fbpx
Automobili

Modeli Peugeot i Citroen će od 2023. godine koristiti Android Automotive infotainment

Marki francuske grupe postavljen je tako da koristi Google tehnologiju.

Automobilski gigant Groupe PSA se obavezao da će napajati svoje sisteme za zabavu vozila Google-ovom platformom otvorenog koda, Android Automotive OS, od 2023. godine.

Ovaj potez, u kojem se marke grupe pridružuju novom partneru Fiat Chrisler Automobiles (koji je sada deo novootvorene grupe Stellantis) u usvajanju arhitekture koju je izgradio Google, uticaće i na marke Peugeot i Citroen u Australiji.

Iako se ovde ne nude, DS, Vaukhall i Opel modeli takođe će dobiti novi sistem. Najava je objavljena na veb lokaciji LinkedIn, pri čemu grupa PSA tvrdi da će ovaj potez imati koristi i za sebe i za svoje kupce.

Grupni PSA nije prvi koji je napredovao sa Android-sistemima za zabavu vozila, a Volvo Polestar spin-off ukazuje na tehnologiju u svojim najnovijim modelima.

Generalno gledano, General Motors je na putu da ponudi sopstveni sistem za zabavu koji je izgrađen na istom softveru iz 2021. godine, kao i gore pomenuti Fiat Chrisler Automobiles sa svojim novim Uconnect 5 sistemom zasnovanim na Androidu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button