fbpx
Uncategorized

Folksvagen Golf ručni odsečen – zvanično

Mali automobil Folksvagen Golf iz 2023. više se ne može imati sa manuelnim menjačem – tokom prve pune godine u celom mandatu u Australiji – nakon što su ograničenja u snabdevanju dovela do toga da je proizvođač automobila udvostručio popularnije modele.

Šestostepeni manuelni Golf – koji se nudi samo u osnovnom modelu, za oko 30.000 dolara plus troškovi na putu – prvi put je privremeno skinut sa prodaje iz modela godine 2022. krajem prošle godine, kako bi se oslobodili proizvodni prostori za popularnije ( i draže) varijante Volksvagenovog malog automobila.

Rukovodioci su sugerisali medijima u vreme kada će se priručnik vratiti na početku 2023. godine modela – međutim, Volksvagen Australija je danas potvrdio da je varijanta sa tri pedale „formalno ukinuta“ za novu modelnu godinu.S obzirom na to da je opcija sa tri pedale dostupna samo u osnovnoj varijanti, a uputstvo nije proizvedeno za Australiju otprilike šest meseci, portparol VV-a je za Drive rekao da se „Golf prodaje skoro 100 posto auto ili DSG [dual -clutch auto] jer nema šanse.”

Smatra se da je početni model najmanje popularan model. Skuplje varijante Life i R-Line – po ceni severno od 40.000 dolara za vožnju – čine oko 30 odsto prodaje svaka.

Ranije nuđen za 2600 dolara manje od početnog automatskog modela, brisanje priručnika pomera početnu cenu na 34 690 dolara plus troškovi na putu.

Poslednji put kada je priručnik bio dostupan za naručivanje krajem prošle godine – pre dva poskupljenja za preostali automatski opseg u januaru i junu – koštao je 29.550 dolara plus troškovi na putu.Manji gradski automobil Polo je sada jedini preostali Volksvagen putnički automobil dostupan sa manuelnim menjačem, i to samo u osnovnoj petostepenoj 70TSI Life verziji – u odnosu na dve manuelne varijante sa dve melodije motora.

Golf GTI i R hot heč hečbeci su bili ponuđeni sa šestostepenim manuelnim manuelnim pogonom u formi prethodne generacije „Mk7.5“ – međutim, ovaj menjač je izbačen iz oba automobila 2018. godine, navodeći malu potražnju, sa samo 10 odsto kupaca koji nisu tražili automatik sa dvostrukim kvačilom (DSG) (u GTI).

Pre deceniju, na kraju ‘Mk6’ Golfa 2012. godine, ručni menjač je bio ponuđen u svih devet dostupnih modela modela – kao (jeftinija) alternativa automatskom u osam od njih, i kao jedina opcija menjača u deveti.

Prodaja vozila opremljenih ručnim menjačem je u padu u svim segmentima vozila, pokazuju podaci Federalne komore automobilske industrije (FCAI).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button