fbpx
Automobili

2021. Kia Stonic, australijski detalji – AŽURIRANJE: Lansiranje odloženo do februara

Kijin kompaktni SUV Stonic dobija čvrst australijski trenutak lansiranja i obris modela – i novi vodeći model.

Australijsko predstavljanje Kia Stonic 2021. godine odloženo je za februar 2021. godine, umesto za decembar ove godine. Prema Kijinom australijskom ogranku, doneta je odluka da se osigura veća količina vozila od lansiranja.

  1. oktobar 2020: Nova vrhunska Kia Stonic GT-Line 2021. godine predstavljena je danas, u pratnji vesti koja će biti domaći magazin Stonic od decembra.

Jednostavno, sada takođe imamo osnovne detalje o tome koji modeli će činiti lokalnu paletu Stonic, koja će se nadovezati na modernizovani i tehnološki pojačani asortiman koji je u inostranstvu debitovao u avgustu.

Prvo ćemo prošetati kroz novootkriveni model GT-Line, a zatim u ono što znamo o širem australijskom asortimanu.

Kao i kod ostalih modela Kia GT-Line, i ova nova vrhunska varijanta fokusira se na sportski stil i jedinstvenu opremu, a ne na bilo kakva poboljšanja u snazi i dinamici (to je domen osnovnih „GT“ modela).

I u GT-Line i GT-Line S obliku, Stonic dobija jedinstveni uzorak rešetke i sportskiji dizajn prednjih i zadnjih branika. GT-Line modeli takođe imaju puna LED svetla.

GT-Line dobija crni spojler pozadi, dok GT-Line S čini to osobinom u boji karoserije.

Spoljne razlike u stilu zaokružuju specifični aluminijumski točkovi od 17 inča i oznaka GT-Line, a GT-Line S dobija mogućnost dvobojne završne obrade sa crnim ili žutim krovom – u zavisnosti od odabrane boje karoserije.

U unutrašnjosti GT-Line dobija volan sa ravnim dnom (‘D-cut’) sa oznakom GT-Line, zajedno sa crnim platnom i sedištima od veštačke kože obrubljenim šavovima i cevovodima u sportskom stilu – ponovo utisnutim u GT-Line logo.

U Evropi, modele GT-Line pokreće kompanijski sistem EcoDinamics + od 88 kV / 200 Nm koji kombinuje 1,0-litarski trocilindrični turbo-benzinski motor sa 48-voltnim blago-hibridnim sistemom.

Što je najvažnije, i sve ređe, vrhunski modeli Stonic dostupni su sa šestostepenim ručnim menjačem zajedno sa očekivanim sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukom spojkom.

Međutim, odlučujući se za manuelni, obrtni momenat se smanjuje na 172 Nm – iako je zanimljivo da Kia tvrdi da će i ručna i automatska varijanta postići 97 km / h (10 mph) za 10,4 sekunde.

Akademska je, međutim, jer se australijska postava neće poklapati sa onim što ste pročitali gore ili u našem članku o popravci lica iz avgusta.

U Australiji će Stonic stići u poznatim razredima opreme S, Sport i GT-Line – a njihove konfiguracije će biti deja vu za one koji su upoznati sa ažuriranjem otvora Rio koji je sleteo u julu.

Modele Stonic S i Sport napajaće 1,4-litarski četvorocilindrični četvorocilindrični atmosferski (ne-turbo) benzinski motor snage 74 kV / 133 Nm, usklađen sa šestostepenom automatikom – sa izborom šestostepenog manuelnog motora osnovni nivo S modela.

GT-Line će dobiti novi 1,0-litarski trocilindrični turbo-benzinski motor – bez prethodno opisane blago-hibridne tehnologije – koji proizvodi 74 kV i 172 Nm.

Priručnik takođe neće biti opcija za nas (i verovatno se ionako ne bi prodao u značajnom broju), ostavljajući kupcima samo sedmostepeni menjač sa dvostrukom spojkom.

To je sve što za sada treba znati, ali očekujemo da finiji detalji odražavaju kombinaciju Riove liste opreme i prekomorskih karakteristika Stonića najavljenih u avgustu.

Pogledajte detalje u narednim nedeljama, uoči lansiranja koje se očekuje u decembru.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button