fbpx
Automobili

2023 Lekus UKS250h Luksuzni pregled

2023 Lekus UKS250h Lukuri
Kako prestižni brendovi nastoje da unaprede svoj domet, od superautomobila visokih performansi do SUV-ova velikih dimenzija sa simbolom statusa, postoji podskup kupaca koji je lako prevideti, ali im je neophodno privoljeti. Potvrđeni urbanist.

U metropolitanskim oblastima australijskih glavnih gradova, život velike gustine je način života, i iako ćete možda moći da kupite zgradu visokog kvaliteta sa vrhunskim sadržajima i ubitačnim pogledom u poželjnom predgrađu, verovatno ćete takođe morate da se borite za mesto u uskom parkingu, parkingu na više nivoa ili, što je još gore, u slagaču za više vozila.

Nije idealno, ali urbani život donosi urbane kompromise. Ipak, da li bi trebalo da propustite male životne luksuze samo zato što ste odabrali vozilo smanjene veličine?

Trenutno, vaše mogućnosti za zaista kompaktni SUV sa prestižnom značkom na sebi su ograničene na Audijev K2 asortiman ili Lekus UKS koji vidite ovde. Ostali automobili u istoj klasi, kao što su BMV Ks1, Mercedes-Benz GLA, pa čak i Mini Countriman, primetno su veći – i ta razlika bi mogla biti dovoljna da ih isključi za neke kupce.

Međutim, UKS možda neće zadržati tržište samo za sebe, sa Lekus-om koji predstavlja manji LBKS u inostranstvu (ipak treba da bude potvrđeno za Australiju), ali za sada, bilo da se radi o kompaktnom luksuznom krosoveru ili samo o šik urbanom hibridu, oseća se kao Lekus UKS je zabio tržište.

Koliko košta Lekus UKS250h u Australiji?
Lekus nudi sveobuhvatnu liniju sa izborom standardnih benzinskih modela ili hibridnih verzija sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka. Asortiman otvara nehibridni UKS200 Lukuri po ceni od 46.085 dolara plus troškovi na putu. Prelazak na UKS250h Lukuri hibrid koji je ovde testiran donosi ne beznačajno povećanje cene od 8235 dolara, pri čemu najjeftiniji hibridni model počinje od 54 320 dolara.

U miks, UKS250h Lukuri dodaje karakteristike kao što su zadnje staklo za privatnost, ploče za habanje na vratima, krovne šine, električna prtljažna vrata, bežični punjač za telefon i dodatno unutrašnje osvetljenje koje bi inače trebalo da bude uključeno u benzinski model.

Ove karakteristike su pored standardne cene poput 17-inčnih aluminijumskih felni, Nuluke kožnih obloga, električnih prednjih sedišta sa grejanjem, ulaska bez ključa i dugmeta za pokretanje, 12,3-inčnog info-zabavnog sistema, LED prednjih i zadnjih svetla i još mnogo toga .

Ispod haube, UKS250h pokreće 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski hibridni pogon, kontinuirano varijabilni automatski menjač i pogon na prednje točkove. Moguće je upariti Lekus hibridni sistem sa pogonom na sve točkove, ali ne bez prelaska na skuplje F Sport i Sports Lukuri nivoe opreme, Lukuri je samo sa prednjim pogonom.

Koliko prostora Lekus UKS250h ima unutra?
UKS asortiman se ni na koji način ne pozicionira kao porodični sveobuhvatni proizvod. Kompaktan je po dizajnu, a u nekim delovima kabine to se vidi, mada ja to ne vidim posebno kao negativno.

Putnici na prednjim sedištima dobijaju lavovski deo unutrašnjeg prostora. Ima dovoljno prostora u prostoru za noge da vam bude udobno na dužem putovanju, i pristojan, iako ne uzvišen prostor za glavu.

Ulazak i izlazak znači da morate samo malo spustiti guzu u sedišta. Položaj za vožnju je povišen samo malo, ne mnogo, ali Lekus je od pomoći postavio izbočine na spoljne ivice instrument table koje se nastavljaju izvan automobila, niz haubu, kako bi vam pomogao da bolje postavite uglove automobila.

Prednja sedišta se lako postavljaju na svoje mesto, sa električnim podešavanjem koje olakšava postavljanje. Sama sedišta su malo na čvrstoj strani, a slično malo na uskoj strani, ali bi trebalo da budu udobna za većinu putnika. Međutim, u ovom modelu osnovne klase nema memorije sedišta vozača, tako da ako delite svoj automobil sa nekom značajnom osobom, moraćete sami da promenite sedište gde želite.

