fbpx
Automobili

2022. Volvo KSC90 možda je poslednji model kompanije na benzinski pogon – izveštajte

Šef Volva je sugerisao da će sledeći SUV kompanije KSC90 biti poslednji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem

Sledeća generacija Volvo KSC90 – koji se očekuje da stigne krajem 2021. ili 2022. – možda je poslednja u kompaniji koju pokreće tradicionalni motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

U intervjuu za američku publikaciju Car and Driver, izvršni direktor Volva, Hakan Samuelsson, potvrdio je da će trećoj generaciji KSC90 biti ponuđen benzinsko-električni hibridni pogonski sklop – iako je to možda poslednji model koji je to učinio.

„Sa novom generacijom KSC90 dobićete svu novu elektroniku, sve sigurnosne uređaje, ali ako negde živite [bez infrastrukture za punjenje], postojaće hibridna verzija“, rekao je gospodin Samuelsson.

“Posle toga, da vidimo. Verovatno ćemo [imati] sve više i više električnih automobila. Zaista zavisi od toga koliko brzo će kupci želeti da se kreću i koliko će brzo biti izgrađena električna infrastruktura.”

U oktobru 2019. godine, gospodin Samuelsson je sugerisao da švedska automobilska kompanija namerava da pređe na potpuno električnu liniju modela, pri čemu će najmanje polovina vozila ove marke biti potpuno električna do 2025. godine.

Prošlog meseca, Volvo je počeo da smanjuje svoju ponudu dizela u Australiji, očekujući da će gorivo biti potpuno ukinuto iz svog lokalnog asortimana u narednih nekoliko godina.

Potez je usledio u isto vreme kada je guverner Kalifornije najavio da će američka država zabraniti prodaju motora sa unutrašnjim sagorevanjem u novim automobilima do 2035. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button