fbpx
Uncategorized

2023 Toiota Tundra dolazi u Australiju – ali dolazak u salon nije potvrđen

Tojota Australija je potvrdila da razvija fabrički podržanu, ali lokalno konvertovanu verziju pikapa pune veličine Tojota Tundra iz 2023. sa desnim volanom – ali dolazak u lokalni salon nije zaključan.

U iznenađujućoj najavi danas, Tojota Australija će se udružiti sa Valkinshav-om – koji ‘preproizvodi’ Ram 1500 i Chevrolet Silverado sa volana sa leve na desnu stranu u Australiji, uz fabričku podršku – kako bi „ponovno konstruisali“ Tundru za desno ručni pogon na lokalnom tlu.

Međutim, uprkos „opsežnom“ razvojnom programu – u kojem će 300 prototipova stići na lokalne puteve – Toiota Australia kaže da se „australijska [desna volana] Tundra suočava sa daljim kontrolnim tačkama u Toiotinom globalnom procesu odobrenja pre nego što se potvrdi njeno uvođenje u maloprodaju.“

Na osnovu vremenskih rokova razvoja koje je dala Toiota Australia, ako se Tundra potvrdi za prodaju na lokalnom nivou, malo je verovatno da će biti dostupna pre negde 2024.Ako Tojota Tundra stigne do australijskih salona sa fabričkom podrškom, suočiće se sa Ram 1500 i Chevrolet Silveradom – kao i sa Fordom F-150, koji će se naći u Fordovim salonima sledeće godine, ponovo proizveden s leva na desno – ručni pogon tajlandske firme RMA.

Toiota Australija će svoju pažnju usmeriti na Tundra Hibrid dostupan u SAD, sa 3,5-litarskim tvin-turbo V6 i električnim motorom – prvim hibridom u klasi pikapa pune veličine u Australiji (isključujući blagi hibrid). DT’ Ram 1500 V8).

„Toiota je potvrdila obiman razvojni program u Australiji za pikap Tundra, demonstrirajući svoju nameru da lokalni stručnjaci za razvoj i evaluaciju ponovo konstruišu Tundru u formatu [desnog volana] i procene vozilo u odnosu na teške lokalne uslove Australije i tešku upotrebu od strane kupaca“, rekla je Tojota Australija u izjavi za medije.Japanski automobilski gigant odabrao je Valkinshav Automotive Group za svog partnera, zbog njenog “velikog iskustva u ovoj vrsti posla” ponovne proizvodnje Ram 1500 i Chevrolet Silverado sa leva na desni volan u Viktoriji, uz podršku njihovih fabrika u Viktoriji. Sjedinjene Američke Države.

Valkinshav će „razviti i izgraditi“ Tundru sa desnim volanom, verovatno u svom postrojenju u Melburnu – isključujući fabrički napravljenu Tojotu Tundru sa desnim volanom iz SAD.

„Očekuje se da će Toiotin fokus na obezbeđivanju svojih karakteristika kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti rezultirati jednim od najtemeljnijih razvojnih projekata preduzetih za program vozila ovog tipa u Australiji“, saopštila je Tojota u Australiji u saopštenju za medije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button