fbpx
Automobili

2022. Jeep Grand Cherokee će proći australijska testiranja i podešavanja

Jeep je otkrio da će novi Grand Cherokee, koji će uskoro sletjeti, biti podvrgnut pretproizvodnim testiranjima u Australiji, pre nego što je udario na pod salona krajem 2021. godine.

To je potez koji je doneo dividendu za Kia, Hiundai i Toiota, koji su pratili razvoj off-shore vozila manjim, lokalizovanim programima za testiranje i validaciju.

Jeep će nastojati da američki razvijeni Grand Cherokee fino prilagodi australijskim ukusima i podesi karakteristike pogona na sva četiri točka tako da odgovaraju našim putevima, gorivu i upotrebi.

„Isprobaćemo vaše puteve. Ispitaćemo vaše zemljane puteve. Idemo da testiramo kapacitet vuče, jer znamo da je to važno na vašem tržištu “, objasnio je Christian Meunier, predsednik Jeep Global-a.

„Učinićemo to savršenim, vrlo smo odlučni u tome. A samo da biste se uverili, ne testiramo ga samo u Australiji; testirali smo ga na svim najekstremnijim mestima na svetu “.

„Potpuno sam isprao mozak kad sam došao u Australiju zbog vuče. Potpuno ispran mozak, sve je u vuči.

„Ako ne možete da vučete dovoljno, to neće uspeti. Tako ćemo i u Australiji, jer vuča u Severnoj Americi nije isto. Ljudi ne vuku isto. Ne vuku iste prikolice. Oni to ne rade na isti način. A putevi nisu isti “.

Međutim, suprotno australijskom ukusu vuče, Jeep Grand Cherokee L 2022. godine neće doći u Australiju sa dizel motorom. Umesto toga, početni 3,6-litarski benzinski V6 biće praćen priključnim hibridom sa oznakom 4Kse.

Iako su dizel motori sa turbo punjenjem već decenijama osnova pogona na sva četiri točka i vučna vozila u Australiji, Nissan Patrol je napredovao kao benzinska alternativa koja se dobro vuče sa obrtnim momentom i ne koristi astronomske količine goriva.

„Gledamo u budućnost i verujemo da elektrifikacija zaista pruža mnogo prednosti obrtnog momenta, ubrzanja i vuče.

„Vuča je dobra. Vuča je ključna za Jeep, tako da ne bismo napravili kompromis oko toga. Ali mi smo testirali Vrangler i Grand Cherokee 4ke. A vuča je najmanje dobra kao kod ICE motora. “

Jeep Grand Cherokee L biće prvi troredni SUV koji je Jeep ponudio u Australiji od komandanta iz 2000-ih.

Trenutni Grand Cherokee ima smeštaj na brodu samo pet, a zameniće ga nova generacija dvorednih Grand Cherokee-a 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button