fbpx
Automobili

2022 Škoda Octavia Sportline odložena nakon jula

Škoda Octavia Sportline 2022 neće stići u Australiju do druge polovine ove godine, razume Drive.

Prvobitno planirano za lansiranje „početkom 2022. godine“, prve australijske isporuke Octavia Sportline sada bi trebalo da budu početkom druge polovine 2022. – sa kašnjenjem od otprilike šest meseci – pošto se Škoda Australija umesto toga fokusira na povećanje ponude varijanti koje su već u prodaji, usred tekuće nestašice zaliha.

Prosečno vreme čekanja za novu Octaviju trenutno se procenjuje na približno tri meseca, a tačan broj zavisi od stila karoserije i odabrane varijante.

Kada Octavia Sportline stigne, ona će u stvari zameniti trenutno ograničeno izdanje kao jedinu Octaviu varijantu koju pokreće 2,0-litarski turbo četvorocilindrični benzinski motor od 140kV/320Nm, uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom i prednjim -pogon.

Predstavljena za Evropu u aprilu 2021., Octavia Sportline je po konceptu slična Škodinim većim modelima Karok, Superb i Kodiak Sportline, dodajući sportskiji ukus redovnim liftback i karavanskim varijantama, bez više tvrdoće koje nudi heroj RS.

Međutim, u poređenju sa ograničenim izdanjem, nadogradnje su samo duboke – sastoje se sa spoljašnje strane od sjajno crne završne obrade prednje rešetke, usisnika za vazduh, zadnje oznake i donjeg zadnjeg branika, plus alu felne od 18 ili 19 inča, a crni zadnji spojler na liftback modelima i Sportline značke.

Unutrašnjost, karakteristike specifične za Sportline u Evropi uključuju prednja sportska sedišta, ThermoFluk presvlake od tkanine, instrument tablu obloženu tkaninom, ‘Piano Black’ umetke, trokraki Sportline brendirani volan i osvetljene pragove sa natpisom Octavia.

Takođe nudi sportsko vešanje sa 15 mm nižom visinom vožnje i dostupno ‘progresivno’ upravljanje sa promenljivim odnosom. Liftback i karavan karoserije će se nuditi u Australiji, u skladu sa evropskim modelima.

Specifikacije za Australiju tek treba da budu objavljene, ali kao zamena za ograničeno izdanje, Sportline će verovatno spojiti svoju crnu spoljašnjost i sportsku unutrašnjost sa dugačkom listom standardnih karakteristika ograničenog izdanja.

To uključuje matrične LED farove, aluminijumske felne od 19 inča, Canton zvučni sistem sa 12 zvučnika, trizonsku kontrolu klime, head-up displej, grejana i ventilisana prednja sedišta i električna vrata prtljažnika – iako je verovatno koža Limited Edition će biti zamenjeno za ThermoFluk tkaninu inostranog Sportlinesa.

Ukoliko Sportline ostane blizu aktuelne liste opreme ograničenog izdanja, njegove cene bi bile slične. Ograničeno izdanje košta od 51.490 dolara za vožnju u vozilu kao liftback, ili 52.990 dolara za karavan – do 1000 dolara za Novu godinu.

Pratite Drive za više detalja o Škoda Octavia 140TSI Sportline iz 2022. godine, pošto se približava njeno lansiranje početkom druge polovine 2022. (verovatno u julu ili avgustu), verovatno kao vozilo za model 2023. (MI23).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button