fbpx
Automobili

2022 Kia EV6 GT je EV visokih performansi sa 577 ks i pogonom na sva četiri točka

Kia je otkrila više specifikacija o električnom vozilu EV6. Nudiće model GT performansi sa 577 konjskih snaga i pogonom na sve točkove. EV6 bi trebalo da se proda u SAD kasnije ove godine. Kia nas je iznenadila verzijom svog novog električnog automobila, EV6, visokih performansi. Nazvan EV6 GT, ovaj vrhunski model ima pogonski sistem na sve točkove sa prednjim i zadnjim elektromotorima koji proizvode ukupno 577 konjskih snaga i 546 funti stope obrtnog momenta.

Dostupan je samo sa većim od dva EV6 paketa baterija, a takođe poseduje i vizuelna podešavanja da bi se izdvojio od manjih verzija. Kijine tvrdnje o performansama za GT su impresivne: sprint do 62 mph za 3,5 sekunde i maksimalna brzina od 128 mph. Takođe sadrži softver za koji se navodi da imitira ponašanje diferencijala sa ograničenim klizanjem. Hiundai nije najavio bilo kakvu verziju performansi povezanog Ionik 5 EV, tako da će Kia možda imati ekskluzivu na ovom snažnom pogonu.

GT izgleda malo drugačije od ostalih EV6 zahvaljujući većim točkovima i gumama i agresivnijim prednjim i zadnjim maskama. Žuta čeljust se poklapa sa žutim naglascima koji se nalaze u unutrašnjosti kabine, a sedišta izgledaju sportski i agresivno ojačana. Biće tu i GT-Line verzija EV6 sa sličnim vizuelnim promenama kao i GT, ali manja baterija i manje moćni pogonski sklopovi.

Različite konfiguracije za standardne modele EV6 i GT-Line uključuju RVD model sa jednim motorom od 168 ks ili AVD sa dva motora od 232 ks sa baterijskim paketom Standard Range i RVD sa jednim motorom od 225 ks i 321 -hp dvomotorni AVD model sa Long Range baterijskim paketom.

Kia tvrdi da će RVD Long Range konfiguracija pružiti domet od 316 milja u evropskom VLTP ciklusu; Brojevi opsega EPA specifični za SAD verovatno će biti niži. Detaljnije američke informacije o EV6 trebalo bi da dobijemo u narednih nekoliko meseci, jer Kia kaže da će se njegov prvi EV naći u prodaji u drugoj polovini ove godine. Očekujemo početnu cenu od oko 45.000 američkih dolara za standardni model, a GT orijentisan na performanse gura mnogo više od toga.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button