fbpx
Automobili

2022 Genesis G70 3.3T zagreva segment sportske limuzine

Vruće je. Palm Springs, Kalifornija, tokom leta postaje vruće fatamorgane, ali nije sve svetlucavo tokom ove vožnje zbog temperatura od preko 100 stepeni. Ažurirani Genesis G70 iz 2022. dodaje sjaj svakoj sceni, sa svojim dijamantskim prednjim krajem i kosim, ​​sjajno crnim točkovima.

Genesisova kompaktna sportska limuzina ima novi, sjajniji izgled i ugodniji osećaj za 2022. godinu, ali njen brz i staložen karakter na putu ostaje vrlo poznat.

G70 nas je i ranije impresionirao – ima nagradu 10Best koja to dokazuje. Usporedite ga sa njemačkim luksuznim ekvivalentom po vašem izboru i može se prilično održati u pogledu performansi. Najnoviji V-6 model sa pogonom na sva četiri točka, prolaz od 13,1 sekundi i 109 milja na 100 km stavlja ga ispred Audija A4 i Mercedesa C300. Ovi drag trkači u BMV -u i dalje zahtevaju krunu ubrzanja u ovoj klasi; kada je naš dugoročni M340i bio nov, pretrčao je četvrt milju za 12,3 sekunde pri 115 km / h. Ali G70 ponovo napreduje kada su u pitanju cene i pokrivenost garancijom.

Za 2022., Genesis je želeo da G70 bude prisutniji na prilazu i doveo ga je više u skladu sa novijom limuzinom G80 i SUV -om GV80. Tako su prednji i zadnji kraj G70 redizajnirani. Najdramatičnija promena je usvajanje velike rešetke u obliku štita i horizontalnih farova u viskiju. Čak su i prednji blatobrani restilizovani i sada imaju funkcionalni otvor iza prednjeg točka. Zadnji deo ima i nova zadnja svetla. Genesis je dobar u prenošenju dizajnerskih tema u svoje automobile, od ponavljajućih tankih svetala do isprekidane rešetke koja se ponavlja po šavovima sedišta G70 i unutrašnjih panela vrata. Kao i svaki dobar dizajn, automobil daje osećaj kohezije. Čini se da je doslednost tako pouzdana.

Na planinskom putu bez ikog ispred vas, novi način vožnje G70 modela G70 bolje će se držati brzine. Novi opcioni aktivni izduvni sistem za V-6 osigurava da vas ljudi čuju i oslobađa motor od tri dodatna ponija, iako je naš osnovni model sa pogonom na sva četiri točka zabeležio 76 decibela buke pri punom gasu, tri decibela tiše nego ranije. Kada zaglavite u neizbežnoj gužvi, možete G70 vratiti u uobičajeni način vožnje i vežbati meditacije o strpljenju. Pri 70 km / h, registrovali smo prigušenih 69 decibela, a naš testni automobil objavio je solidnih 34 milja po galonu na našoj putanji za uštedu goriva na autoputu od 75 milja na sat, čime je EPA ocena autoputa dostigla 9 milja po galonu. G70 je pozicioniran kao sportska mašina, ali ako je dobar u sportu, još je bolji u luksuznoj udobnosti – barem na prednjim sedištima.

Najbolje sedište u G70 je vozačko. Sve je okrenuto prema strani sa upravljačem; sa zadnjeg sedišta skoro izgleda kao da je neko prevrnuo automobil na bok i sve kontrole su kliznule blago ulevo. 10,3-inčni centralni ekran osetljiv na dodir i dugmad ispod njega su suptilno nagnuta prema vozaču radi lakšeg pristupa. Na armaturnoj tabli, jedan analogni merač – brzinomer – nalazi se na levoj strani, dok dodir i prilagodljivi digitalni displej ispunjavaju ostatak grupe. Bežično punjenje telefona pomaže u zadržavanju gužve u konzoli, što daje prostor za smeštanje stvarne ručice menjača umesto dugmeta ili niza tastera. Oseća se staromodno na najbolji način, poznato i dobro postavljeno. Više ne postoji opcija ručnog prenosa, filozofska tuga više od tehničke. Osmostepeni automatski menjač uvek je bio naš omiljeni menjač u ovom automobilu, a sada nudi vozaču veću kontrolu putem menjača na zadnjoj strani upravljača i brzih zamena broja obrtaja u režimu Sport+.

Glavni nedostatak koji možemo pronaći u G70 nije nov: prostor na zadnjim sedištima nije samo ograničen, već je i sasvim neprijatan. Na prvi pogled ne izgleda tako skučeno. Ima pristojnog prostora za glavu i kolena, čak i za više putnike, ali donji deo prednjeg sedišta strši unazad i visi nisko, čineći prostor za stopala gotovo nepostojećim. Ovo utiče na još niže putnike, jer dugi jastuci sedišta guraju noge napred u naslone prednjih sedišta. Možda bi bilo udobnije preklopiti zadnja sedišta i sedeti okrenuti unazad, sa nogama u prtljažniku. Šalimo se – nemojte to raditi – ali sedišta se preklapaju gotovo ravno, a prtljažni prostor je prostran za neživi teret.

Genesis ima nekoliko prednosti kada je u pitanju pridobijanje kupaca u segmentu sportskog luksuza. Novi G70 svakako izgleda kao deo, sav elegantan, ali i atletski. Standardno nudi obilje aktivne sigurnosne opreme, od prilagodljivog tempomata koji može preventivno usporiti krivine do centralnog vazdušnog jastuka dizajniranog da spreči sudar vozača i suvozača pri bočnom sudaru. Cena-38.570 USD za početak, 45.745 USD za V-6 model poput našeg blago odabranog testnog automobila, i nešto više od 50.000 USD za vrhunsku verziju sa svim dodacima-ostaje znatno ispod cene konkurenata. Ono što je najvažnije, i dalje je zabavno voziti. Čak i izvan Palm Springsa, novi G70 dokazuje da u segmentu sedana još ima toplote.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button