Grejanje sedišta pomaže da se oslobodite hladnoće iz zimskih jutra, postoji električno podešavanje za stub upravljača, i iako nije od prave kože, Nuluke unutrašnja obloga izgleda i deluje dovoljno ubedljivo da nikada ne biste znali da to nije prava stvar. Ploča je završena zrnatom površinom dizajniranom da replicira japanski ‘vashi’ papir.

Automobil koji vidite ovde je imao dvobojnu završnu obradu sedišta i naslona za ruke od belog pepela, koja je na drugim mestima nadoknađena crnom, ali opcija crno na crnoj je takođe dostupna za Lukuri, dok drugi nivoi opreme nude različite opcije boja.

Kontrole u ​​stilu kokpita vide visoku konzolu i glavne komande pod uglom prema vozaču, sa nekoliko funkcija kao što su kontroler režima vožnje i prekidač za kontrolu stabilnosti postavljen visoko iznad haube instrumenta na sopstvenim izbočinama u obliku Shrek-a. Noviji Lekus modeli kao što su NKS i RKS usvajaju čistiji dizajn i interfejs vozača koji je prilagođen korisniku, tako da UKS počinje da pokazuje svoju starost u ovom pogledu.

Njegova zadnja sedišta su kompaktnija. Kombinacija relativno kratkog međuosovinskog rastojanja i zadnjih vrata pod oštrim uglom znači da je to proces naginjanja i klizanja da bi se ušlo u zadnji deo. Prostor za kolena i prostor za glavu nisu ekstravagantni, ali ima dovoljno za smeštaj odraslih na kraćim putovanjima, ali na kraju se UKS oseća više kao za samce ili parove, a ne za mlade porodice koje rastu.

Isto važi i za prtljažni prostor, sa UKS hibridom koji zahteva 368L iza zadnjih sedišta. Dovoljno pristojne veličine za običnu prodavnicu prehrambenih proizvoda ili za vikend vredan meki prtljag, ali malo manji u odnosu na K2 405L, GLA 435L i Mini 450L.

Da li Lekus UKS250h ima Apple CarPlai i Android Auto?
U celom UKS opsegu, infotainment sistem je prikazan na velikom ekranu osetljivom na dodir od 12,3 inča. Opcije povezivanja uključuju žičani i bežični Apple CarPlai ili žičani Android Auto.

Sistem takođe podržava fabričku satelitsku navigaciju, Bluetooth telefon i audio streaming, i AM/FM/DAB radio. UKS Lukuri dolazi sa audio sistemom sa 10 zvučnika, ali idite više uz model i dostupan je sistem Marka Levinsona sa 13 zvučnika – ipak, standardni sistem nudi kvalitetnu audio reprodukciju i ne pada na bilo koji značajan način .

Lekus takođe uključuje trogodišnji pristup Lekus Connected Services, koji uključuje funkcije u vozilu kao što su SOS hitni pozivi i obaveštenja o sudarima, plus sa uparenog pametnog telefona korisnici mogu daljinski zaključati i otključati svoj automobil (ili samo proveriti da li su to uradili), proverite nivo goriva i lokaciju vozila, upalite automobil ili proverite njihovu istoriju vožnje i efikasnost.

Pristup Lekus povezanim uslugama je uključen na tri godine, nakon čega brend kaže „Lekus će biti u kontaktu sa opcijama za proširenje usluga“.

Sve u svemu, UKS-ova informativno-zabavna platforma je dobra. Raspored je jednostavan za razumevanje, grafika je jasna, a kao član najnovije generacije Lekus infotainment sistema, UKS ekran osetljiv na dodir izbegava neke od frustracija koje su činile ranije verzije UKS-a manje prilagođenim korisnicima.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Lekus UKS250h?
Lekus oprema istu bezbednosnu tehnologiju u celom UKS asortimanu, bez obzira da li se odlučite za početni nivo ili vrhunski sportski luksuz.

Glavni čin je Lekus Safeti Sistem+ baner koji Lekus primenjuje na funkcije kao što su autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom biciklista i pešaka, radarski tempomat, pomoć za praćenje trake i prepoznavanje znakova brzine. Tu je i nadzor mrtvog ugla, upozorenje o pritisku u gumama i podsetnik na zadnjim sedištima.

Lukuri dolazi sa automatskim dugim svetlima, ali viši razredi koriste naprednija prilagodljiva duga svetla. To je jedina promena između razreda.

Kabina ima osam vazdušnih jastuka (dvostruki prednji, bočni prednji sedišta, zavesa pune dužine i koleno vozača i suvozača) zajedno sa dva ISOFIKS i tri tačke za pričvršćivanje dečijeg sedišta sa gornjim kacivom.

Koliko košta održavanje Lekusa UKS250h?
Ceo asortiman Lekusa pokriven je petogodišnjom garancijom na neograničenu kilometražu. Hibridni modeli poput UKS250h su pokriveni standardnom petogodišnjom garancijom za hibridnu bateriju koja se produžava do 10 godina uz godišnju proveru zdravlja baterije, kako je propisao Lekus.

