fbpx
Uncategorized

Pregled Chevrolet Silverado HD LTZ Premium 2024

2024 Chevrolet Silverado HD LTZ Premium
Idi veliki ili idi kući. Kada su u pitanju vučna vozila, zaista ne postoji zamena za neizmernost. U tom pogledu, Chevrolet Silverado HD LTZ Premium iz 2024. je prilično bez premca. Velik je, sa dosta superiornosti u specifikacijama za utovar i odlazak na put.

I nakon našeg vremena za volanom, smatramo da bi ovo moglo biti ultimativno vučno vozilo koje bi se moglo kupiti za novac u Australiji.

Verovatno je preterano za mnoge i bez sumnje će izazvati gnev mnogih zbog svog otiska. Ali za one koji žele da vuku nešto više od tri tone ukupne težine, ovo će verovatno učiniti više, kao i bolje i lakše nego bilo šta drugo.

I nije samo do 6,6-litarskog Duramak turbo dizel V8, koji je prilagođen za veću snagu i nudi znatno veći obrtni moment od svog najvećeg rivala, Ram 2500. Odlično vozilo za vuču treba da se nosi sa gunđanjem kroz menjač, šasiju i suspenzija. Osim toga, mora biti udobno i pristupačno kao iskustvo vožnje.

Koliko košta Chevrolet Silverado HD?
U poređenju sa benzinskim Silverado 1500, ovo je odrasli veći brat. HD ipak označava teške uslove rada, a mi imamo veće vozilo u skoro svakom pogledu. Veće dimenzije, veći pogonski sklop, veći kapaciteti i mnogo veće prisustvo na putu.

Dugačak je 6,3 m, visok 2 m i širok 2,3 m. Međuosovinsko rastojanje je takođe ogromno – 4036 mm (159 inča). To ga čini većim od Ram 2500, a istovremeno nudi i bolju vrednost za novac.

Takođe dolazi po nižoj ceni od 163.000 dolara plus troškovi na putu. Postoji određena raznolikost u nivoima specifikacije Ram 2500, ali tražite preko 170.000 dolara za nešto uporedivo.

Silverado je jednostavnije iskustvo kupovine, sa samo jednim dostupnim nivoom specifikacije. Integrisano skladište u kadi (a la RamBok) ovde nije dostupno, ali dobijate napredni tehnički paket kao standard, na vrhu LTZ Premium nivoa opreme.

Ovo vam nudi odličan sistem kamera od 360 stepeni, točkove od 20 inča, infotainment sistem od 13,4 inča, unapređeni zvučni sistem sa sedam zvučnika, digitalni instrument tablu od 12,3 inča, head-up displej, grejanje i ventilaciju prednjih sedišta sa 10 načina podešavanja (i memorije za vozača), grejanje zadnjih sedišta, šiber i električni zadnji prozor. Tu je i kožni volan sa grejanjem, brisači i farovi koji osećaju kišu, kao i LED osvetljenje svuda okolo.

LTZ modeli isporučeni iz Australije takođe dobijaju Z71-spec Rancho dvocevne amortizere i kliznu ploču za dodatnu snagu na terenu.

Koliko je velik Chevrolet Silverado HD?
Budući da je senka duga preko 6,3 metra, znači da Silverado ima veliku snagu u smislu unutrašnjeg prostora, ali nema opciju za šest sedišta kao što imate u Ramu. Dakle, na Silverado HD-u ima mesta za petoro.

Ali, veličina kade je spektakularna. Punih pola metra duži je od obične duple kabine sa 2089 mm, a širina je jednako impresivna sa 1814 mm. Između lukova točkova je 1317 mm, a na raspolaganju je 533 mm visine tovarnog sanduka. Rizikujući da uđete u paralizu analize, imate ukupno 1968 litara slobodnog prostora u kadi.

Ali moraćete da savladate krug okretanja od 16,1 m, koji može da izazove polukružno skretanje, čak i na širim ulicama.

Neki drugi detalji pomažu da se Silverado učini prilično upotrebljivim za svaki dan, uključujući fensi električna vrata prtljažnika, električne roletne (sa sopstvenim privezkom za ključeve), 12 tačaka za vezivanje i kvalitetnu oblogu kade za prskanje.

Kao što biste očekivali, unutrašnjost Silverada nudi hektare prostora. Drugi red ima apsolutno previše prostora za noge, dok je prostor za glavu dobro opremljen i udobnost zadnjih sedišta je odlična. Ispod baza sedišta nalaze se držači za čaše, otvori za vazduh i utičnice za struju, kao i neko upotrebljivo skladište. Ili, možete podići sedišta da biste napravili trajniji prtljažni prostor (ako ste neobjašnjivo nekako uspeli da napunite tu ogromnu kadu).

Još jedan zanimljiv detalj ovde je prostor za odlaganje unutar naslona sedišta kojem se pristupa malom trakom od tkanine. Nisam baš siguran zašto ili kako biste ga koristili, ali postoji.

Ispred se nastavlja skoro komična prevelika količina skladišta i prostora. Centralna konzola je krajnje masivna, a na vratima ima puno prostora za stvari. Tu je i drugi pretinac za rukavice ispred suvozača.

Kvalitet unutrašnjosti – koji uključuje konverziju sa volanom na desnoj strani Silverada – je vrhunski. Ima lepih materijala, bez zvečke ili labavih ukrasnih delova, i vrhunski osećaj uprkos svom skladištu i prostoru. Lepo je izveden, ali i veoma funkcionalan za svakodnevnu upotrebu (putovanje).

Da li Chevrolet Silverado HD ima Apple CarPlai i Android Auto?
Novo za 2024. godinu u Silverado HD LTZ Premium je ažurirani infotainment displej, koji meri 13,4 inča i ima Apple CarPlai i Android Auto, kao i zvučni sistem sa sedam zvučnika pristojnog kvaliteta. To je sistem visoke definicije, sa dosta jasnoće ugrađene u veličinu ekrana i brzim vremenom učitavanja.

Možda je najbolja stvar u vezi sa tim hrskava, detaljna slika koju možete dobiti od sistema kamera od 360 stepeni. Pogled napred, iznad glave, niz bočne strane i pozadi, sve to pomaže da se ublaže sve brige oko veličine vozila. Takođe dobijate digitalni retrovizor, a posebno mi se dopala mogućnost virtuelnog brisanja prikolice iza sebe prilikom vuče za dodatnu vidljivost. Da biste to uradili, moraćete da postavite prikolicu sa kamerom, kao i da unesete profil prikolice u infotainment sistem.

Dok izlazi mnogo novih modela sa internet konekcijom, mogućnostima bežičnog ažuriranja i pratećim aplikacijama, Chevrolet Silverado HD LTZ Premium trenutno nedostaje ova strana jednačine za australijsko tržište.

Povezani Clanci

Back to top button