fbpx
Automobili

2022. Subaru Outback Vilderness je smeo, grub i sposoban

Subaru je pustio novi podbrand – Vilderness – za spoljni tip. Suptilne promene trebale bi poboljšati Outback-ovu terensku sposobnost, ali ne drastično. Krovni nosači su važni, a paket Vilderness uključuje čudovište ocenjeno 700 kilograma.

Sve je u vezi sa podbrendom. Davnih ranih 90-ih, kada je Subaru pričao svoje modele iz 1995, podigao je Legaci karavan i dodao neke karoserije i dvobojne afekcije da stvori Outback. Bio je to novi podbrend Legaci-a. Sada, oh, toliko godina kasnije, dugo nakon što je deo njegovog nasleđa izbledeo, Outback jednostavno nije dovoljno Outback za nadzemljane, boondokere i navike KOA. Tako za 2022.

Subaru predstavlja još više Outbacki Outback: Outback Vilderness. Subaru je pokazao model Vilderness novinarima u južnoj Kaliforniji, gde je puzao po kamenoj gomili. Ali nismo smeli da ga vozimo. Paket uključuje mnoge modifikacije koje su vlasnici Outback-a već napravili, ali izvršava ih sa fabričkim lakom i nekim mirnim iskustvom testiranim na padove.

Tako se suspenzija šalje ka nebu od 0,8 inča kako bi se proizvelo ukupno 9,5 inča razmaka od tla. U poređenju sa normalnim Outback-om, ugao prednjeg prilaza se poboljšava sa 18,6 stepeni na punih 20,0, ugao probijanja rampe ide sa 19,4 na 21,2 stepena, a ugao odlaska skoči sa 21,7 na 23,6 stepeni.

To su dobre brojke za ono što je još uvek jedno telo sa podignutim ogibljenjem. A tih 9,5 inča nije previše daleko od 9,7 inča koje Jeep Vrangler Sport nudi na svojim standardnim gumama. Ali pristup Vrangler Sport-a sa četvero vrata od 41,4 stepena, prekidom od 20,3 stepena i uglovima odlaska od 36,1 stepen trebalo bi da pomognu da se to stavi u perspektivu. Outback Vilderness će biti fino prelazeći blatnjave staze, prolazeći slučajnim izbočinama kamena i krećući se preko livada, ali ozbiljno penjanje po stenama i dalje je najbolje prepustiti ozbiljnim terenskim putnicima.

Svi modeli Outback Vilderness napustiće tvornicu u Indijani noseći specifične modele kotača umotane u 225 / 65R-17 Iokohama Geolandar A / T gumu. To je agresivnija terenska guma od one koja se koristi na drugim vozilima, ali ne bi trebalo da zahteva mnogo na putu ugrožene uljudnosti na putu.

Mehanički se malo toga promenilo. Subaru-ov 2,4-litarski četvorotočkaš, snage 260 konjskih snaga i obrtnog momenta od 277 funti, pokreće Vilderness. Menjač ostaje kontinuirano promenljivi automatik sposoban da simulira stepenasti prenos kod odabira ručnog režima. Boker-four još uvek hrani Subaruov čuveni sistem pogona na sva četiri točka.

Subaru je odnos krajnjeg pogona skratio sa uobičajenih 4,11: 1 na Outback na 4,44: 1. Vizuelno se Vilderness odlikuje poklopcima prednjeg i zadnjeg branika pod uglom, zatamnjenim akcentima, jedinstvenom rešetkom, otmenim schmanci šesterokutnim svetlima za maglu, bočnom oblogom blizu Pontiac-spec i prednjim kliznim pločama. Tu je i naljepnica haube sa ravnim crnim poklopcem „protiv odsjaja“. Nekoliko smo skeptični prema njegovoj korisnosti, s obzirom na to da je naljepnica centrirana na kapuljači i ne obuhvata čitavu širinu nosa. Ali istraživaćemo kad budemo imali priliku da pregledamo zver.

Unutrašnjost je završena u Subaru StarTek, tkanini koja odbija vodu. Podloge sa utisnutim logotipom, pokrivač tamne boje i naglasci od metaka (u poređenju sa hromom u uobičajenom Outbacku) razlikuju Vilderness. A Subaru je na zadnji deo drugog reda instalirao vodootporni materijal, tako da kada ga preklopite napred, vaša nova površina tereta može adekvatno da se nosi sa blatom i drugim schmutzom.

Takođe dobra vest je prisustvo rezervnog materijala u punoj veličini ispod poda prtljažnika. Kada se ide teško, stavljanje rezervnog neće značiti ugrožene performanse.

Od svih novih stvari u Vildernessu, najkorisniji je možda krovni nosač, čija je nosivost 700 kilograma tereta. Za nas koji putujemo sa 600 kilograma Bushovog pečenog pasulja kada se pripremimo, ovo je zaista utešna vest.

Podbrendovi su uvek dodatna poboljšanja postojećih proizvoda. Da li će Subaru proširiti svoj novi Vilderness nadimak na Forester? Uspon? Crosstrek? Da li je previše nadati se ultimativnoj konglomeraciji Subaruovih brendova: VRKS STI Vilderness?

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button