UKS asortiman takođe dolazi sa pristupom programu pogodnosti Lekus Encore koji omogućava pristup popustima na gorivo (preko Ampola) kao i posebnim ponudama i događajima.

Dostupan je servis sa ograničenom cenom za tri godine, po ceni od 495 USD po poseti u intervalima od 12 meseci ili 15.000 km. Malo je čudno, međutim, da Lekus ovde smanjuje program ograničenih cena i da ne traje najmanje pet godina (kao većina rivala).

Godišnja kvota premije osiguranja iznosi 2015 dolara godišnje na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškarca vozača koji živi u Četsvudu, Novi Južni Južni Jugoslaviju. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Da li je Lekus UKS250h štedljiv?
Glavni mamac Lekus hibrida je njegova sposobnost da štedi gorivo, a u slučaju ovde testiranog UKS250h sa pogonom na dva točka, zvanična tvrdnja o potrošnji goriva je štedljivih 4,5 litara na 100 kilometara. To je u poređenju sa još uvek pristojnim, ali ne tako štedljivim zahtevom od 5,8L/100km za običan benzinski model.

Nije se zaista osećalo da je bilo koja određena vrsta vožnje bila ‘gora’ za UKS250h od druge. Najgori rezultat koji sam dobio u gustom saobraćaju bio je sredina 5s, ali posle nedelju dana na putu, uključujući vikend na krivudavim putevima oko planine Dandenong i neke vožnje autoputem od tačke do tačke, potrošnja se smanjila na 5,1L/100km.

Kao nešto od malog bonusa troškova rada, UKS takođe rado prihvata običan bezolovni benzin od 91 oktana bez potrebe za premium, kao što je često slučaj za prestižne automobile u klasi.

Kako vozi Lekus UKS250h?
Očekujte da ćete naći UKS250h sastavljen, smiren, ali bez uzbuđenja – što zapravo nije loša stvar. Ovaj SUV blagih manira neće postavljati rekorde u sprintu, niti će se smatrati dinamičnim merilom, koji ima prednost u tome što je tih, predvidljiv i sa njim je veoma lako živeti.

Zbog načina na koji Lekus hibridni sistem funkcioniše, obično možete da upalite automobil i da se iskradete iz svoje garaže ili parkinga bez buđenja motora. Glatko, tiho i bez dodatnog unosa vozača.

Jednom kada jače pritisnete papučicu gasa ili pređete 30 km/h, benzinski motor će se pridružiti. Ako vozite smireno, nežno se oglasi, ali ako ste odlučniji za gas, može da požuri sa malo buke i vibracija.

Na otvorenom putu, pogonski sklop obično se kreće između električnih pogona u kratkim naletima, sa benzinskim motorom koji se uključuje po potrebi.

Dok je benzinski motor ocenjen na 107 kV i 188 Nm, električni motor daje 80 kV i 202 Nm, obezbeđujući da kretanje van linije nije previše opušteno. Međutim, UKS250h ne isporučuje performanse zbog kojih bi se uzbuđivali, a njegovi turbo rivali malog kapaciteta se osećaju malo snažnije za gradsku vožnju.

Ako pričvrstite papučicu gasa da biste osetili potrebu za preticanjem, ili da biste odgovarali prometu koji teče sa rampe, CVT automatik pokazuje svoju ružnu stranu, držeći visoke obrtaje dok motor urla u tom procesu. U manje zahtevnoj upotrebi, menjač je mnogo boljeg ponašanja i teško ćete primetiti da je pogrešio tokom vožnje.

Najbolje od svega u nezgodnim situacijama pri malim brzinama, kao što je ulazak u usko parking mesto, pomoć elektromotora uz glatki prenos znači da nema oklevanja ili trzanja.

Ostatak paketa se prilično dobro uklapa u urbani pejzaž. Njegovo upravljanje je lagano, ali prilično direktno. Vožnja je udobna i samo povremeno je izazivaju grube ivice ili veliki udarci. Buka na putu se ne upravlja tako dobro pri brzinama preko 80 km/h, ali za putovanje od tačke A do tačke B ovo retko predstavlja problem.

Ima nagoveštaja dinamike u šasiji. Samo nagoveštaj, sa sigurnošću u krivinama i agilnošću na krivudavim putevima, ali na kraju ni snaga motora ni upravljanje ne pružaju kompletan paket.

Svakako ništa u vezi sa UKS250h ne razočarava, ali njegovo pitomo držanje zapravo ne postavlja nove aspiracije za segment – a za automobil dizajniran da odgovara vašem užurbanom načinu života, a ne da ga vi uklapate, to se čini kao prikladan balans.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button