fbpx
Automobili

Hipercar McLaren Sabre špijunirao na testiranju – AŽURIRANJE: Zvanično otkriveno

Sledeći član u Ultimate Series, Sabre debituje sa 615kV i aero paketom fokusiranim na stazu.

Pogon hiper automobila ograničene verzije je verzija McLarenovog časnog dvostruko turbopunjenog V8 motora (nepoznatog kapaciteta) koji razvija 615kV snage i 800Nm obrtnog momenta – najmoćnija, nehibridna verzija mlina koja se do sada nudi u McLarenu.

Britanski brend tvrdi da je najveća brzina 351km / h, drugi u nizu samo klizavi trosjed Speedtail.

Izgradiće se samo 15 primera, koji će se svi prodavati u SAD-u, jer je model dizajniran imajući u vidu američke pravne propise, i sadrži „ideje i inovacije koje globalna homologacija ne bi dozvolila“.

  1. decembra 2020: Predstojeći hiper automobil McLaren – za koji se veruje da će se zvati Sabre – snimljen je kako testira u blizini proizvodnog pogona proizvođača u Vokingu u Engleskoj.

Objavljen preko Reddita preko noći, video prikazuje nisko postavljeni kupe koji sporo putuje sa okolnim saobraćajem.

Kratko se čuje zvuk motora visokih performansi, međutim previše je pozadine i buke na putu da bi se definitivno potkrepilo specifično podešavanje pogonskog sklopa.

Bez obzira na to, raniji izveštaji sugerišu da vozilo vozi hibridna varijanta McLarenovog 4,0-litarskog dvostrukog turbopunjača V8 koji proizvodi negde u domenu od 845 kV.

Nakon njih usledili su procurili patentni crteži, koji su dali najjasniji uvid u ekstremni dizajn vozila i agresivan aerodinamični paket (prikazan gore).

Prema jednom izveštaju, biće proizvedeno samo 15 primeraka novog modela, a automobil bi u Australiji mogao koštati više od 6,1 milion dolara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button