fbpx
Automobili

Potpuno električni Volksvagen Kombi biće prvo autonomno vozilo marke

Predstojeći potpuno električni preporod Volksvagen Kombija – takođe poznat kao ID. Buzz – navodno će imati potpuno autonomne funkcije vožnje, prvo za nemačkog proizvodnog giganta.

U zvaničnoj izjavi, koju je tokom vikenda objavila Volksvagenova komercijalna podružnica, tvrdi se da će autobus – koji bi mogao početi da se proizvodi već sledeće godine – biti korišćen za usluge „robo-taksija“ bez vozača u Evropi.

Tehnologija samovoze vozila razvijena je u saradnji sa više tehnoloških kompanija i novoosnovanih preduzeća, po ceni koja premašuje milijardu američkih dolara (1,28 milijardi američkih dolara).

„Postavljamo kurs za budućnost mobilnosti – autonomna električna vožnja će dati važan doprinos gradskoj mobilnosti i sigurnosti na putu“, rekao je Carsten Intra, izvršni direktor Volksvagen komercijalnih vozila. „Naša vozila su logičan prvi izbor za primenu takvih sistema.“

Iako će električni autobus biti zvanično lansiran 2022. godine, njegove funkcije samovoze se očekuje da budu uvedene tek 2025. godine.

Glasnogovornik Volksvagena u Australiji rekao je CarAdviceu “da nas jako zanima ID. Buzz za lokalnu distribuciju”, međutim primetio je da će biti potrebni značajni zakonodavni amandmani pre nego što se autonomne tehnologije nivoa 5 mogu smatrati Dovn Under.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button