fbpx
Uncategorized

Video pregled Haval Jolion Ultra Hibrid 2022: prva vožnja u Australiji

2022 Haval Jolion Ultra Hibrid
Što se tiče popularnih reči u automobilskoj industriji, ne postaje ništa više nego „hibrid“ i „mali SUV“. Kombinujte to dvoje i pogodili ste.

Za mnoge kupce, čini se da je hibridni mali SUV odgovor na sva njihova pitanja – nudi kompaktan otisak, ali sa solidnim tovarnim prostorom, i poboljšanu ekonomičnost goriva i smanjene emisije, ali bez brige oko električnog punjenja.

Dobra vest je da se navala benzinsko-električnih krosovera nastavlja dolaskom Haval Jolion Ultra Hibrid 2022 – Havalovog drugog hibridnog modela u Australiji i strateškog proširenja njegove linije malih SUV modela Jolion.

Podbrend kineskog GVM-a, Haval trenutno prodaje još jedan model u Australiji – srednji SUV H6 – pored GVM Ute asortimana.

Lansirao je Jolion sredinom 2021. godine kao zamenu za H2 mali SUV, čvrsto usredsređujući se na uvek popularne konkurente kao što su Mazda CKS-30, Subaru KSV i Kia Seltos.

Džolion je brzo uspeo da se probije u svom segmentu, prodavši više od 3000 automobila u prvoj polovini 2022. kako bi osvojio pet odsto tržišnog udela.

Sa dolaskom hibridnog Joliona – u izložbene salone od septembra 2022. – Haval se verovatno nada da će ovaj udeo eksponencijalno povećati privlačenjem novih kupaca na tržištu za pristupačni hibrid.

Koliko košta Haval Jolion Hibrid u Australiji?
Hibridni Jolion je dostupan u jednoj specifikaciji, Ultra Hibrid, čija cena se kreće od 40.990 dolara. To je 7000 dolara više od vrhunske klase Jolion, Ultra, na kojoj se zasniva.

Znamo da hibridi imaju visoku cenu, ali to je veliki skok s obzirom na to da hibrid ima u suštini standardne karakteristike kao Jolion Ultra – uključujući kožni volan i grejana sedišta od veštačke kože, dvozonsku kontrolu klime, sklopive retrovizore i LED farove .

Povrh paketa Ultra, Ultra Hibrid dodaje panoramski krovni otvor, head-up displej i bežični punjač, plus stilske promene kao što su novi prednji i zadnji branici, sportski zadnji spojler i revidirani dizajn točkova.

Naravno, ključna razlika je hibridni pogonski sklop, koji nudi više snage od običnog benzinca zahvaljujući 1,5-litarskom četvorocilindričnom benzinskom motoru sa turbo punjenjem uparenom sa električnim motorom i baterijom od 1,76 kVh.

Izlasci su ocenjeni na 139 kV i 375 Nm – značajno poboljšanje u odnosu na uobičajene Jolion-ove maksimalne snage od 110 kV i 220 Nm – a pogon se šalje na prednje točkove preko dvobrzinskog automatskog menjača.

Ako želite još više snage i više prostora, tu je i Haval H6 Hibrid, ali to košta još 5000 dolara vožnje.

Što se tiče ostalih konkurenata, poluelektrifikovani mali SUV segment postaje jedan za posmatranje, sa novim dolascima svakog meseca i nekim veoma konkurentnim cenama vožnje.

Na osnovu cena odlaska za Viktoriju, nacionalna cena Jolion Hibrida od 40.990 dolara čini ga neznatno jeftinijim od početnih varijanti i Subaru KSV Hibrid (41.850 dolara za vožnju) i Toiote C-HR Hibrid (42.178 dolara vožnje). -daleko).

Značajno je jeftiniji od najpristupačnijeg Kia Niro Hibrid (49.276 USD) i Honda HR-V Hibrid (47.000 USD), dok Mitsubishi Eclipse Cross slične veličine košta oko 50.490 USD za svoj plug-in hibrid. varijanta.

