fbpx
Automobili

Nešto ‘grandiozno’ uskoro očekuje za Džip

Da li je to dugo prekasni Grand Cherokee nove generacije ili dugo očekivani novi Grand Vagoneer?

DŽip je na Instagramu zadirkivao nadolazeći novi model, poručivši svojim sledbenicima da marki uskoro dolazi nešto grandiozno. Pozadina slike je Grand Canion, ali tačan model na koji se referira zasad je obavijen misterijom.

Post takođe uključuje definiciju velikog: „veličanstven i upečatljiv izgled, veličina ili stil“. Slika bi se mogla odnositi na nadolazeći novi Jeep Grand Cherokee, koji bi trebalo da bude zamenjen 2021. ili 2020.

Trenutni model je u prodaji skoro deceniju, a kašnjenja u vezi sa COVID-om povukla su dolazak potpuno novog modela .

Međutim, to bi takođe moglo da signalizira povratak džipa Grand Vagoneer, koji će po ceni i veličini biti postavljen iznad Grand Cherokee-a. Grand Vagoneer će verovatno koristiti prilagođenu verziju Alfa Romeo-ove Giorgio platforme, zajedno sa novim Grand Cherokee-om.

Grand Vagoneer može popuniti važan jaz u Jeepovoj liniji, kojoj trenutno nedostaje troredni, sedmosedežni model kao što je Nissan Patrol ili Toiota LandCruiser.

Deliće kosti s velikim Mercedes-Benzovim SUV-ovima, trenutnom Grand Cherokeeju nedostaju sjedišta i veličina da stane više od pet u vozilu.

Grand Vagoneer bi takođe mogao biti luksuzna ponuda vrhunskog kvaliteta, prema onome što je pokojni Sergio Marchionne rekao Bloombergu još 2015. godine: “Kada na ulici vidim Range Rover, krv mi ključa jer bismo trebali biti u stanju da uradimo takvu stvar – i hoćemo”, rekao je Marchionne.

“Imamo nekoliko segmenata u koje ćemo ući u ono što nismo danas, a mi ćemo moći proširiti brend.”

Prototipovi SUV-ova koji izgledaju i Grand Vagoneer i Grand Cherokee su špijunski testirani poslednjih meseci, tako da je u ovom trenutku zaista bilo ko nagađanje šta Jeep priprema da otkrije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button