fbpx
Automobili

2021. Otkriven Isuzu MU-Ks, koji treba da bude u Australiji sledeće godine

Sledeća generacija pogona na sva četiri točka Isuzu MU-Ks predstavljena je na Tajlandu pre nego što je stigla u australijske salone.

Naslovnice su skinute sa pogona na sva četiri točka Isuzu MU-Ks 2021. godine na svečanom pretpremijernom događaju na Tajlandu danas popodne, uoči dolaska australijskog salona sledeće godine.

Kako noć sledi dan, 2021. godine Isuzu MU-Ks pogon na sva četiri točka predstavljen je otprilike 12 meseci nakon nove generacije Isuzu D-Mak ute, sa kojom deli većinu svojih osnova.

Iako se nova generacija Isuzu D-Mak upravo pojavila u prodaji u Australiji, predstavljena je krajem prošle godine u svojoj domovini Tajlandu. Nakon tog vremenskog sleda, to znači da bi novi Isuzu MU-Ks trebalo da bude u australijskim salonima otprilike u ovo vreme sledeće godine.

To bi se izjednačilo sa osmogodišnjim ciklusom modela s obzirom da se trenutna generacija Isuzu MU-Ks lokalno prodaje u novembru 2013. Iako je novi MU-Ks predstavljen usred velike pompe na Tajlandu, Isuzu je objavio ograničene informacije o novom modelu.

Cena i specifikacije za australijske modele biće objavljene tek kada se približi lokalnom datumu prodaje vozila.

Međutim, CarAdvice shvata da će Isuzu MU-Ks 2021. godine imati koristi od mnogih ključnih poboljšanja primenjenih na Isuzu D-Mak ute.

Očekuje se da će Isuzu MU-Ks 2021 biti nov od temelja. Uprkos poznatom izgledu, ima potpuno novo telo, šasiju i motor.

Novi model obećava vodeću bezbednost u klasi, uključujući centralni vazdušni jastuk između prednjih sedišta (prvi među rivalima, prema Isuzu D-Mak), kao i naprednu tehnologiju kao što su radarski tempomat, autonomno kočenje sa dve kamere, upozorenje na slepu zonu, upozorenje za poprečni saobraćaj pozadi, prepoznavanje znakova brzine i još mnogo toga.

Očekuje se da će Infotainment sadržati veliki 9-inčni ekran sa Apple Car Plai, Android Auto i digitalnim displejom brzine u instrument tabli. Vrhunski modeli će verovatno imati dvozonski klima uređaj i zadnje ventilacione otvore.

Očekuje se da će novi 3,0-litarski turbo dizel četvorocilindraš (140kV / 450Nm) ugrađen u Isuzu D-Mak 2021. godine preći u novu generaciju Isuzu MU-Ks. Verovatno će biti uparen sa izborom automatskog šestostepenog ili ručnog šestostepenog ručnog menjača, u pogonu sa 2 ili 4 kotača na određenim modelima, kao što je to slučaj trenutno.

Očekuje se da će i blokada zadnjeg diferencijala biti dostupna na Isuzu MU-Ks 2021. godine, prema novom Isuzu D-Maku. Fotografije Isuzu MU-Ks 2021. godine pokazuju da novi model ima mnogo moderniji izgled od odlazeće verzije, sa elegantnim dvo-LED farovima na vrhunskim modelima i širokom, smelom rešetkom.

Nove dostupne funkcije uključuju hlađena prednja sedišta, retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem, utičnicu za domaćinstvo u unutrašnjosti kabine, dodatne USB priključke za punjenje napred i pozadi, vrhunski audio, električna parkirna kočnica i podesiva električna zadnja vrata na vrhunskim modeli. Snimke pokazuju da će neki modeli biti dostupni sa menjačima vesla na upravljaču.

Dodir spoljnog dizajna uključuje 20-inčne točkove sportskog izgleda i LED zadnja svetla u visokokvalitetnim varijantama. Automatizovana tehnologija parkiranja – koja radi sa prednjim i zadnjim senzorima i novim sistemom električnog servo upravljača – takođe će verovatno biti dostupna.

Takođe je zapažen napor da se razlikuje stil Isuzu-a MU-Ks u poređenju sa Isuzu-om D-Mak. Prethodnici oba modela bili su slični u dizajnu, nove iteracije imaju veću diferencijaciju.

Aktuelni Isuzu MU-Ks nadmašio je Mitsubishi Pajero Sport i svog prethodnika Mitsubishi Challenger svake godine kada je u lokalnoj prodaji.

Isuzu MU-Ks takođe je nadmašio novije rivale kao što su Ford Everest i Toiota Fortuner, koji su predstavljeni 2015. godine.

Jedini pogon na sva četiri točka u klasi koji je nadmašio Isuzu MU-Ks je Toiota LandCruiser Prado, koja je veća i skuplja i ne smatra se direktnim rivalom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button