fbpx
Uncategorized

Recenzija Volksvagen T-Roc 140TSI R-Line 2024

2024 Volksvagen T-Roc 140TSI R-Line
Ako ste ikada poželeli Volksvagen Golf, ali ste mislili da će SUV za vožnju više odgovarati vašim potrebama, onda vas nemački brend pokriva.

Volksvagen T-Roc uzima sve što je sjajno u vezi sa Golfom i podiže ga… bukvalno. Mali SUV-krosover se nalazi na verziji platforme koja podupire njegovog hečbek brata, sa nizom zajedničkih komponenti u oba modela.

Ali ne treba zameniti dva modela jedan za drugog, Golf sa poznatim hečbek profilom koji se može videti u svakoj ulici u svakom predgrađu Australije. Nalazi se u portfoliju SUV-ova marke pored T-Crossa baziranog na Polu, Tiguana srednje veličine i velikog Touarega.

T-Roc, kao i sve veći broj krosovera, na putu je viši od Golfa; pojačan stav naglašen oblogom preko lukova točkova.

Takođe je najprodavaniji nemački brend u Australiji, lako zatamnjujući Tiguan, Amarok i Golf. Prošle godine, 8943 T-Roc-a pronašlo je nove prilazne puteve u Australiji, više nego Tiguan (7298), Amarok (6626) i T-Cross (5762). Golf, nekada lice brenda, nalazi se na šestom mestu na VV listi prodaje sa 3592 automobila prijavljenih kao prodatih u 2023.

T-Roc, dakle, očigledno ima odjek kod kupaca koji traže mali SUV sa evropskim stilom i pristojnim, ako ne i revolucionarnim, performansama.

Osveženi za model 2024., pravo je vreme da se ponovo upoznamo sa Volksvagenovim najprodavanijim automobilom u Australiji.

Koliko košta Volksvagen T-Roc?
Na papiru, čini se da je serija Volksvagen T-Roc iz 2024. doživela hit porasta cena. Ali zagrebite malo dublje i uskoro će biti očigledno da je povećanje krajem 2023. donelo sa sobom neke dodatne dobrote dizajnirane da učine mali SUV još privlačnijim.

Najvažnije je da su među novim karakteristikama za 2024. praćenje mrtvog ugla i upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi, koji se vraćaju na Stile i R-Line razrede nakon njihovog brisanja iz asortimana zbog nedostatka poluprovodnika izazvanog Covid-19. . Ima ih, naravno, i detaljnije ćemo ih opisati kasnije u ovom pregledu.

Postoje četiri razreda u T-Roc liniji za 2024. Stvari su u toku sa CitiLife-om po ceni od 36.890 dolara pre troškova na putu. Pogon je samo na prednje točkove i pokreće ga 1,4-litarski benzinski motor sa turbo punjenjem. To je isti motor koji se nalazi u sledećem modelu na T-Roc lestvici, Stile, koji traži 39.790 dolara plus na putevima.

Odatle je veliki skok na Volksvagen T-Roc 140TSI R-Line. Cena mu je 47.990 dolara, oko 8.200 dolara više od stila ispod njega. Ali, R-Line donosi na zabavu pogon na sve točkove, kao i veći i snažniji, 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbo punjenjem.

Za one sa debljim novčanikom i sklonošću ka brojevima, 2,0-litarski turbo motor poboljšanih performansi u T-Roc R sa pogonom na sve točkove je dobar za vreme od 0 do 100 km/h od 4,9 sekundi. Performanse, međutim, nisu jeftine, T-Roc R počinje od 63.490 dolara pre troškova na putu.

Ali to je ažurirani za 2024. Volksvagen T-Roc R-Line koji se ovde vežba, i iako se ne poklapa baš sa mamboom njegovog ‘R’ topera, još uvek ima dosta udarca. I po performansama i po pitanju standardne opreme.

Novo za ovo ažuriranje za 2024. godinu, kao i prethodno pomenute povratne sigurnosne tehnologije, su luksuzne sitnice poput presvlake od napa kože, grejanja prednjih sedišta i električnog podešavanja vozačkog sedišta sa memorijom. Sada standardna oprema, te karakteristike su ranije bile deo opcionog luksuznog paketa od 3950 dolara.

Ostale standardne karakteristike uključuju 8,0-inčni infotainment ekran osetljiv na dodir sa ugrađenom satelitskom navigacijom, bežični (i žičani) Apple CarPlai i Android Auto, bežično punjenje pametnog telefona, DAB+ digitalni radio i 10,25-inčni digitalni instrument tablu.

Tu su i ulazak bez ključa i pokretanje pritiskom na dugme, dvozonska kontrola klime, ambijentalno unutrašnje osvetljenje, električno sklopivi retrovizori, zadnje staklo za privatnost i brisači vetrobranskog stakla koji osećaju kišu.

Spolja, R-Line ima neke prednosti specifične za ovu kategoriju uključujući 18-inčne ‘Nevada’ alu felne, neke R-Line specifične elemente kao što su prednji branik, poklopci retrovizora u boji karoserije i R-Line zadnji branik sa crnim sportski difuzor. Postoji i oznaka R-Line koja ga izdvaja od manjih T-Roc-a.

Naš test automobil, završen u Indium Grei metalik (opcija od 700 USD), takođe je bio opremljen opcionim panoramskim krovom od 2000 USD. Sve u svemu, sa opcijama, T-Roc R-Line koji smo imali kroz garažu Drive izašla je iz izložbenih salona za 50.690 dolara pre troškova na putu, ili oko 55.825 dolara za vožnju (u Novom Južnom Jugu), prema konfiguratoru Volksvagen Australia.

Takve cene predstavljaju zanimljivu zagonetku za potencijalne kupce koji bi mogli da se odluče za širu ponudu kao što je novi Hiundai Kona Premium N Line i njegova 1,6-litarska turbo četvorka uparena sa pogonom na sva četiri točka. Počinje od 46.500 dolara pre troškova na putu, a dok ne dodate malo metalik boje i krovni otvor, ponestane oko 53.200 dolara dok se vozite u Novom Južnom Jugu.

T-Roc-ov brat od španske majke, Cupra Formentor, koji deli veliki deo svojih mehaničkih osnova sa T-Roc-om, počinje od 56.490 dolara za vožnju (u celoj zemlji), ali dodavanje panoramskog krova koji bi odgovarao našem T-Roc-u je na cena odlaska do $58,640.

A za one koji paze na prestižne bedževe, mogli bi da budu u iskušenju početnim Audijem K2 koji počinje od 55.571 dolara za vožnju u Novom Južnom Jugu. Ali to je pogon na prednje točkove i njegov 1,5-litarski turbo-četvorka nije tako moćan kao T-Roc, a dodavanje nekih opcionih dodataka kako bi se nivoi opreme uskladili sa Folksvagenom uskoro izbacuje cenu iz vode. Koliko? Isprobajte oko 64.600 dolara sa metalik bojom, panoramskim krovom i malim brojem dodatnih unutrašnjih karakteristika koje ga približavaju specifikacijama T-Roc R-Line.

Zanimljiva je linija na kojoj se nalazi Volksvagen T-Roc R-Line. Iako je nesumnjivo opremljen kao premijum automobil, i sa evropskom značkom koju mnogi kupci još uvek smatraju poželjnim, T-Roc ipak spada u gornji deo mejnstrima. Ali njegove premium aspiracije sada ga vide – po ceni i karakteristikama – da vode borbu do nižeg dela prestižnog tržišta.

Dakle, kako se kombinuje Volksvagen T-Roc 140TSI R-Line 2024? Hajde da saznamo.

Povezani Clanci

Back to top button