fbpx
Automobili

2021. Otkriven Audi K5, koji treba da bude u Australiji sledeće godine

Audijev najprodavaniji SUV dobija osveženje za 2021. godinu.

Audi je otkrio detalje svog ažuriranog K5, sa srednjim SUV-om koji će dobiti novi stil i tehnologiju kada stigne u Australiju sledeće godine.

Audi K5 iz 2021. godine dobija novi dizajn rešetke sa jednim okvirom koji je odvojen od poklopca motora.

Novi dizajn farova ima redizajnirano dnevno svetlo. Elementi prednjeg odbojnika i usisnika za vazduh inspirisani su toplijim RS modelima brenda, s novom linijom na bočnoj strani tela i zadnjim difuzorom koji dodaje sportskiji izgled.

Digitalna OLED zadnja svetla imaće K5 – nešto što Audi tvrdi da je prvo za svaki automobil. Kupci mogu izabrati između tri animacije osvetljenja za zadnja svetla. Animacija se ne može promeniti pomoću infotainment sistema vozila, međutim Audi kaže da to planira da omogući u budućnosti.

Nove boje spoljašnjosti „okružna zelena“ i „ultra plava“ (poslednje dostupne na modelima S linije) pridružuju se paleti boja.

Audi K5 iz 2021. godine vozi se standardno na 17-inčnim aluminijumskim felnama, a verzija S linije vozi se na 18-inčnim legurama. Mogu se odabrati veličine točkova do 21 inča.

Audi K5 koji je isporučio Australija neće dobiti terenski paket, uprkos tome što se na modelu nudi u drugim regionima.

Audi K5 iz 2021. godine podiže Audijev najnoviji sistem za zabavu MIB3 na 10,1-inčnom ekranu osetljivom na dodir i ukida središnji kontrolni točkić.

Novi softver podržava glasovne komande i može istovremeno da upravlja sa tri prozora. 12,3-inčni digitalni klaster sa tri promenljiva grafička rasporeda dolazi standardno, a može se odabrati i heads-up displej.

Novi blago-hibridni sistemi biće ponuđeni negde drugde, ali CarAdvice razume da će motori pronađeni u trenutnom Audiju K5 biti preneti na australijsko tržište.

Za sada nema reči o vremenu za ažuriranje SK5, iako je Audi Australia potvrdio da je predviđena SK5 TDI dizel varijanta – koja bi ovde trebalo da se proda sredinom 2020. godine – pomerena, ali i dalje bi trebalo da stigne do lokalnih izložbeni saloni do kraja ove godine.

Kupci treba da primete da će SK5 TDI koji ovde sleti krajem 2020. godine biti trenutna karoserija pre liftinga, a ne osveženi dizajn prikazan ovde.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button