Jolion je relativno pristupačan za hibrid u ovom segmentu, posebno onaj koji ima opremu vrhunskog automobila.

Međutim, za kupce hibrida sa ograničenim budžetom, može se reći da će najizvodljiviji izazivač za Jolion Hibrid biti Toiota Corolla Cross iz 2022. godine, koja stiže u oktobru i ponudiće početni hibrid za 35.500 dolara plus troškovi na putu.

Koliko prostora Haval Jolion Hibrid ima unutra?
Iako je kategorisan kao mali SUV, Jolionovo međuosovinsko rastojanje je iste dužine kao i Mazda CKS-5 srednje veličine, što znači da Jolion nudi više unutrašnjeg prostora od nekih svojih vršnjaka.

Prtljažnik u hibridu je 390L, što je manje od 40L u odnosu na benzinac Jolion zbog skladišta hibridne baterije, ali i dalje na višem kraju spektra prtljažnika malog SUV-a.

U svim oblastima, Jolion maksimalno koristi svoj otisak umerene veličine i pruža kabinu koja više deluje kao da pripada srednjem SUV-u.

Prednje sedište je zadovoljavajuće moderno, a većini ključnih funkcija se pristupa preko ekrana osetljivog na dodir od 12,3 inča. Kao rezultat toga, kontrolna tabla nije pretrpana ili preopterećena, zbog čega se automobil oseća većim nego što jeste.

Loša strana ovoga je da je nekoliko ključnih funkcija – poput vožnje jednom pedalom ili grejanja sedišta – dostupno samo preko ekrana osetljivog na dodir, koji može biti naporan za korišćenje dok ste u pokretu.

Inače, prednje sedište je dobro opremljeno, sa panoramskim krovom, bežičnim punjačem za telefon, dvozonskom kontrolom klime i grejanim sedištima od sintetičke kože – sa vozačevim sedištem koje nudi električno podešavanje.

Centralna konzola ima izdubljeni deo u koji možete da priključite svoj telefon preko kabla da biste koristili Apple CarPlai ili Android Auto, ili čuvali sve dragocenosti van vidokruga.

Sa obe strane birača menjača nalaze se neka čudna, vitka mesta za odlaganje koja verovatno ne mogu da prime ništa više od nekoliko kreditnih kartica, plus dva mala držača za čaše koja se mogu odložiti ispod poklopca sa rezom.

Prostora za glavu i laktove je dovoljno i malo je verovatno da će čak i veći vozači osetiti gužvu.

Sve završne obrade zajedno izgledaju fantastično, sa veštačkim drvetom na centralnoj konzoli i instrument tabli, i imitacijom karbonskih vlakana na vratima i centralnoj konzoli koja radi na podizanju ukupnog izgleda kabine.

Nisam bio veliki obožavatelj brenda Haval ušivenog na sedišta (uglavnom ne volim ništa sa logotipom), ali veštačka koža koja se koristi je glatka i lepo se uklapa sa kožom obmotanom volanom.

Na određenim mestima u kabini, izvođenje završnih obrada može ostaviti malo da se poželi.

Neki dodatni manji prozori u C-stubu iza naslona za glavu u drugom redu čine da se prostor zadnjih sedišta oseća lakšim i svetlijim, plus tu su dva otvora za vazduh, dva USB porta i dodatno mesto za odlaganje ispod ventilacionih otvora, sa držačima za čaše u naslonu za ruke .

Iako je prtljažnik malo manji u odnosu na standardni Jolion, prtljažnik od 390L je i dalje velik za svoju klasu, a kapacitet prtljažnika se povećava na 1069L sa preklopljenim zadnjim sedištima u odnosu 60:40.

Stanovnici gradova će verovatno naći više nego dovoljno prostora da uguraju bilo kakve neuobičajeno velike predmete sa malo strateškog razmišljanja.

Nema rezervnog točka – samo komplet za naduvavanje guma koji se nalazi ispod poda prtljažnika.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button