fbpx
Automobili

2021 MG 5 sedan prikazan na autosalonu u Pekingu

Kineska SAIC Motor grupa iskoristila je sajam automobila u Pekingu kako bi otkrila svoju približno limuzinu Honda Civic veličine 2021 MG 5.

Možda pomalo zbunjujuće, MG 5 limuzina je predstavljena samo nekoliko nedelja nakon što je MG dodao još jedan automobil nazvan MG 5 svojoj britanskoj ponudi. MG 5 EV karavan ipak nije varijanta ovog automobila (barem u dizajnerskom smislu), već prenapetost Rove Ei5 koji se proizvodi od 2017. godine. Zbunjen?

Uprkos tome koliko izgledaju nepovezani, međunarodna štampa sugeriše da su dva MG 5, barem, donekle povezana njihovim osnovama, čini se. Dizajn je zaista velika privlačnost MG 5 limuzine, u dobru i zlu. Iako su prošli MG modeli upoređivani sa Mazdinim dizajnerskim jezikom, MG 5 limuzina nosi sveže lice – iako ono koje povlači neka poređenja sa izgledom nove Hiundai Sonate.

Izgleda da će lice inspirisano somovima biti usvojeno kao nova MG stilska osobina, sa modifikovanom verzijom MG HS koja je već predstavljena u Kini sa sličnim izgledom.

Sa zadnje strane nova MG 5 zadnja svetla bar imaju porodičnu sličnost sa prethodnim MG 6 Plus, koji je prodat u Australiji između 2016. i 2017. godine. Dolje malo niže nalaze se bočni otvori za inspirisanje Mercedes-Benz-a i donji difuzor koji nosi odjeke limuzina CLA 250 i A 250.

MG bi mogao i gore, pretpostavljam. Ispod intrigantnog lima MG 5 pokreću izbor dvaju 1,5-litarskih SAIC-razvijenih četvorocilindričnih motora; ili verzija sa prirodnim usisavanjem snage 89kV, ili varijanta sa turbopunjačem koja zahteva 129kV.

Izbori menjača uključuju petostepeni ručni, četvorostepeni automatski ili šestostepeni automatski za turbo varijantu, sa pogonom koji se šalje na prednje točkove.

Što se tiče veličine, MG 5 sedi na većem kraju klase malih automobila, dužine 4675 mm, širine 1842 mm, visine 1480 mm i vožnje na međuosovinskom rastojanju od 2680 mm. Poređenja radi, Honda Civic limuzina je za 13 mm kraća, za 43 mm uža, značajnih 64 mm niža, ali sa 18 mm dužim međuosovinskim rastojanjem.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button