fbpx
Automobili

2021. Maserati MC20 zvanično predstavljen: Super automobil sa srednjim motorom za oživljavanje brenda

Maseratijev novi MC20 ima leptir vrata i srednje postavljeni tvin-turbo V6, dok je potpuno električna verzija takođe na putu.

Superautomobil Maserati MC20 iz 2021. godine lansiran je preko noći, označavajući početak novog poglavlja za italijanskog proizvođača sportskih luksuznih automobila.

Dvosed Maserati ima ugrađeni 3,0-litarski tvin-turbo V6 od 463 kV / 730 Nm – prvi motor koji je kompanija razvila i proizvela u dve decenije. Ranije je motore za tu marku pravio Ferrari. Opremljen osmostepenim menjačem sa dvostrukom spojkom, 90-stepeni V6 pokreće automobil od nule do 100km / h za zahtevanih 2,9 sekundi.

Vožnja se odvija kroz zadnje točkove preko diferencijala sa ograničenim klizanjem, uz opcionalnu elektronsku diferenciju. Da bi upotpunio iskustvo superautomobila, Maserati MC20 ima vrata „leptira“.

20-inčni točkovi sakrivaju 380 mm ventilirane diskove i šest-klipne Brembo čeljusti sprijeda, i 350 mm ventilirane diskove sa četveroklipnim čeljustima pozadi.

Kupci takođe mogu da odaberu karbonske kočnice kako bi poboljšali performanse zaustavljanja. Unutrašnjost osnovnog enterijera koristi 10-inčnu digitalnu instrument tablu i 10-inčnu informativnu zabavu sa Aleka pametnim sistemom za pomoć.

Karbonska vlakna, koža i alkantara imaju svojstvo, a vozač može da bira između četiri načina vožnje. Maserati kaže da u potpunosti dolazi potpuno električna verzija MC20, koja nudi još brže vreme od 0-100km / h i domet vožnje od 325 kilometara (na osnovu VLTP testa).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button