fbpx
Automobili

2021 Mazda CKS-30 Turbo u toku – izveštaj

Mazdin SUV iz Mazde postavljen je da dobije snagu snage, jer se, kako se navodi, model dobija motore iz Mazde 3 Turbo.

Mazda CKS-30 iz 2021. godine možda će Mazda 3 Turbo motor dobijati od novembra. Iako je tačnih detalja malo, razume se da je Mazda dodala CKS-30 Turbo dokumentima zastupništva u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi vebsajt CarsDirect.

S obzirom da se CKS-30 temelji na istoj platformi kao i Mazda 3, ima smisla da bi snažniji motor pronašao svoj put u mali SUV. 2.5-litarski turbo četvorocilindrični motor nudi 170kV / 420Nm na standardnom bezolovnom, a 186kV / 434Nm dostupan na visoko oktanskom benzinu.

U ovoj fazi se očekuje da se Mazda 3 Turbo ponudi sa šestostepenim automatskim menjačem pretvarača zakretnog momenta i pogonom na sve točkove, koji će verovatno biti prenesen u CKS-30.

Kao i Mazda 3 Turbo, izgleda da je CKS-30 Turbo skupio suptilne vizuelne znakove, uključujući točkove od crne legure i poklopce ogledala, turbo značke i ispušne izduve većeg prečnika.

Nema riječi o tome hoće li se Mazda CKS-30 Turbo ponuditi lokalno, ali ako se Mazda 3 Turbo ovdje napravi – model koji je Mazda Australija rekao da je „vrlo zainteresiran“ za to, onda je CKS-30 dobra prilika.

Nešto komplikovano: CKS-30 asortiman koji se prodaje u SAD-u dolazi iz Meksika, dok je za sada australijska proizvodnja nabavljena iz Tajlanda što bi moglo uticati na lokalnu dostupnost. Mazda Australija je kontaktirana i ova priča će biti ažurirana njihovim odgovorom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button