fbpx
Automobili

2021. Mitsubishi Eclipse Cross otkriven

Ažurirani Eclipse Cross predstavljen je sa svežim izgledom, novim ogibljenjem i hibridnim pogonskim sistemom na putu.

Šasija novog Eclipse Cross-a je revidirana, a Mitsubishi je fino podesio ogibljenje i nadogradio zadnje amortizere, što poboljšava karakteristike upravljanja.

Ali, najuočljivija promena je u spoljnom dizajnu, oštrijim izgledom dovodeći mali SUV dalje u skladu sa upečatljivim dizajnerskim jezikom japanske marke.

Novi dizajn mrežaste rešetke naizmeničnog uzorka prikazan je napred, uz bok novim vitkim dnevnim LED lampama koje zamenjuju veće farove odlaznog modela – ostavljajući donji sklop osvetljenja da deluje kao glavna svetla.

Eclipse Cross novog izgleda takođe dobija redizajnirani otvor i zadnje staklo za poboljšanu vidljivost, integrišući se sa ažuriranim zadnjim svetlima koja se ponovo protežu do tačke na vrhu stakla.

Eclipse Cross je takođe dobio lagano ažuriranje enterijera, pružajući sofisticiraniji osećaj u odnosu na odlazni model.

Na istaknutom centralnom displeju nalazi se 8,0-inčni ekran za zabavu sa Apple CarPlai-om i Android Auto funkcijom, dok je dodirna tabla prethodnog modela odbačena, dodajući dodatno skladište za putnike na prednjem delu.

Prvi modeli u Australiju stižu u novembru sa 1,5-litarskim četvorocilindričnim turbo-benzinskim motorom (koji proizvodi 110kV i 250Nm u trenutnom obliku), usklađenim sa CVT automatskim menjačem sa pogonom na sve točkove.

Priključni hibridni pogonski sistem dolazi krajem 2021. godine, a sadrži 2,4-litarski ne-turbo benzinski četvorocilindar uparen sa električnim motorima postavljenim na svakoj osovini. Iako detalji ostaju oskudni, očekuje se da će Eclipse Cross PHEV koristiti sličan pogon kao Mitsubishi Outlander PHEV 2021. godine.

Iako linija nije u potpunosti otkrivena, komplet opreme na fotografijama sugeriše da bi u Australiji mogla da se radi na sportskoj plug-in hibridnoj GSR varijanti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button