fbpx
Zdravlje

Đumbir ima protivupalno dejstvo

Jeste li ikad probali piti šalicu čaja od đumbira ili vodu s đumbirom? Korijen đumbira vašem piću daje pikantnu aromu, veoma je cijenjen okus. Jeste li znali da pijenje čaja od đumbira ili vode s đumbirom ima brojne zdravstvene koristi? Ima blago detoksikacijsko djelovanje, a đumbir takođe ima anti-upalno dejstvo. Redovno pijte ili pijte čašicu đumbira za ovih pet problema.

Đumbir u kombinaciji sa nekim lijekovima može izazvati neželjene efekte. Dakle, ako uzimate bilo koji lijek, pitajte doktora da li vam đumbir odgovara.

 1. Menstruacija
  Preporučuje se piti čaj od đumbira ako imate grčeve tokom menstruacije. Topla voda sa đumbirom će olakšati bol. Mnogo istraživanja je provedeno na uzimanju đumbirskih tableta tokom menstruacije. Ovo je pokazalo da suplementi đumbira zapravo pomažu u smanjenju grčeva. Voda s đumbirom ili čajem od đumbira djeluje u manjoj mjeri, tako da ako tražite prirodno rješenje za menstrualne grčeve, možda će rješenje biti kapsule đumbira.
 2. Mučnina
  Mnogi ljekari preporučuju vodu s đumbirom ili čaj od đumbira pacijentima koji imaju mučninu tokom trudnoće ili zbog hemoterapije. Đumbir pomaže da se isprazni želudac, čineći brži prolazak hrane u crijeva. Ovo ublažava mučninu.
 1. smanjuje rizik od kroničnih bolesti
  Zahvaljujući svom protuupalnom dejstvu, đumbir može ukloniti patogene iz tijela i spriječiti bolest. Osim toga, on štiti vaše tijelo od uništavanja stanica. Na primjer, može ublažiti artritis.

4.Gubitak kilograma
Voda od đumbira ili smoothie koji sadrže đumbir često se oglašavaju kao detoksikacijska pića koja vam mogu pomoći u mršavljenju. Iako je potrebno još istraživanja, đumbir može pomoći ljudima da izgube kilograme. Pijenjem vode s đumbirom umjesto bezalkoholnih pića ili voćnih sokova izbjegavate mnoge kalorije. Plus, hidrirajte telo.

 1. Nivo šećera u krvi
  Mnogo je istraživanja provedeno na vezi između đumbira i šećera u krvi, posebno za osobe koje imaju dijabetes tipa 2. Međutim, čak i ljudima koji nemaju dijabetes, đumbir može pomoći u održavanju uravnotežene razine šećera u krvi. To rezultira sa manjim brojem bodova i padima energije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button