fbpx
Automobili

2021 Mitsubishi Outlander GSR PHEV pregled

Priključni hibridi ne dobijaju uvek pohvale koje verovatno zaslužuju, a klevetnici su mnogi i prilično glasni. Ali Mitsubishi Outlander GSR PHEV 2021. godine jedna je od boljih opcija u pogledu stvarne efikasnosti.

Postoji razlog da pogledate najam automobila na većini aerodroma širom Australije i vidite okupljenu gomilu vozila sa oznakom Mitsubishi. Cena je ubedljiva, usluga košta razumno, a životni vek gotovo zagarantovan ako se pobrinete za navedeno servisiranje. Drugim rečima, Mitsubishi su uglavnom solidna vrednost za novac.

Uprkos prodajnom uspehu tokom godina, Outlander nikada nije bio usredsređen na medije poput RAV4 ili stilskih pohvala CKS-5. Novopridošli su ušli u sukob i uspeli, a u međuvremenu je Outlander bez previranja nastavio tiho raditi u segmentu srednjih SUV vozila. Ispostavilo se da je to zaista zaista pristojan svestran.

Asortiman Outlandera je ništa, ako ne i bogat – 2VD benzinski modeli počinju od 29.990 USD, AVD benzin od 34.990 USD, AVD dizel od 41.490 USD i AVD PHEV od 47.990 USD. Naš testni GSR PHEV nalazi se u sredini raspona PHEV sa tri modela i kreće se od 52.490 USD pre troškova na putu. Sve u svemu, kupci mogu da izaberu 13 verzija Outlander-a.

Mitsubishi-ov plug-in hibrid je ažuriran krajem 2020. godine, a kratka priča od tada predstavlja rast cena ES specifikacija, ali povećana standardna tehnologija bezbednosti i GSR model (kako je ovde testiran) dobijajući Bilsteinovu suspenziju prilagođenu Evropi. GSR takođe sadrži crne naglaske na masci maske, odbojnicima, ogledalima, krovu i zadnjim vratima, 18-inčnim aluminijumskim felnama, svetlima za maglu i LED svetlima za automatsko nivelisanje.

Standardne karakteristike (za opseg) uključuju pametni ključ, grejana sedišta, ADAS sa adaptivnim tempomatom, upozorenje na napuštanje trake, automatska duga svetla, upozorenje na sudar unapred, AEB, senzori za parkiranje pozadi i kamera za pogled unazad. GSR takođe dobija upozorenje na mrtvu tačku, asistenciju pri promeni trake, upozorenje za poprečni saobraćaj straga i prednje senzore za parkiranje.

Benzinski motor je poznati 2,4-litarski četvorocilindraš, koji generiše 94 kV pri 4500 o / min i 199 Nm pri 4500 o / min. Pored toga, tu je i baterija od 13,8 kV koja napaja dva elektromotora – motor od 60 kV / 137 Nm napred i motor od 70 kV / 195 Nm pozadi. Mitsubishi navodi kombinirane brojke od 157kV i 332Nm. Prema Mitsubishiju, dobijate 54 km čisto električne vožnje – više o tome za minut.

Kao i kod svakog električnog vozila koje testiramo, postoji niz opcija punjenja u zavisnosti od toga gde se nalazite i šta odgovara vašem životnom stilu. Jedno područje PHEV-a zaista ima smisla je jednostavno koristiti uobičajeni punjač kod kuće. S obzirom na to da možete potpuno izvršiti punjenje za oko sedam sati, to je lako postići kod kuće preko noći.

Uvek pišemo da ako mislite da je čisto električno, morate da se podesite za punjenje što je brže moguće kod kuće, ali PHEV-u nije nužno potrebna dodatna infrastruktura da bi bio efikasan.

Unutar kabine, ublažena, zatamnjena tema ostaje u modi. Klavirsko-crna obloga je na mestu, zajedno sa dugmetom za pomeranje sa naglaskom na crnoj boji, dok su crna obloga i obloga A-stuba lepo u kontrastu sa srebrnim šavovima na naslonu za ruke, oblogama vrata i volanu. Lepo isklesana sedišta obložena su sintetičkom kožom i antilopom, a vozač je električan. Audio sistem sa osam zvučnika dobro funkcioniše i takođe je standardan.

Nešto manje klavirske crne boje odgovaralo bi mom ukusu – nisam u vidljivoj prašini i otiscima prstiju – ali to je manja zamerka. Spremište ispred je korisno i lako mu je pristupiti, a u ponudi je 463L sa drugim redom u upotrebi. Sklopite ta 60/40 preklopna sedišta i oni se proširuju na 1602L.

Do ranije tačke električnog dometa, obavezali smo se da ćemo se svako veče puniti kod kuće, tako da smo svakog dana od kuće napuštali potpuno napunjeni. U zavisnosti od nekoliko faktora kao što su brzina, da li je naizmenična struja radila i nestalnosti protoka saobraćaja, videli smo između 45km i 50km stvarnog električnog dometa. I ovde PHEV ima smisla za širok presek kupaca.

Kancelarija CarAdvice u Sidneju je kod kuće na 20 kilometara od mojih ulaznih vrata. To znači, tokom skoro tri nedelje koje sam proveo sa Outlanderom, putovao sam na posao i s posla čisto koristeći električni domet. Kada sam na kraju tog perioda dopunio rezervoar, potrošio sam gorivo vredno manje od 15 dolara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Proveri
Close
Back to top button