fbpx
Automobili

Recenzija Mitsubishi Outlander Ekceed Tourer 2022

Kao moderan primer porodičnog automobilizma, Mitsubishi Outlander Ekceed Tourer 2022 zaslužuje da se o njemu razgovara koristeći odgovarajući savremeni jezik. Dakle, kupci SUV-a, morate malo da obratite pažnju jer bi novi Mitsi mogao biti fleksibilan model koji tražite!

Imati ćerku u tinejdžerskoj dobi je odličan način da ostanete u kontaktu sa modernim trendovima, muzikom i, što je najvažnije, jezikom.

U poslednjih nekoliko meseci, prerastao sam dalje od fleka i zagrljaja. Znam šta je ekstra, ko je eshai, i što je najvažnije, znam kada treba da pozovem pozitivno osvetljeno svetlo.

Mislim, naravno, na Mitsubishi Outlander Ekceed Tourer iz 2022. godine, vrhunsku varijantu potpuno remontovanog porodičnog kamiona sa tri dijamanta. To je prvi potpuno novi Outlander u poslednjoj deceniji i, daću vam topli čaj, u poređenju sa starim automobilom koji je ovaj.

I uz to, vratiću se na uobičajeni jezik iz sredine 40-ih.

Po ceni od 49.990 dolara (pre opcija i troškova na putu), Ekceed Tourer verovatno nije mesto gde će većina kupaca stići u asortimanu (gledajući vas Aspire FVD od 41.490 dolara – pročitajte detalje o ceni i specifikacijama kompletnog Outlander asortimana ovde), ali to je sjajan prikaz svega što je Mitsubishi bacio na novi Outlander da bi sedmosed zaživeo svojim najboljim životom.

Stil i dizajn
Iz bilo kog ugla, novi Outlander daje smelu izjavu. Pritom nagrađivani.

Ono što je prvobitno započelo kao koncept GT-PHEV sajma automobila 2016. godine, evoluiralo je u posebno upečatljiv serijski automobil.

Visoko postavljena LED svetla za vožnju i naslagani trio LED dugih i dugih svetala umotani su u kruškasti nos Mitsubishi-jevim potpisom „Dinamic Sheild“ hromiranim ukrasima.

Bočni profil uspeva da učini da točkovi od 20 inča izgledaju savršeno skalirani, uz pametno korišćenje crnih ukrasa ispod spljoštenih lukova. Nije nešto što svaki automobil može da izvede.

Ekceed Tourer uključuje krov kontrastne boje koji dobro funkcioniše u metalik belog dijamanta sa crnom, ali možda manje u crnom dijamantu sa bronzom. Ovo su vaša jedina dva izbora na Tourer-u, dok se „obični“ Ekceed može imati u sedam jednobojnih boja (crna, plava, siva, crvena, srebrna, biserno bela i ravno bela).

Ali kao što smo rekli, iako ovo može biti vrhunski automobil, to neće biti automobil za zapreminu.

U
Kao i kontrastni krov spolja, Tourer je jedina varijanta u liniji Outlander-a koja ima dvobojnu „sedlasto žutu“ (narandžastu) opciju enterijera. Kao i krov, izgleda sjajno, ali verovatno nije vredan dodatnih 2000 dolara (Ekceed za 47 990 dolara, Ekceed Tourer za 49 990 dolara pre troškova na putu).

Dobijate i masažna sedišta, koja su lepa, ali takođe spadaju u kantu koja „ne vredi 2K dolara“.

Ovo na stranu, to je zaista dobro predstavljen enterijer, čak i sa komadićima narandže. Materijali su visokog kvaliteta, a završna obrada je vrhunska. Bio sam poseban obožavatelj podstavljenih ukrasnih delova na vrhu vrata.

Ergonomija je dobra, a osnovne funkcije poput kontrole klime su jednostavne za korišćenje, plus ovo čak ima i prečicu za kontrolu temperature pozadi na glavnom interfejsu, što ako ste imali posla sa brojnim „hladno mi je“ i „sve mi je vruće žalbe u kratkom vremenskom periodu je veoma zgodno uključivanje.

Sedišta sa prošivenim uzorkom su ljupka i podržavaju i udobna. Oni se greju (od Aspire naviše) i napajaju i imaju više podešavanja memorije (na Ekceed naviše).

Jedna od jakih marketinških tačaka Outlandera, raspored sa sedam sedišta dostupan u celom asortimanu (opciono za ES, standardno za LS i iznad), takođe je razlog za jedan od njegovih ključnih kompromisa, prostor u drugom redu.

Pozadi je udobno, a nasloni za naslone su dobri, ali prostor za noge nije sjajan za odrasle ili više tinejdžere. Plus, centralni naslon za ruke je zapravo srednji naslon sedišta, koji da bi bio ravan i udoban zahteva da se naslon za glavu izvuče.

Trebati ovakva finoća pri postavljanju u automobilu u koji će deca stavljati loše zatvorena pića u (verovatno) nagnuti držač za čaše nije sjajno.

