fbpx
Automobili

2021. BMV iNekt mogao bi imati više od 600 km električnog dometa

Vodeći crossover SUV mogao bi se pohvaliti stvarnim asortimanom da pomrači svoje premium konkurente.

Proizvodna verzija BMV-ovog iNekt konceptnog automobila mogla bi se pohvaliti potpuno električnim dometom od više od 600 km uz potpuno punjenje od njegove vodeće varijante.

Prema BMV Blog-u, nemačka marka je na putu da predstavi iNekt spreman za proizvodnju kasnije ove godine – a očekuje se da će u ponudi biti tri varijante. Na gornjem kraju postave, jedan model će navodno pružiti između 600 i 620 kilometara dometa uz potpuno punjenje u ciklusu Svetske harmonizovane procedure ispitivanja lakih vozila (VLTP) – mera koja nastoji da pruži prilično tačnu procenu dometa za električna vozila.

U međuvremenu, osnovni model će navodno nuditi 400 km električnog dometa iz stvarnog sveta, dok će snaga snage varirati od otprilike 223kV do 447kV u celoj liniji. Najnoviji izveštaji se podudaraju sa prethodnim naznakama BMV-a da će automobil biti dostupan sa baterijskim paketom sposobnim za vožnju do 600 kilometara, što znači da će domet BMV iKs-a pomračiti one koji trenutno nude premium konkurenti poput Audija i Mercedes-Benza.

Trenutno je Tesla jedini proizvođač sa serijskim automobilom koji nudi domet od 600 km ili više – s Model S koji se može pohvaliti i do 610 km – iako dolazeći modeli poput Lucid Air u nekim varijantama obećavaju i do 809 km.

Poređenja radi, Mercedes-Benz EKC trenutno nudi do 417km dometa u VLTP ciklusu, dok Audijev e-tron može doseći do 436km, a Jaguarov I-Pace nudi maksimalnih 470km. Očekuje se da će BMV iNekt – koji će verovatno koristiti neku ponovnu verziju iKs konvencije o imenovanju kada bude zvanično predstavljen – sletjeti u američke salone krajem 2021. godine.

Prema ovim špijunskim snimcima, verovatno će dobiti istu visoku bubrežnu rešetku koja se nalazi na BMV-u serije 4 od 2021. godine. Nemačka marka nada se da će dodati 20 elektrificiranih automobila u svoju liniju do 2025. godine, pošto je ranije ove godine predstavila svoj srednji SUV iKs3, obećavajući domet VLTP-a do 460 km i dolazak australijskog salona do sredine 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button