fbpx
Automobili

Fisker planira pristupačan električni automobil

Fisker navodno razvija pristupačnije električno vozilo kako bi ga dodalo u svoju liniju.

Potpuno električni terenac Fisker Ocean tek treba da izađe u salone, ali to nije sprečilo osnivača Henri Fiskera da planira sledeće električno vozilo kompanije (EV).

Fiskerov izvršni direktor obećava pristupačniju opciju – čak i više od Okeana, koji na inostranim tržištima ima početnu cenu od 54.000 američkih dolara.

“Mogu vam reći da će to biti karoserija koja nije sasvim u jednoj kutiji – imaće tako jedinstvene proporcije da se neće uklopiti u neki segment. To neće biti sedan i neće biti pick-up kamion, jer to mora biti vozilo kojim će upravljati puno ljudi. Biće nešto manje od Okeana “, rekao je gospodin Fisker za industrijski časopis Automotive Nevs.

“Kada ugledate vozilo, odmah ćete shvatiti da nema ništa slično. I mislim da će nekim ljudima možda biti malo previše futuristično i malo previše različito u početku”, rekao je.

“Ali mislim da je to neophodno jer želimo da stvorimo vozilo koje prelazi društvene granice. Dakle, ne pokušavamo da napravimo još jedan tradicionalni, malo lepši hečbek ili nešto slično.”

Kompanija je osnovne skice otkrila krajem februara 2021, međutim nije otkrila mnogo detalja o predstojećem modelu.

Vozilo je planirano za četvrti kvartal 2023. godine i biće u saradnji sa tajvanskom kompanijom Fokconn, dok bi Fisker Ocean trebao da počne proizvodnju krajem 2021. godine, a isporuke počinju 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button