A treći red? Da, tamo pozadi samo deca i samo za kratka putovanja, plus postoji veoma ograničena tovarna prostorija (163L) kada je svih sedam klupa na mestu. Ipak su to „ponekad“ sedišta. Nešto na šta se podsećate svaki put kada morate da rasklopite i zatim sastavite naslone za glavu za upotrebu.

Međutim, pristup na preklop kroz zadnja vrata je dobar.

Kada koristite Outlander kao petosed, prtljažnik od 478L je izdašan i proširuje se na 1461L sa svim redovima presavijenim. Ovako najbolje funkcioniše, pa tretirajte treći red kao bonus, a ne kao funkciju, i bićete u redu.

Infotainment i povezivanje
Budući da je moderna platforma, Outlander nudi mnoštvo dodataka nove generacije poput USB-A i USB-C portova, bežičnog punjača i kamere za parkiranje od 360 stepeni.

9,0-inčni medijski sistem sa ekranom osetljivim na dodir podržava bežični Apple CarPlai, žičani Android Auto, uključuje satelitsku navigaciju i DAB digitalni radio. U redu je i radi sve što vam treba, ali se oseća pomalo „meh“ u kontrastu sa drugim elementima enterijera. Interfejs nije tako gladak, ekran nije super oštar, mape nisu posebno detaljne.

Čudno je to, naravno, ali sa očiglednom pažnjom i pažnjom na druge dodirne tačke i razvodne uređaje oko kabine, generički medijski sistem „sa Mitsubishi police“ deluje pomalo uobičajeno.

Bose Premium zvučni sistem sa 10 zvučnika je ipak dobar.

Međutim, ako je medijski sistem dosadan, onda je digitalna instrument tabla od 12,3 inča sve samo ne. Sve ključne informacije su predstavljene u bogatim bojama, ali možete da promenite ekran tako da se prikazuje kao otkačeni bubanj speedo i tahograf koji izgledaju kao elementi CGI fantazije i avanture iz 1990-ih. Samo je malo… čudno. Nisam veliki fan.

Struktura menija je takođe malo zamršena, što nije nešto što utiče na svakodnevnu vožnju, već je samo nešto drugo što je nešto manje premium od ostalih delova automobila.

Još jedna čudna stvar je da dugme za otključavanje dodirom na vratima ne obaveštava odmah status alarmnog sistema. U više navrata smo uspeli da ugasimo sirena pri otvaranju vrata.

Ovo se nije desilo korišćenjem daljinskog otključavanja sa privezka, niti ako pustite automobil da razmisli o otključavanju na sekund ili dve pre nego što povučete ručicu.

Bezbednost i tehnologija
Kao što biste i očekivali, postoji mnoštvo opreme za pomoć vozaču i sigurnosne opreme u vozilu, sa sistemima kao što su prilagodljivi tempomat, nadzor mrtvog ugla i standard pomoći pri zadržavanju trake u čitavom opsegu.

Naš Ekceed Tourer takođe uključuje upozorenje na poprečni saobraćaj i kočenje pozadi (na LS stepenu naviše), kao i kameru od 360 stepeni i head-up displej (Aspire stepen gore) kako bi obezbedio sveobuhvatan i vrhunski izbor tehnologije.

Sve to takođe dobro funkcioniše, jer je sistem napuštanja trake prilično pasivan u svom radu, što mi više volimo. Informacije na head-up displeju su jasne i korisne.

Outlander ima pet zvezdica ANCAP i testiran je ove godine (2022), što znači da je na vrhuncu trenutnih kriterijuma testiranja.

Vožnja
Nije sve potpuno novo u Outlanderu 2022. Ispod haube je 2,5-litarski benzinski motor koji potiče iz Nissan Altima 2019. PR25DD sa direktnim ubrizgavanjem nudi 135kV i 245Nm sa navedenom potrošnjom goriva u kombinovanom ciklusu od 8,1L/100km.

Uopšte nije loša grudva, ali samo se oseća kao da nedostaje obrtni moment na niskom sniženju (vrhunac je tek do zučnih 3600 obrtaja u minuti), i obično ste žedni nego što biste želeli jer nema efikasnosti prinudne indukcije množitelji u igri.

Međutim, ne mogu svi motori da budu istaknuti, a ovo je, iako u osnovi dobar, samo četvorocilindrični benzinac. Istu jedinicu ćete naći i ispod haube nadolazećeg Nissan Ks-Traila.

Tokom naše nedelje sa automobilom, prosečna potrošnja je bila 10,2L/100km. Nije ludo i zapravo je niži od zahtevanog gradskog ciklusa od 10,5L/100km, ali kada RAV4 Hibrid može da isporuči pouzdane proseke od pet tačaka (tvrdnja od 4,8L/100km) i Kia Sportage dizel dizel niže šestice (6,3L /100km tvrdnje), motor Renault-Nissan-Mitsubishi-Alliance nije baš toliko štedljiv.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button