fbpx
Automobili

2022 Haval H6 Hibrid postavljen za Australiju do maja

2022 Haval H6 Hibrid stiže u Australiju u narednim mesecima, kao najefikasniji član Haval H6 linije – i rival kineskog brenda za najprodavaniji Toiota RAV4 Hibrid.

Otkriven prošle godine, H6 Hibrid SUV srednje veličine prvobitno je potvrđen za lansiranje u prva tri meseca 2022. godine – međutim Drive razume da su se pojavila nova ograničenja u snabdevanju koja bi mogla da poguraju prve isporuke nazad do aprila (iako tačan vremenski okvir tek treba da bude potvrđen ).

H6 Hibrid pokreće 1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbo punjenjem, uparen sa ‘dvobrzinskim’ elektromotorom od 130 kV – integrisanim u automatski menjač sa dvostrukim kvačilom – i baterijom od 1,8 kVh za pogon prednjih točkova.

Sistem daje kombinovanu snagu od 179kV i 530Nm – preko 10% više snage od svog glavnog rivala, Toiota RAV4 Hibrid sa prednjim pogonom (160kV), i više od 2,0-litarskog turbo benzinskog motora standardnog Haval H6 (150kV/ 320 Nm).

Haval – SUV podbrend kineskog automobilskog giganta Great Vall Motors (GVM) – tvrdi da je kombinovana potrošnja goriva 5,2 litara na 100 kilometara, uz podržan 91RON obični bezolovni. Uporedivi Toiota RAV4 Hibrid tvrdi da troši 4,7 litara na 100 kilometara.

Cene za Australiju tek treba da budu objavljene, ali je pošteno očekivati povećanje od nekoliko hiljada dolara u odnosu na standardni Haval H6 asortiman, čija cena je od 32.990 dolara do 41.990 dolara u vožnji.

Detalji standardne opreme takođe nisu potvrđeni, ali jedna slika koju je objavila lokalna divizija GVM Havala pokazuje jedinstveni prednji branik u poređenju sa onim kod 2,0-litarskih benzinskih varijanti, sa 18-inčnim aluminijumskim felnama.

Očekuje se da će Haval H6 Hibrid iz 2022. godine krenuti u prodaju u Australiji pre kraja maja, a verovatno će biti lansiranje u martu ili aprilu (iako se čeka potpuna potvrda). Pratite Disk za detalje o cenama i specifikacijama kada budu objavljeni.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button