se može proširiti do 1518L sa preklopljenim zadnjim sedištima. Tu je i nekoliko kuka za kupovinu i utičnica od 12 volti, ali nema rezervnog točka – samo komplet za popravku guma.

Da li Nissan Kashkai ima Apple CarPlai i Android Auto?
Zabavni sistem Nissan Kashkaija smešten je u displeju od 12,3 inča postavljenom na instrument tabli. Ova jedinica širokog ekrana je osetljiva na dodir, a dizajneri su takođe uključili nekoliko tastera prečica za preskakanje između funkcija.

Veličina ekrana je uporediva sa ekranom njegovih rivala, kao što je Hiundai Kona, i veća je od 10,5-inčnog ekrana Toiote Corolla Cross.

Kashkai dolazi sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om, ali samo CarPlai radi bežično. Nissanov infotainment softver se može konfigurisati na početnom ekranu, tako da vozači mogu da imaju različite informacije po želji, dok su grafika i boje svetle i jasne.

Govoreći o prilagođavanju, digitalna instrument tabla od 12,3 inča ima mnoštvo dostupnih podešavanja. Između tog fizičkog ekrana i informacija o head-up displeju u boji od 10,8 inča prikazanih na vetrobranskom staklu, vitalne informacije nikada nisu previše udaljene od vidokruga vozača.

Kashkai dolazi sa pratećom aplikacijom za pametne telefone koja može da šalje navigaciju i podatke sa mape u automobil. Aplikacija vam takođe omogućava da vidite zdravstvene statuse vozila, pa čak i daljinsko zaključavanje/otključavanje automobila.

Da li je Nissan Kashkai siguran automobil?
Nissan Kashkai ima pet zvezdica ANCAP bezbednosnu ocenu na osnovu testiranja Euro NCAP-a 2021. Ova ocena pokriva i benzinske i e-Pover varijante.

Razbijajući rezultate, postigao je impresivnih 97 procenata za kategoriju bezbednosne pomoći, 91 procenat za zaštitu odraslih putnika, 93 procenta za zaštitu dece i 74 procenta za zaštitu ugroženih učesnika u saobraćaju.

Poređenja radi, Toiota Corolla Cross Atmos Hibrid AVD takođe je dobila pet zvezdica sa ANCAP-om. Pojedinačno, zaradio je ocene od 85 procenata za zaštitu odraslih putnika, 88 procenata za zaštitu dece u saobraćaju, 87 procenata za zaštitu ugroženih učesnika u saobraćaju i 83 procenata za tehnologiju pomoći bezbednosti.

Koliko košta Nissan Kashkai?
Kao što se i očekuje od malih SUV brendova u Australiji 2024. godine, Nissan Kashkai je pokriven petogodišnjom/neograničenom garancijom na pređenu kilometražu.

Petogodišnji program pomoći na putu odgovara toj garanciji.

Servisiranje se može obaviti na nekoliko načina. Vlasnici Nissana Kashkai-a mogu platiti dok-iou-go sa posetama sa ograničenom cenom, koje su 10 odsto skuplje, ili kupac može unapred da plati dve, tri, četiri ili pet usluga. Ovi planovi koštaju 723, 1152, 1650 i 2007 dolara respektivno.

Međutim, hibrid mora biti redovno servisiran od nehibridnih Kashkaija. Održavanje treba da se obavlja na svakih 10.000 km ili na 12 meseci, šta god da je pre.

Na osnovu uporednog citata za 35-godišnjeg muškarca vozača koji živi u Četsvudu, Novi Južni Južni Jugoistočni savez, Nissan Kashkai e-Pover bi trebalo da košta 1843 dolara godišnje za osiguranje.

Ovo se može porediti sa 1938 dolara za Toiota Corolla Cross Atmos Hibrid 2VD i 1568 dolara za Hiundai Kona Premium N Line Hibrid.

Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Povezani Clanci

Back to top button