fbpx
Automobili

2021. Haval Jolion će zameniti H2 kao početni SUV kompanije

Pojavili su se novi detalji o Havalovoj zameni za H2, dok se brend priprema za lansiranje novog Joliona.

Haval Jolion za 2021. godinu trebalo bi da zameni trenutni H2 u opsegu, otkrivaju vladini dokumenti.

Poput H2, i novi Haval SUV pokreće 1,5-litarski turbo-četvorocilindrični motor – iako podaci objavljeni u Sistemu za sertifikaciju drumskih vozila Odeljenja za infrastrukturu pokazuju da će model biti slabiji u odnosu na svog prethodnika, sa 105 kV , u poređenju sa 110 kV snage H2. Prekomorski modeli nude se sa 116kV.

Međutim, za razliku od šestostepenog automatskog menjača ugrađenog u H2, Jolion će poslati snagu na prednje točkove preko sedmostepenog automobila sa dvostrukom spojkom, koristeći rotacioni birač brzina na centralnoj konzoli.

Iako kineski proizvođač automobila tek treba da otkrije tačne detalje o malom SUV-u, veruje se da će Jolion biti standardno ponuđen sa točkovima od 17 inča, a varijanta viših specifikacija sa 18-inčnim točkovima i krovnim krovom .

Očekuje se da će Jolion takođe imati sistem za informiranje i zabavu na dodir sa Bluetooth-om, Apple CarPlai-om i kamerom za vožnju unazad, plus LED svetla, zadnja svetla i dnevna svetla, kao i ulaz bez tastera sa startnim dugmetom.

Bežično punjenje pametnih telefona, adaptivni tempomat, zadnja vrata prtljažnika sa motorom i poluautonomno paralelno parkiranje takođe bi mogli biti ponuđeni australijskim kupcima.

Prekomorski modeli takođe imaju jedinstveno LED osvetljenje koje reaguje na muziku koja se pušta preko audio sistema, a nalazi se na instrument tabli i vratima.

Jolion je zasnovan na Havalovoj novoj modularnoj platformi ‘LEMON’ – istoj koja je osnova SUV-ova H6 i ‘Big Dog’.

Očekuje se da će Haval Jolion 2021. godine biti predstavljen za australijsko tržište u narednim mesecima.

Razume se da je australijsko lansiranje predviđeno za drugu polovinu 2021. godine

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button